VIDEO Nu aș discuta, încă, de obligativitatea vaccinării pentru profesori și medici, dar sper să nici nu fie nevoie de așa ceva, spune ministrul Sănătății

Foto: Captura MS

„Nu aș discuta, încă, de obligativitatea vaccinării”, a declarat sâmbătă, în județul Bihor, ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, întrebată ce părere are despre obligativitate vaccinării medicilor și profesorilor. Oficialul a vorbit despre experiența personală și despre cadrele medicale spunând că încurajează vaccinarea.

Reporter:Există specialiști, cum este domnul Sorin Paveliu, fost secretar de stat în Ministerul Sănătății, care susțin că vaccinarea ar trebui să fie obligatorie pentru anumite categorii profesionale cum sunt cadrele medicale și profesorii. Dumneavoastră ce părere aveți?

Ioana Mihăilă: „Eu pot să spun mai mult despre experiența mea personală legată de vaccinare: pur și simplu după ce am reușit să fiu vaccinată și cu a doua doză, acel stres pe care îl aveam constant în minte legat de posibilitatea de a face infecție și de a transmite infecția celorlalți s-a diminuat considerabil. Și atunci ce vreau să spun este că încurajez vaccinarea la toate cadrele medicale, pentru că e foarte important și pentru protecția lor, dar mai ales pentru protecția celor din jur și sper că încrederea pe care o am eu și pe care o avem noi, cei care ne-am vaccinat, să fie transferată și către ei.

Nu aș discuta încă de obligativitatea vaccinării, dar sper să nici nu fie nevoie de așa ceva și să obținem un procent mare al personalului vaccinat așa încât obligativitatea să nu fie necesară”.

Amintim că vaccinarea prioritară a profesorilor a început pe 25 februarie. Atunci, în prima zi, 3.800 de cadre didactice au fost vaccinate.

Ministrul Educației a declarat recent că peste 50% dintre cadrele didactice s-au vaccinat deja, dar că ritmul de vaccinare a scăzut în ultimele zile la 200-300 de persoane pe zi.

În sistemul de învățământ sunt circa 350.000 de angajați din care 230.000 sunt cadre didactice.

Context:

În niciuna dintre aceste luări de poziții nu au fost invocate argumente științifice privind opțiunea de amânare a revenirii tuturor elevilor la școală, așa cum nu autoritățile nu și-au asumat politic vreo măsură – fie revenirea tuturor la clasă, fie ca cei din multe clase de gimnaziu și liceu să rămână într-o situație ce produce dezechilibre care pun probleme de “securitate națională”, după cum însuși ministrul Cîmpeanu a atras atenția.

Citește și:

“Toți copiii se întorc la clase”, obiectiv prezidențial depășit de planurile de petreceri și festivaluri de vară ale premierului: redeschiderea rapidă a școlilor pentru toți elevii se stinge subit, în timp ce Cîțu face calcule pentru Untold și NeverSea – Analiză Edupedu.ro

Foto: captura MS

Exit mobile version