SURSE Logica și psihologia nu ar mai fi studiate la profilurile uman și real, potrivit noilor planuri-cadru de liceu – proiect

Admiterea la liceu

Foto: Fauxels - Pexels.com

Disciplinele „logică” și „psihologie” nu ar mai fi studiate de către elevii de la profilurile uman și real, filiera teoretică, potrivit proiectului de modificare a planurilor-cadru. În documentul obținut de Edupedu.ro, cele două discipline nu mai apar în categoria disciplinelor socio-umane.

Astfel, la profilul teoretic, disciplinele socio-umane sunt următoarele, conform proiectului citat anterior:

Acest lucru înseamnă că există posibilitatea ca cele două discipline să nu mai fie la examenul de bacalaureat.

În prezent, logica este studiată în clasa a IX-a, psihologia în clasa a X-a, economia în clasa a XI-a, sociologia în clasa a XI-a și filosofia în clasa a XII-a.

Acum, la proba la alegere a profilului, elevii care dau bacalaureatul pot să aleagă o disciplină din următoarele:

Atât pentru elevii de la uman, cât și pentru cei de la real, geografia este eliminată din trunchiul comun, începând cu clasa a XI-a.

În privința istoriei din trunchiul comun, sunt menționate următoarele:

Informații de context

La psihologie, 91 de candidați au luat nota 10 la BAC 2022, conform rezultatelor inițiale ale Ministerului Educației, cel mai mare număr de note maxime fiind în 2021 (165).

Foto: Captură – Raport Rezultate BAC 2022 – înainte de contestații

În 2021, 10% dintre candidații care au dat examenul de Bacalaureat la Logică, ca probă la alegere a profilului și a specializării, au luat nota 10. 

Conform Ministerului Educației, în anul 2021 a fost cel mai mare număr de note de 10 la Logică:

Citește și:
SURSE Noile planuri-cadru pentru liceu – profil real. Fizica, chimia, biologia și geografia, eliminate din trunchiul comun, la clasele a XI-a și a XII-a, și lăsate la decizia elevilor
Rezultate BAC 2021: 10% dintre elevii care au ales Logică la examenul de Bacalaureat au luat nota maximă. A fost cel mai mare număr de note de 10 din ultimii 8 ani
Exit mobile version