Toate evaluările vor fi standardizate, anunță ministrul Educației: Ministerul va avea propria platformă

Foto: Pixabay.com

Toate evaluările vor fi standardizate, anunță ministrul Educației în briefingul de presă după ședința de Guvern în care „au fost adoptate în primă lectură cele două proiecte de lege ale Educației”. Sorin Cîmpeanu a declarat că în paralel se lucrează la standardele de evaluare.

„Dacă vorbim de evaluări, aș vrea să vă spun că toate evaluările vor fi standardizate. Ministerul Educației va avea o proprie platformă pentru evaluări standardizate. S-a început deja lucrul la standardele de evaluare, iar în paralel vom avea și o platformă de evaluare standardizată”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Declarația vine după ce la finalul acestui an școlar peste 150.000 de elevi au participat la un proiect pilot de evaluare standardizată pe 3 discipline, făcut în parteneriat cu o companie privată.

„Potrivit prezentului proiect de lege evaluările au fost reglementate în scopul de a integra, de a evalua, orienta, încuraja şi optimiza învăţarea precum și de a dezvolta capacitatea de autoevaluare a elevului. Evaluarea se centrează pe competenţe, oferă feed-back real elevilor şi stă la baza planurilor individuale de învăţare. În acest scop, Centrul Național pentru Curriculum și Evaluare va înființa, în termen de 12 luni de la aprobarea prezentei legi, o bancă de instrumente de evaluare unică, având funcţie orientativă pentru evaluare. Centrul Național pentru Curriculum și Evaluare  va răspunde de menținerea și actualizarea permanentă a băncii de instrumente”, potrivit prezentării ministerului la publicarea celor două proiecte de legi.

Articol în curs de actualizare

Exit mobile version