Trei tendințe pentru studenții care vor să studieze în străinătate

Trei tendințe pentru studenții care vor să studieze în străinătate

Foto: Pixabay.com

Interesul studenților români pentru Marea Britanie se menține ridicat, în pofida Brexit. Dar Olanda ia măsuri pentru a profita de pe urma ieșirii britanicilor din UE, pentru a-și întări atractivitatea pentru studenții străini, inclusiv români. Iar sectorul educațional care câștigă teren este cel al științelor, tehnologiilor și ingineriei. Mai ales deoarece studenții care vor să studieze în străinătate sunt tot mai numeroși.

O companie de consultanță în educație a prezentat, joi, principalele tendințe actuale pe care le constată în participarea studenților români la învățământul internațional.

1. Marea Britanie rămâne în top, în pofida Brexit

Ieșirea Regatului Unit din Uniunea Europeană nu se resimte, în acest moment, în privința interesului studenților români, potrivit IntegralEdu și British Council. Acestea au detaliat, joi, informațiile publicate de EduPedu.ro și au arătat, între altele:

2. Olanda ia măsuri să-și crească atractivitatea pentru studenții care vor să studieze în străinătate

Olanda rămâne pe poziția secundă, după Marea Britanie, în topul preferințelor studenților români, potrivit IntegralEdu.

Țara a anunțat recent înjumătățirea taxei de școlarizare în primul an universitar, care ajunge astfel la 1.072 euro, în cazul studiilor de licență. În cazul programelor master, taxa rămâne la nivelul de aproximativ 2.200 de euro.

Potrivit consultanților citați, Olanda este apreciată pentru:

3. Domeniile care atrag mai mult interes din partea studenților

Sectorul numit “STEM” (Science, Technology, Engineering, Mathematics) atrage tot mai mulți studenți. Ce înseamnă acest lucru? Reprezentanți British Council au dat câteva exemple:

Alte domenii de interes pentru studenți români, potrivit IntegralEdu:

Citește și:

Exit mobile version