136 de școli, distruse în explozia de la Beirut. Un sfert din elevi riscă să fie privați de acces la învăţământ

90 de vizualizări
Sursă Foto: Wikipedia
Un sfert din copiii din capitala Libanului ar putea fi privaţi de acces la învăţământ după ce 163 de şcoli au fost distruse în explozia devastatoare produsă în portul din Beirut la începutul lunii august, a avertizat luni ONG-ul Comitetul Internaţional de Salvare (IRC), transmite Agerpres.

În total, peste 85.000 de elevi erau înscrişi la şcolile afectate de explozie, iar școlile cele mai grav avariate vor fi reconstruite abia într-un an, atrage atenția ONG-ul într-un comunicat de presă.

Pe 4 august, o explozie extrem de puternică s-a produs în portul din capitala libaneză, provocând moartea a cel puţin 190 de persoane şi rănirea altor peste 6.500 şi devastând cartiere întregi din Beirut. Explozia a fost provocată de un incendiu la un depozit în care erau stocate de peste şase ani tone de nitrat de amoniu. Peste 85.000 de clădiri au fost avariate, între care case, spitale şi şcoli.

„În general, ne aşteptăm să vedem mult mai puţini copii înscrişi la şcoală şi să existe o rată ridicată a abandonului şcolar pe parcursul anului”, a declarat directorul IRC din Liban, Mohammad Nasser.

Părinţii sunt îngrijoraţi de costurile suplimentare şi siguranţa copiilor lor pe drumul către o nouă unitate şcolară.

„Copiii din şcolile avariate vor avea distanţe mari de parcurs pentru a ajunge la noua lor şcoală, la care se adaugă costurile de transport suplimentare – ceva ce familiile mai sărace nu îşi vor putea permite”, a transmis IRC.

Pentru copiii care folosesc transportul public, siguranţa şi hărţuirea vor fi motive de îngrijorare majore, a avertizat Comitetul Internaţional de Salvare.

Sursă Foto: Wikipedia

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI:RO76BTRLRONCRT0471641001

CONT EURO:RO26BTRLEURCRT0471641001

Deschis la BANCA TRANSILVANIA
Donează prin Patreon

Donează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ, reacție la declarația lui Orban: Educația nu este „cârciuma” sistemului bugetar. Deschiderea noului an școlar, sub semnul întrebării dacă nu vor fi majorate salariile

Educația nu este „cârciuma” sistemului bugetar și „intenția de a nu se acorda majorarea salarială începând cu data de 1 septembrie 2020 va fi o greșeală enormă, iar consecințele pot…
Vezi articolul