VIDEO Modulele care împart acum anul școlar nu sunt “pentru totdeauna”, spune secretarul de stat Sorin Ion, care anunță un chestionar de feedback pentru școli luna aceasta

Foto: captură - Youtube.com

Noua împărțire a anului școlar, în 2022-2023 pe cinci module, în loc de semestre ca până anul școlar trecut, este în continuare “sub observație”, spune secretarul de stat pentru învățământul preuniversitar, Sorin Ion. Declarația a fost făcută în cadrul primului videoclip din seria numită “Podcast de la Minister” în care elevii adresează întrebări oficialilor din instituție. Potrivit secretarului de stat, Ministerul Educației ar urma să trimită un chestionar de feedback, în țară, pentru profesori, elevi și părinți, după modulul al doilea.

Întrebat de elevul de clasa a VII-a Mihnea Gâdici “dacă elevii și profesorii nu vor fi mulțumiți de modul în care arată noua structură a anului școlar, [atunci] se va reveni la structura pe semestre?”, Sorin Ion a răspuns:

“Acum, cum să zic așa, era să zic off the record, dar suntem înregistrați, prin urmare nu o să spun off the record, semnalele pe care le primim – și sunt curios și de părerea ta, de la colegii tăi – semnalele pe care le primim sunt deocamdată pozitive. Actuala împărțire a anului școlar este mai confortabilă, deși nu asta este caracteristica, trăsătura pe care vrem să o obținem pentru profesorii și elevii noștri.

Este evident că lăsăm să treacă măcar două perioade de învățare, sau două module, cum le numim deja, pentru a încerca să obținem un feedback din teritoriu. Foarte probabil să facem un chestionar adresat în egală măsură profesorilor, elevilor, părinților, dar, dacă vrem să vedem un efect de ansamblu, ar trebui să lăsăm să treacă un întreg an școlar. Și abia la sfârșit să tragem concluziile, deci nu după un modul sau două module. Suntem în continuare, cu noua structură, sub observație, pentru că nu este o decizie pentru totdeauna.

Decizie pentru totdeauna nici nu există, de aia am avut de-a lungul anilor trimestre, semestre și așa mai departe”.

Pe 13 octombrie, la aproape două săptămâni de la preluarea mandatului, ministrul Educației, Ligia Deca, a anunțat în cadrul unei conferințe de presă că va păstra structura modulară a anului școlar și că va fi analizată după un an de zile: „Voi păstra măsurile care au intrat în vigoare anul acesta, de exemplu organizarea modulară anului școlar, și vom analiza această formulă după un an de la implementare”.

VIDEO de la minutul 10:50:

Vezi aici calendarul anului școlar 2022-2023 pentru fiecare județ, în format printabil.

Anul școlar 2022 – 2023 este structurat astfel:

Exit mobile version