Scandalul admiterii schimbate – Andronescu: Nu am fost în situația de a publica în Monitorul Oficial / Ministerul Educației: Ordinele au fost transmise spre publicare în Monitor

Declarații contradictorii în scandalul examenelor vocaționale și de limbă amânate și apoi menținute a se desfășura pe 15-17 mai 2019. “Un ordin devine ordin când se publică în Monitorul Oficial. Nu suntem și nu am fost într-o asemenea situație”, a declarat pentru Edupedu.ro ministrul Ecaterina Andronescu, întrebată dacă retrage ordinul semnat ieri. Însă afirmațiile ministrului sunt contrazise de actul oficial trimis ieri de Ministerul pe care îl conduce către inspectoratele școlare județene: “cele două ordine menționate anterior au fost transmise spre publicare în Monitorul Oficial”, spuneau ieri, sub semnătură, trei oficiali din Minister.

Contactată de Edupedu.ro pentru a lămuri data la care elevii de clasa a VIII-a vor susține probele vocaționale și de limbi străine pentru admiterea la liceu 2019, Ecaterina Andronescu a declarat că renunță la modificările de ieri și că examenele încep de mâine.

Ecaterina Andronescu, la întrebările Edupedu.ro: Un ordin devine ordin când se publică în Monitorul Oficial. Nu suntem și nu am fost într-o asemenea situație

Edupedu.ro: Ce se întâmplă cu admiterea la liceu? Părinții întreabă când vor susține copiii probele vocaționale?
Ecaterina Andronescu: Avem o lege, avem o regulă. Probele vocaționale merg mai departe.

Edupedu.ro: Deci rămân probele vocaționale ca până acum? Elevii se duc de mâine?
Ecaterina Andronescu: Da, da, da. Se modifică doar durata de apariție a broșurii cu oferta educațională, se prelungește o săptămână.

Edupedu.ro: Retrageți ordinul pe care l-ați semnat ieri?
Ecaterina Andronescu: Un ordin devine ordin când se publică în Monitorul Oficial. Nu suntem și nu am fost într-o asemenea situație.

Edupedu.ro: Dar de ce l-ați semnat?
Ecaterina Andronescu: Ca urmare, s-au inflamat lucrurile inutil.

Edupedu.ro: Dar de ce l-ați semnat?
Ecaterina Andronescu: Vă mulțumesc foarte mult.

Edupedu.ro: Spuneți-mi doar atât: de ce l-ați semnat?
Ecaterina Andronescu: Vă mulțumesc foarte mult. Vă mulțumesc foarte mult.

Ministerul Educației, către Inspectoratele Școlare Județene: Cele două ordine au fost transmise spre publicare în Monitorul Oficial

Ecaterina Andronescu este contrazisă chiar de instituția pe care o conduce. Ministrul a declarat pentru Edupedu.ro că “nu suntem și nu am fost într-o asemenea situație” precum cea de a se publica ordinul în Monitorul Oficial, deși Ministerul Educației trimisese următorul anunț către Inspectoratele Școlare Județene:

Precizarea este semnată de secretarul de stat pe învățământ preuniversitar, Ionel Florian Lixandru.

Citește și:

 

Exit mobile version