Rectorul Universității din București, Marian Preda – schimbare de poziție: Anunță că se solidarizează cu profesorii din preuniversitar, după ce, pe 18 mai, afirma că “nu ne solidarizăm cu nimeni” / Schimbarea vine după mesaje similare din partea unor facultăți și a unor profesori din universitate

Marian Preda / Foto: Facebook.com/Universitatea din Bucuresti

Marian Preda / Foto: Facebook.com/Universitatea din Bucuresti

Rectorul Universității din București, Marian Preda, “își exprimă solidaritatea cu solicitările menite să asigure condiții decente de educație” și cu “colegii din învățământul preuniversitar”, potrivit unui comunicat transmis miercuri seară de instituția de învățământ superior. Mesajul vine după ce, în cursul zilei, mai multe facultăți și mai mulți profesori din cadrul universității și-au exprimat solidaritatea cu greviștii, în condițiile în care, la mijlocul lunii, Marian Preda spunea că “noi nu ne desolidarizăm de nimeni, nu ne solidarizăm cu nimeni”.

Potrivit comunicatului UB, rectorul Marian Preda adoptă această poziție “în solidar cu cadrele didactice și personalul auxiliar ai Universității care, în ultimele zile, și-au manifestat susținerea față de revendicările colegilor din învățământul preuniversitar, mulți dintre ei absolvenți ai UB”.

Anterior, în cursul zilei de miercuri, decanul Facultății de Litere a UB, Cristina Bogdan, anunța că profesorii mai multor facultăți din cadrul universității au aderat la un mesaj de solidaritate cu profesorii greviști din preuniversitar, transmis în cursul dimineții de Facultatea menționată, după cum Edupedu.ro a relatat aici.

Inițiativa se face auzită în condițiile în care, pe 18 mai, rectorul Marian Preda spunea că “noi nu ne desolidarizăm de nimeni, nu ne solidarizăm cu nimeni”.

Amintim că, luna aceasta, în cadrul Universității din București au început procedurile pentru alegerea unei noi conduceri, rectorul urmând să fie desemnat pe bază de alegeri generale organizate la nivel de instituție.

Citește și:
Profesorii din mai multe facultăți ale Universității din București se solidarizează cu profesorii greviști din preuniversitar, anunță decanul de la Litere / Rectorul Marian Preda spunea, pe 18 mai, că “noi nu ne desolidarizăm de nimeni, nu ne solidarizăm cu nimeni”
Facultatea de Litere și cea de Științe Politice din cadrul Universității din București se solidarizează cu protestele din preuniversitar: “dacă azi sunteți voi în stradă, e foarte posibil ca mâine cadrele didactice din toate universitățile țării să vi se alăture”
Universitatea din București anunță că nu intră în grevă. Rectorul Marian Preda: Noi nu ne desolidarizăm de nimeni, nu ne solidarizăm cu nimeni / Sunt sigur că sunt probleme reale în preuniversitar, nu le cunosc suficient de bine
Rectorul Universității din București va fi desemnat pe bază de alegeri generale organizate în cadrul instituției
Exit mobile version