SURSE Subiectele grilă la BAC și Evaluarea Națională se vor amâna cu cel puțin un an

SURSA: gov.ro

Ministerul Educației va amâna aplicarea testelor grilă la BAC și Evaluarea Națională, pentru cel puțin un an, au declarat pentru Edupedu.ro surse din Minister. În aceste momente, la Ministerul Educației se desfășoară o întâlnire între Rovana Plumb și reprezentanții profesorilor, părinților și ai elevilor, tocmai pentru a stabili soarta subiectelor grilă.

Potrivit surselor Edupedu.ro, Federația Părinților, sindicatele și Consiliul Național al Elevilor au cerut în ședința în desfășurare la această oră la Ministerul Educației să fie amânată cu cel puțin 1 an implementarea subiectelor grilă la examene.

Amintim că, în premieră, Ministerul Educației a organizat o dezbatere după ce a luat o decizie, pe ascuns. Ministerul Educației a modificat fără niciun anunț prealabil tipul de subiecte de la Evaluarea Națională și Bacalaureat și planificase să introducă de anul acesta 40% subiecte grilă, după cum a declarat miercuri pentru Edupedu.ro președintele Centrului Naţional de Evaluare şi Examinare (CNEE), Marian Șuță.

După ce subiectul a explodat în media, Rovana Plumb a chemat la discuții reprezentanții profesorilor, părinților și ai elevilor, “pe tema noilor modele de subiecte pentru examenele din anul 2019: Evaluarea Națională pentru absolvenții clasei a VIII-a și Bacalaureat”.

Citește și:

Exit mobile version