OFICIAL Noile modele de cataloage și carnete de elev pentru anul școlar structurat pe module, publicate de Ministerul Educației / Descarcă noile documente școlare în 2022-2023 pentru toate formele și ciclurile de învățământ, în format .pdf

150.832 de vizualizări
Foto: captură catalog nou gimnaziu
Noile modele de cataloage școlare și de carnete de elev, pentru anul școlar 2022-2023, structurat pe module, au fost publicate de Ministerul Educației pe edu.ro, la secțiunea “Acte de studii și documente școlare”, vineri, 15 iulie 2022. Astfel, se schimbă aceste documente, pentru toate școlile și pentru toți elevii. EduPedu.ro redă mai jos documentele anunțate de instituție după care se tipăresc actele oficiale.

Amintim că, pentru anul școlar 2022-2023, calendarul a fost aprobat de Ministerul Educației pe data de 31 martie 2022, prin ordinul 3.505, iar organizarea acestuia este pe module, fiind eliminată denumirea de „semestre” și împărțirea anului școlar introdusă din anul 1998. Sunt 5 module, despărțite de 5 vacanțe. Structura anului școlar 2022-2023 prevede că prima zi de cursuri este pe 5 septembrie 2022, fiind prima dată în istoria recentă a școlii românești când debutul este atât de devreme, în prima lună de toamnă. Cursurile se încheie pe 16 iunie 2023, potrivit structurii publicate în Monitorul Oficial.

Iată ce anunță ministerul:

“Conform prevederilor art. 4 din Regulamentul privind regimul actelor de studii și al documentelor școlare gestionate de unitățile de învățământ preuniversitar (aprobat prin ordinul de ministru nr. 3.844/2016, cu modificările și completările ulterioare), Ministerul Educației aprobă anual modelul și conținutul documentelor școlare.

Întrucât catalogul este un document școlar, conform dispozițiilor art. 2 alin (1) lit. (b) din actul normativ precizat și raportat la prevederile capitolului III intitulat ,,Evaluarea copiilor/elevilor”, art. 109 din ordinul de ministru nr. 4.183/2022 pentru aprobarea Regulamentului-cadru de organizare și funcționare a unităților de învățământ preuniversitar (în vigoare începând cu 1 septembrie 2022), potrivit căruia la fiecare disciplină de studiu/modul se încheie anual o singură medie, publicăm noile modele de cataloage aferente nivelurilor de învățământ din sistemul de învățământ preuniversitar”, scrie instituția pe edu.ro despre cataloagele școlare.

Despre carnetele școlare, Ministerul precizează următoarele: “Conform prevederilor art. 2 alin. (2) din Regulamentul privind regimul actelor de studii și al documentelor școlare gestionate de unitățile de învățământ preuniversitar (aprobat prin ordinul de ministru nr. 3.844/2016, cu modificările și completările ulterioare), carnetul de elev este un document de corespondență între unitatea de învățământ și familia elevului”. 

Redăm documentele mai jos, în format .pdf, alături de câte o captură a unei pagini în care se consemnează note și absențe:
I. Cataloage școlare

Catalog pentru clasa pregătitoare:

Foto: captură catalog 2022-2023

Catalog pentru clasele I-IV:

Foto: captură catalog 2022-2023

Catalog pentru clasele I-IV – învățământ primar în limbile minorităților naționale:

Foto: captură catalog 2022-2023

Catalog pentru gimnaziu:

Foto: captură catalog 2022-2023

Catalog pentru liceu:

Foto: captură catalog 2022-2023

Catalog pentru liceu – învățământ liceal secții școli speciale germane. De menționat că acest tip de catalog este încă structurat pe semestre:

Catalog învățământ postliceal:

Foto: captură catalog 2022-2023

Catalog învățământ profesional:

Foto: captură catalog 2022-2023
II. Carnete de elev

Carnet de elev pentru învățământ primar:

Carnet de elev pentru învățământ gimnazial:

Carnet de elev pentru învățământ liceal:

Carnet de elev pentru învățământ postliceal:

Carnet de elev pentru învățământ profesional:

Sursa documentelor este edu.ro, site-ul oficial al Ministerului Educației din România.

Ele pot fi descărcate și de acolo, fiind listate astfel:

  1. Catalog învățământ primar – clasa pregătitoare;
  2. Catalog învățământ primar – clasele I-IV;
  3. Catalog învățământ primar în limbile minorităților naționale;
  4. Catalog învățământ gimnazial;
  5. Catalog învățământ liceal;
  6. Catalog învățământ liceal – secții/școli speciale germane;
  7. Catalog învățământ postliceal;
  8. Catalog învățământ profesional
  1. Carnet de elev – învățământ primar;
  2. Carnet de elev – învățământ gimnazial;
  3. Carnet de elev – învățământ liceal;
  4. Carnet de elev – învățământ postliceal;
  5. Carnet de elev – învățământ profesional

5 comments
  1. Fiecare ,, ministru” și-a pus ,, amprenta” pe educație dar cred că:
    ,, ceva mai prost, nu se putea ” !

  2. Ceva nu se potrivește. De ce apar in catalog semestrele, dacă nu mai există? Nu ar fi trebuit să apară ceva legat de organizarea modulară?

    1. Avand in vedere ca numarul anual de note trebuie sa fie cu 3 mai mare decat numarul de ore alocat disciplinei, fara a se obliga profesorul sa puna acele note neaparat modular, are logica. Poate eu vreau sa pun 2 note in modul 4 si niciuna in modulul 3. In functie de ce am in materia planificata. Nu exista acum restrictii. Unii dau test scris modular, altii pun o nota din mai multe ascultari. Fiecare disciplina are specificul ei. Deci are logica sa fie 1 rubrica/disciplina in care pui tot anul note cate vrei( minim 3 peste nr.disciplinei).

    2. Intrebarea adevarata este de ce apare pe carnet “Medie” si “Medie anuala” pentru fiecare disciplina? A fost facut carnetul de ministrul Campeanu insusi?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
Foto: © Kantver - Dreamstime.com

SURSE Mesaje de susținere transmise profesorilor de Ministerul Educației, la ședința cu inspectorii: E dreptul angajaților să intre în grevă / Dacă elevii vin la școală, cadrele care nu fac grevă îi vor supraveghea

Reprezentanții Ministerului Educației au transmis inspectorilor școlari, în cadrul videoconferinței de dimineață, că este dreptul angajaților din Învățământ să intre în grevă și să nu îi intimideze prin solicitarea listelor…
Vezi articolul

Profesorii de la palatele si cluburile copiilor pierd statutul de cadru didactic, potrivit proiectului de lege a Învățământului: Aceștia vor putea rămâne în cadrul instituțiilor nou formate ca funcționari – cadru didactic

„Profesorii de la palatele și cluburile copiilor sunt forțați astfel să aleagă între două rele: să rămână ca simpli angajați, în care examenele date înainte pentru a se specializa în…
Vezi articolul
protest studenti UBB

Studenții facultăților din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca au protestat, nemulțimiți de decizia ministerului Educației de a reveni la cursuri cu prezență fizică în plin semestru II / Mesaje de pe pancarte: ”2 luni de chirie, cât 2 ani de pandemie”, ”Fizic în teorie, dar fără bani de chirie”

În jur de 250 de studenți ai Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca au protestat azi în fața sediului instituției, din cauza deciziei ministerului Educației de a renunța la cursurile online, ca…
Vezi articolul