Vaccinarea cu doza trei împotriva Covid-19, care începe pe 28 septembrie, este “ferm recomandată” angajaților din învățământ / Pentru jumătate dintre profesori, a trecut perioada de așteptare de șase luni

Foto: © Pojoslaw - Dreamstime.com

Personalul din învățământ se numără printre categoriile de persoane pentru care este “ferm recomandată” a treia doză de vaccin împotriva Covid-19, care va putea fi administrată începând de marți, 28 septembrie, după cum a anunțat, miercuri, Comitetul Național de Coordonare a Activității privind Vaccinarea (CNCAV), citat de G4Media.ro. Potrivit sursei menționate, se pot vaccina toate persoanele care au mai mult de 6 luni de la administrarea dozei a doua – situație în care, după cum reiese din declarațiile de până acum ale ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, se află și majoritatea profesorilor vaccinați.

CNCAV precizează că pentru doza a 3-a poate fi folosit oricare dintre vaccinurile pe bază de ARN mesager.

Comunicatul instituției precizează că “Având în vedere evoluția epidemiologică severă din România și necesitatea asigurării protecției maximale a cetățenilor împotriva maladiei COVID-19, membrii CNCAV au hotărât în unanimitate, pe baza datelor științifice disponibile, necesitatea administrării dozei de rapel, începând cu data de 28 septembrie, pentru toate persoanele care au mai mult de 6 luni de la administrarea dozei a doua, cu oricare dintre vaccinurile pe baza de ARN mesager”.

Profesorii și angajații școlilor se numără printre categoriile vizate în principal pentru această rundă de vaccinare. Astfel doza 3 este recomandată:

CNCAV precizează: “Aceste măsuri sunt deosebit de importante pentru menținerea bunei funcționări a sistemului de sănătate și a unităților de învățământ”.

Accesul la doza a 3-a e permis și altor categorii de populație, atât timp cât au trecut șase luni de la administrarea dozei 2 de vaccin.

Comunicatul de presă, integral pe G4Media.ro.

Amintim că în urmă cu jumătate de an, la mijlocul lunii martie, ministrul Sorin Cîmpeanu declara că 50% dintre profesori se vaccinaseră deja împotriva Covid-19 (total angajați din învățământ vaccinați la acea dată: 38%). În urmă cu 2 săptămâni, ministrul a anunțat că 61% din angajații din învățământ s-au vaccinat – cifră aproape neschimbată față de cea din mai a.c..

Foto: © PojoslawDreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care site-ul Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil. Pentru școli, elevi și studenți Dreamstime.com oferă 50% reducere la toate planurile, până la sfârșitul lunii septembrie

Exit mobile version