Viitorul sistem post-Brexit privind migrația se va aplica și studenților români – Ambasada britanică, pentru Edupedu.ro / Cât de mare este interesul românilor pentru studii în Marea Britanie

2.997 de vizualizări
SURSA: Pixabay.com
Noile reguli privind imigrația pregătite de guvernul britanic post-Brexit, anunțate săptămâna trecută, se vor aplica și studenților români dornici să învețe în Marea Britanie începând din 2021, potrivit informațiilor furnizate EduPedu.ro de Ambasada britanică la București. Precizările vin în contextul în care interesul tinerilor români pentru învățământul britanic rămâne ridicat și după ieșirea Regatului Unit din UE, potrivit organizatorului de târguri educaționale IntegralEdu.

Ambasada Marii Britanii a făcut, la solicitarea EduPedu.ro, o serie de precizări privind măsura în care vor fi aplicate studenților noile reguli pregătite de Londra în domeniul imigrației.

Ambasada Marii Britanii în România a afirmat, în răspunsul trimis Edupedu.ro, că “studenții români intră sub incidența sistemului bazat pe puncte planificat de Guvernul Britanic și va fi necesar ca ei să urmeze noua rută dedicată studenților internaționali începând din vara lui 2021. Studenții români care își încep studiile în această toamnă intră, însă, sub acoperirea Acordului de retragere, drept urmare condițiile de studiu, în cazul lor, vor rămâne neschimbate pe toată durata studiilor. Marea Britanie va primi în continuare la studii studenți internaționali”.

Ambasada precizează, începând din 2021, că noii studenți trebuie să demonstreze că:

  • au o ofertă din partea unei instituții de învățământ
  • vorbesc limba engleză
  • se pot autosusține pe perioada studiilor

În continuare, mai arată ambasada, nu va exista o limită pentru numărul de studenți internaționali care pot veni la studii în Marea Britanie:

  • “Guvernul are ambiția să crească numărul de cursanți internaționali la instituțiile de învățământ superior până la 600.000 în 2030, drept urmare se angajează să simplifice și să ofere ruta dedicată studenților și instituțiilor de învățământ. Aplicațiile de viză sponsorizate de universități pentru studenți sunt, deja, la un nivel fără precedent. Am anunțat recent o nouă rută dedicată studenților internaționali, ce le va permite acestora să stea în Marea Britanie timp de doi ani după încheierea studiilor. Un absolvent în sectorul “inovativ” va putea să aplice pentru o “viză start up”, dacă vor să înființeze o afacere în Marea Britanie, pe baza studiilor lor” – se arată în răspunsul trimis Edupedu.ro.
Interesul românilor pentru învățământul britanic rămâne ridicat – IntegralEdu

Potrivit informațiilor furnizate EduPedu.ro de IntegralEdu, compania de consultanță care organizează târgul de educație World Education Fair la acest sfârșit de săptămână, în acest moment interesul universităților britanice pentru studenți din România dar și al studenților români pentru învățământul britanic rămâne ridicat. Pe de altă parte, Olanda, pe locul doi ca destinație de studiu, profită de moment pentru a atrage noi studenți europeni.

IntegralEdu a arătat, la întrebările EduPedu.ro legate de unversitățile britanice post-Brexit, că în acest moment, “față de anii trecuti, există o ușoară scădere în ceea ce privește numărul de universități prezente, însă nu o considerăm relevantă în contextul actual. Univeristățile din UK își mențin în continuare interesul pentru studenți din România. În plus, împrumuturile pentru studii acordate de statul britanic rămân în vigoare pentru anul în curs.”

În același timp, de la începutul anului s-au înregistrat ușor mai puține aplicații ale unor studenți români pentru Marea Britanie, comparativ cu 2019, dar numărul aplicațiilor rămâne superior celui de acum 2 ani:

  • IntegralEdu: “La nivelul aplicațiilor din România, datele publicate la începutul anului arată un interes constant crescut – 2750 aplicații, față de 2800 în 2019 și 2540 în 2018. Chiar dacă în ușoară scădere, tot sunt mai multe aplicații înregistrate față de 2018.”

Organizatorul târgului din weekend arată că Olanda acționează, în prezent, pentru a atrage noi studenți: “din punct de vedere al atractivității, în continuare Olanda se menține în top, pe locul 2 ca destinație de studiu. De altfel, Olanda a făcut și o serie de pași în atragerea de studenți europeni, în sensul că a înjumătățit taxele pentru primul an de studiu.”

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI:RO76BTRLRONCRT0471641001

CONT EURO:RO26BTRLEURCRT0471641001

Deschis la BANCA TRANSILVANIA
Donează prin Patreon

Donează

1 comentariu
  1. Sper ca iesirea din UE sa se intoarca impotriva UK-ului, sunt destule alternative in UE, precum Irlanda, Olanda, Germania sau tarile nordice. Chiar ar fi bine daca nu ar mai emigra lumea din UE in UK, sa se descurce cu tari din afara uniunii (gen India, Egipt etc). Per total o tara cu destul de multi oameni rasisti si nationalisti (raportat ca numar la alte tari din vest) – ar fi placut sa vad o prabusire a economiei lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Părinții elevilor până în 12 ani ale căror școli au decis să adopte scenariul online fără a avea la bază o anchetă epidemiologică a DSP și o hotărâre a Comitetului pentru Situații de Urgență, ori cei care sunt în grupe de risc și solicită școală online, nu primesc concediu plătit de la serviciu, pe baza ordonanței 147, ca să-și supravegheze copiii

Părinții elevilor ale căror școli au decis să adopte scenariul online fără a avea la bază o anchetă epidemiologică a DSP și o hotărâre a Comitetului pentru Situații de Urgență…
Vezi articolul
studenti angajatori

DOCUMENT Cursuri online printr-o platformă gratuită, recomandate de Ministerul Educației către toate cadrele didactice: “Soluția pentru continuarea activităților didactice este desfăşurarea lor exclusiv online”

Ministerul Educației a găsit o soluție gratuită prin care toate școlile pot face cursuri online, în perioada în care cursurile sunt suspendate din cauza noului coronavirus. Prin două adrese trimise…
Vezi articolul

Tinerii cer Comisiei Europene și Guvernului deblocarea celor 300 milioane de euro pe care Corina Crețu anunța că le-am pierdut. România are o jumătate de milion de tineri care nu fac nimic și care trebuie sprijiniți

Consiliul Tineretului din România (CTR) solicită Comisiei Europene și Guvernului României să găsească o soluție astfel încât banii destinați României pentru Inițiativa privind ocuparea forței de muncă în rândul tinerilor…
Vezi articolul