136 de școli, distruse în explozia de la Beirut. Un sfert din elevi riscă să fie privați de acces la învăţământ

125 de vizualizări
Sursă Foto: Wikipedia
Un sfert din copiii din capitala Libanului ar putea fi privaţi de acces la învăţământ după ce 163 de şcoli au fost distruse în explozia devastatoare produsă în portul din Beirut la începutul lunii august, a avertizat luni ONG-ul Comitetul Internaţional de Salvare (IRC), transmite Agerpres.

În total, peste 85.000 de elevi erau înscrişi la şcolile afectate de explozie, iar școlile cele mai grav avariate vor fi reconstruite abia într-un an, atrage atenția ONG-ul într-un comunicat de presă.

Pe 4 august, o explozie extrem de puternică s-a produs în portul din capitala libaneză, provocând moartea a cel puţin 190 de persoane şi rănirea altor peste 6.500 şi devastând cartiere întregi din Beirut. Explozia a fost provocată de un incendiu la un depozit în care erau stocate de peste şase ani tone de nitrat de amoniu. Peste 85.000 de clădiri au fost avariate, între care case, spitale şi şcoli.

„În general, ne aşteptăm să vedem mult mai puţini copii înscrişi la şcoală şi să existe o rată ridicată a abandonului şcolar pe parcursul anului”, a declarat directorul IRC din Liban, Mohammad Nasser.

Părinţii sunt îngrijoraţi de costurile suplimentare şi siguranţa copiilor lor pe drumul către o nouă unitate şcolară.

„Copiii din şcolile avariate vor avea distanţe mari de parcurs pentru a ajunge la noua lor şcoală, la care se adaugă costurile de transport suplimentare – ceva ce familiile mai sărace nu îşi vor putea permite”, a transmis IRC.

Pentru copiii care folosesc transportul public, siguranţa şi hărţuirea vor fi motive de îngrijorare majore, a avertizat Comitetul Internaţional de Salvare.

Sursă Foto: Wikipedia


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Rectorul SNSPA, Remus Pricopie, laudă proiectul “România Educată”: “este un demers corect de democrație participativă, un veritabil contract social privind educația”

Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA) și rectorul acesteia, Remus Pricopie, laudă, într-un comunicat emis joi, proiectul “România Educată”. Comunicatul descrie raportul prezidențial drept “un document important, atât…
Vezi articolul

Medicul român Radu Lupescu, decorat de președintele Franței pentru lupta anti-Covid: În România, e nevoie de formarea de asistenți medicali specializați pe anestezie, care cunosc cum să se ocupe de un pacient intubat

Pregătirea unui număr mai mare de medici anesteziști este una dintre soluțiile pentru combaterea deficitului sistemului sanitar care a fost prins pe nepregătite de pandemia de coronavirus, având prea puțini…
Vezi articolul