Toate evaluările vor fi standardizate, anunță ministrul Educației: Ministerul va avea propria platformă

2.449 de vizualizări
Foto: Pixabay.com
Toate evaluările vor fi standardizate, anunță ministrul Educației în briefingul de presă după ședința de Guvern în care „au fost adoptate în primă lectură cele două proiecte de lege ale Educației”. Sorin Cîmpeanu a declarat că în paralel se lucrează la standardele de evaluare.

„Dacă vorbim de evaluări, aș vrea să vă spun că toate evaluările vor fi standardizate. Ministerul Educației va avea o proprie platformă pentru evaluări standardizate. S-a început deja lucrul la standardele de evaluare, iar în paralel vom avea și o platformă de evaluare standardizată”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Declarația vine după ce la finalul acestui an școlar peste 150.000 de elevi au participat la un proiect pilot de evaluare standardizată pe 3 discipline, făcut în parteneriat cu o companie privată.

„Potrivit prezentului proiect de lege evaluările au fost reglementate în scopul de a integra, de a evalua, orienta, încuraja şi optimiza învăţarea precum și de a dezvolta capacitatea de autoevaluare a elevului. Evaluarea se centrează pe competenţe, oferă feed-back real elevilor şi stă la baza planurilor individuale de învăţare. În acest scop, Centrul Național pentru Curriculum și Evaluare va înființa, în termen de 12 luni de la aprobarea prezentei legi, o bancă de instrumente de evaluare unică, având funcţie orientativă pentru evaluare. Centrul Național pentru Curriculum și Evaluare  va răspunde de menținerea și actualizarea permanentă a băncii de instrumente”, potrivit prezentării ministerului la publicarea celor două proiecte de legi.

Articol în curs de actualizare


1 comment
  1. Este foarte necesară platforma de evaluare a elevilor pentru a NU mai da note după ureche așa cum cântă unii lăutari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Invitat să semneze un proiect de lege care elimină renunțarea voluntară la titlul de doctor din Legea Educației, măsură introdusă chiar de el în 2014, Sorin Cîmpeanu a ezitat: Vom citi, vom analiza și vom semna, după ce vom înțelege

Întrebat în cadrul audierii dacă semnează un proiect de lege inițiat de USR, cu privire la interzicerea renunțării voluntare la titlul de doctor, ministrul Educației a răspuns că are nevoie…
Vezi articolul