390 de copii cu vârste între 5-11 ani au fost vaccinați anti-Covid-19 în prima zi de administrare a vaccinului pediatric pentru această categorie de vârstă

416 vizualizări
Foto: UNICEF
În ziua în care a început vaccinarea copiilor de 5-11 ani, cu vaccinul doză pediatrică de la Pfizer, au fost imunizați 390 de copii, potrivit datelor CNCAV. Părinții i-au dus la cele peste 200 de centre de vaccinare din țară care pot administra vaccinul copiilor.

Peste 3.000 de programări erau făcute până marți în platforma de vaccinare. Programarea se va efectua doar în centrele de vaccinare regăsite în platformă cu denumirea P_Ped, prin intermediul conturilor părinților sau ale reprezentanților legali, potrivit CNCAV.

Miercuri, în prima zi de vaccinare a copiilor de 5-11 ani, s-au imunizat cu prima doză 390 de copii.

Vaccinarea se poate realiza și fără programare, prin prezentare directă în cabinetele centrelor de vaccinare dedicate copiilor sau în cabinetele medicilor de familie dacă au cerut doze pediatrice. De asemenea, Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV) este optimizat și permite procesarea datelor pentru această categorie eligibilă la vaccinare.

  • Sunt obligatorii acordarea consimțământului informat de către părinți sau de către reprezentantul legal al minorului și efectuarea triajului medical prin completarea chestionarului de triaj dedicat copiilor; modelele sunt disponibile și pe platforma națională de vaccinare, aici: https://vaccinare-covid.gov.ro/formulare-si-chestionare/
  • Schema de vaccinare a copiilor cu vaccinul Comirnaty este de 10 micrograme/doză (10 µg), la interval de 21 de zile; administrarea fiecărei doze se efectuează intramuscular, similar celorlalte grupe de vârstă eligibile.
  • Dacă se inițiază vaccinarea la copiii care împlinesc 12 ani între administrarea celor două doze, aceștia continuă schema de vaccinare cu doza pediatrică de 10 µg.

Vaccinul pediatric Comirnaty este produs de compania farmaceutică Pfizer/ BioNTech și era deja aprobat pentru administrarea la populaţia de peste 12 ani.

Ce trebuie să știe părinții despre vaccinarea anti-Covid19. Ministerul Sănătății a răspuns mai multor întrebări cu ajutor unor medici specialiști – citește aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Școlile, obligate să completeze până la 20 octombrie, în programul informatic al sistemului de educație, datele pentru elevii care primesc tichete sociale și părinții lor. Ghidul pentru introducerea datelor

Școlile sunt obligate să completeze datele pentru ca elevii să primească tichete sociale, până la data de 20 octombrie 2021, în programul informatic al sistemului de educație, potrivit notei 34.023…
Vezi articolul