Valeriu Gheorghiță, despre vaccinarea tuturor profesorilor: Un astfel de termen nu poate fi stabilit / Nu putem avea rată de acoperire vaccinală de 100% în orice segment populațional. Cîțu: Putem discuta despre revenirea tuturor elevilor la școală după vaccinarea integrală a personalului din învățământ

18.650 de vizualizări
Valeriu Gheorghita si Florin Citu / Foto: Gov.ro
Un termen pentru vaccinarea tuturor profesorilor „nu poate fi stabilit” fiindcă „depinde foarte mult de dorința de vaccinare”, astfel că „nu putem avea rată de acoperire vaccinală de 100% în orice segment populațional”, a declarat astăzi medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare împotriva COVID-19. Declarația vine după ce premierul Florin Cîțu a spus mai devreme, în conferința de presă de după ședința de Guvern de astăzi, că „putem discuta despre revenirea tuturor elevilor la școală după vaccinarea integrală a personalului din învățământ”.

Întrebat când se va atinge termenul până la care tot personalul din învățământ va fi vaccinat, Valeriu Gheorghiță a răspuns, în cadrul conferinței de presă de la Guvern pe tema maratonului de vaccinare care va fi organizată de vineri în București: „Acest termen cred că nu poate să fie stabilit, ține foarte mult de dorința de vaccinare a fiecăruia dintre noi, inclusiv a personalului din învățământ, eu am mai spus că nu putem avea o rată de acoperire vaccinală de 100% în orice segment populațional, prin simplul fapt că unele persoane pot avea contraindicații și nu se pot vaccina. Important este să depășim un anumit prag de cel puțin 60-70% acoperire vaccinală, cu cât acest prag este mai crescut, cu atât este mai bine”.

Declarația, la minutul 29:45 din video-ul de mai jos:

Amintim că premierul Florin Cîțu a declarat tot astăzi că „Putem discuta despre revenirea tuturor elevilor la școală după vaccinarea integrală a personalului din învățământ”.

Rezerva premierului cu privire la redeschiderea școlilor, în condițiile în care mii de copii nu au venit fizic la școală nici măcar o zi în acest an școlar, este exprimată în aceeași zi în care șeful Executivului a anunțat că propune ca de la 1 iunie să poată fi organizate în România evenimente private și evenimente publice, cu persoane vaccinate.

Despre revenirea la școală a tuturor elevilor, indiferent de scenariul în care se află localitatea, a vorbit public și președintele Klaus Iohannis. „Toți copiii se reîntorc în clase” va fi primul efect al revenirii la normalitate prin vaccinare, anunța pe 23 aprilie 2021 șeful statului. A fost pentru prima dată când președintele a indicat un beneficiu al vaccinării legat de Educație.

Informații de background

În urmă cu doar o zi, ministrul Educației anunța că ar putea realiza peste două săptămâni „o fotografie de moment” în urma căreia să înainteze propunerea de întoarcere la școală a tuturor elevilor înainte de încheierea crizei sanitare.

„Înainte de a încheia criza sanitară, vom putea înainta o propunere să se analizeze revenirea la școală a tuturor elevilor. Nu Ministerul Educației e în măsură să se pronunțe. E posibil peste două săptămâni să realizăm o fotografie de moment și să înaintăm o astfel de propunere. Care să-i vizeze pe cei din clasele V, VI, VII și a IX-a, a X-a și a XI-a”, a declarat Sorin Cîmpeanu în cadrul unui interviu la Hotnews Live.

Foto: gov.ro

Citește și:
Premierul Cîțu: Putem discuta despre revenirea tuturor elevilor la școală după vaccinarea integrală a personalului din învățământ
„Toți copiii se reîntorc în clase”, primul efect, din cele patru enumerate de Președintele Klaus Iohannis, al revenirii la normalitate prin vaccinare
Ministrul Educației: E posibil peste două săptămâni să realizăm o fotografie de moment și să înaintăm o propunere de revenire la școală a tuturor elevilor

Sursă foto: gov.ro


14 comentarii
 1. Ce bine era pe vremea lui Ceaușescu? Nu mai erau atâtea comentarii inutile și atâtea comentarii . Și nu exista curentul asta antivaccinist că vezi doamne nu știu ce baga in vaccin … Dar in apă știi ce se baga majoritatea bem apa îmbuteliată sau am băut la un moment dat?

  1. Corect. Era un set de vaccinuri. Il faceai si punct. Sunt profesor de 50 de ani si nici in ziua de azi nu am facut varsat de vant.

