Teste de antrenament pentru Bacalaureat: Descarcă subiectele pe care liceenii le au de rezolvat până vineri la Română, Matematică, Chimie și Fizică

Testele de antrenament pentru Bacalaureat publicate de Ministerul Educației la începutul săptămânii, în contextul în care instituția nu a anunțat concret care este soarta examenelor, pot fi descărcate în format .PDF de mai jos. Edupedu.ro revine cu subiectele de la Limba și literatura română, Matematică, Chimie și Fizică, la solicitarea a numeroși profesori și elevi, care nu le-au putut accesa de pe site-ul Ministerului.

Soluțiile la aceste teste vor fi publicate vineri, 3 aprilie 2020. Și în cadrul emisiunilor Teleșcoala vor fi prezentate unele soluții ale acestor teste de antrenament, cu explicațiile necesare pentru a înțelege cât mai bine răspunsurile din baremele de evaluare și de notare, spune Ministerul Educației. 

Elevii și profesorii au la dispoziție câte 5 variante de teste de antrenament pentru examenele Bacalaureatului.

Bacalaureat – Testele de antrenament la Limba română

 

Testul 1 de Limba şi literatura română pentru Bacalaureat – pentru profilul real, filiera tehnologică:

 

Bacalaureat – Testele de antrenament la Matematică

 

 

 

Testul 1 de Matematică pentru Bacalaureat – specializarea mate-info:

Bacalaureat – Testele de antrenament la Chimie

 

Bacalaureat – Testele de antrenament la Fizică

 

Ministerul Educației a precizat luni, atunci când a publicat aceste subiecte, că “în contextul suspendării cursurilor, pentru pregătirea elevilor în vederea susținerii examenelor naționale, Ministerul Educației și Cercetării a publicat un prim set de resurse de antrenament pentru elevii care vor susține examenele naționale“.

Resursele de antrenament tip test, realizate împreună cu Centrul Național de Evaluare și Examinare, respectă modelul subiectului de examen. Obiectivul publicării acestor resurse este acela de a exersa în această săptămână și de a continua efortul în vederea obținerii unor rezultate bune la viitoarele examene”, a anunțat Ministerul.

Baremele de evaluare și de notare vor fi publicate pe același site, vineri, 3 aprilie 2020.

Președintele Consiliului Național al Rectorilor, fostul ministru Sorin Cîmpeanu, a declarat în urmă cu o săptămână că cele trei scenarii probabile, la care se lucrează la Ministerul Educației în prezent, nu implică înghețarea anului școlar. Contactat de Edupedu.ro, Cîmpeanu a declarat că cel mai optimist scenariu care ar putea fi luat în calcul este cel în care anul școlar se reia la începutul lunii mai, iar cel mai pesimist – cel în care examenele naționale și admiterea la facultate vor fi la finalul lunii august, jumătatea lunii septembrie.

Toate școlile și grădinițele sunt închise de pe data de 11 martie 2020 până cel puțin după Paște – potrivit anunțurilor oficiale – pentru a limita răspândirea noului coronavirus.

Edupedu.ro prezintă succint structura oficială a anului școlar 2019-2020 – neschimbată până acum
Semestrul al II-lea (20 săptămâni)

Cursuri:                           Luni, 13 ianuarie 2020 – Vineri, 3 aprilie 2020
Vacanţa de primăvară: Sâmbătă, 4 aprilie 2020 – Marți, 21 aprilie 2020
Cursuri:                           Miercuri, 22 aprilie 2020 – Vineri, 12 iunie 2020
Vacanţa de vară:           Sâmbătă, 13 iunie 2020 – data din septembrie 2020 la care încep cursurile anului școlar 2020-2021

Ordinul încă aflat în vigoare prevede următoarele excepții la structura anului școlar 2019-2020:

Citește și:

 

Exit mobile version