 2. Condiționarea dreptului la muncă de efectuarea sau nu a unui act medical, reprezinta o încălcare a legii, putând îmbrăca formă civilă sau penală, în funcție de modalitatea de săvârșire.
  Fisa medicală a persoanei și actul medical în sine, sunt confidențiale , conform legii; utilizarea acestor date în alte condiții decât cele prevazute de lege, si/sau fara acceptul persoanei în cauza, reprezinta infracțiune.
  Restrângerea dreptului la educație sau conditionare prezentei elevilor / studenților la cursuri , de efectuarea sau nu , de către elev / student/parinte/ profesor ,a unui act medical , reprezinta de asemenea o incalcare a legii, putând îmbrăca formă civilă sau penală, în funcție de modalitatea de săvârșire.
  Ca principiu de drept: dreptul fiecarei persoane nu naște obligații în dreptul alteia .
  Sanatate tuturor !

  1. Bravo! Un comentariu inteligent si pertinent. Bine ar fi dc cat mai multe persoane s-ar informa, ar citi constitutia, ar cunoaste definitia libertatii si ar stii ce drepturi fundamentale au. Pace si o zi buna!

  2. Corect! Nu trebuie sa ne oblige nimeni sa ne vaccinam! Mai ales ca virusul se stinge de la sine! Era o vorba… multa stiinta multa prostie! S a stins si ciuma si gripa spaniola, numai in 2021 nu se mai stinge nimic!!!!

 3. Elena Popa, dezamăgesti cititorul! Să înteleg că tu când ai făcut copii (dacă ai făcut) ai crezut că vei fi plătită pentru asta? Eu știam că facem copii pentru că ne dorim! Unde ai auzit că a fi părinte este o meserie? Ai fi plătită doar ca mamă surogat!
  Șochezi cu așa comentariu!

 4. Profesorii nu sunt cadre medicale și de aceea nu sunt obligați sa riste sa ia contact la scoala cu elevi infectati si asimptomatici.
  Pana cand se va institui testarea saptamanala obligatorie a tuturor elevilor, ca să fie izolați acasă cei infectati si asimptomatici, nu ar trebui nici un profesor sa tina cursuri face to face.
  Se aude, domnule ministru?
  Aaaa… Uitasem, nu va pasa de cadrele didactice.

 5. Eu, de data asta, îi dau dreptate lui Câțu. Părinții se pot sau nu vaccina pentru că eu nu știu să existe salariu de mamă sau tată, dar de profesor da. Noi suntem plătiți să-i protejăm pe elevi.

  1. Dar parintii au salariu conform postului ocupat, asta nu se pune?! Hai sa nu ne mai uitam in gura lui Câțu cand declara orice doar ca sa “vorbeasca discutii”! Pe de alta parte, elevii nu se pot infecta din familie, sau ceilalti nu trebuie vaccinati suta la suta?

  2. Nu esti sanatoasa femeie! Si profesorul este OM, are aceleasi drepturi ca toti cetatenii tarii! Legile se dau pt toti!

 6. Este valabil si pentru medici? Putem merge la un cabinet medical numai daca medicul este vaccinat?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

CNE, reacție la ghidul de predare online: Elevii au obligația de a participa la cursurile online, dar ministerul nu asigura un cadru legal care să permită achiziționarea infrastructurii, ceea ce e profund discriminatoriu

Elevii au obligația de a participa la cursurile online, dar ministerul nu asigura un cadru legal care să permită achiziționarea infrastructurii pentru elevi și pentru profesori, ceea ce e profund…
Vezi articolul

Profesoara de Istorie Andreea Laura Martinescu: Am dat la o parte școli de top și am ales un liceu tehnologic. De ce? Pentru că the hard way is the way / Raportat la vârstă și câștiguri, elevii aceștia sunt cei mai realizați dintre tinerii de azi

Mă amuz și zâmbesc când vine vorba de alegerile personale. Niciodată nu am fost adepta căii ușoare, în mare parte pentru că în puținele ocazii în care am ales the…
Vezi articolul

Cîmpeanu: Am eliminat pragul de vaccinare a personalului de 60% / Omicron afectează și persoanele vaccinate, a fost necesară schimbarea strategiei cu privire la modul de funcționare a școlilor / Totul se judecă la nivel de județ de acum înainte

Ministrul Educației a anunțat la B1TV că a fost eliminat în această seară, prin hotărâre CNSU, după două luni de funcționare, pragul de vaccinare impus pentru personalul din învățământ, de…
Vezi articolul

VIDEO Studenții voluntari de la Universitatea de Agronomie au început să curețe Baza Sportivă Cireșarii, din Sectorul 1, un spațiu de 3 hectare lăsat în paragină, pe care Ministerul Educației a anunțat că îl va reamenaja pentru copii

Studenții voluntari de la Universitatea de Agronomie au început să curețe Baza Sportivă Cireșarii, din Sectorul 1, potrivit unor imagini primite de Edupedu.ro de la reprezentanții USAMV. În fotografii se…
Vezi articolul