390 de copii cu vârste între 5-11 ani au fost vaccinați anti-Covid-19 în prima zi de administrare a vaccinului pediatric pentru această categorie de vârstă

415 vizualizări
Foto: UNICEF
În ziua în care a început vaccinarea copiilor de 5-11 ani, cu vaccinul doză pediatrică de la Pfizer, au fost imunizați 390 de copii, potrivit datelor CNCAV. Părinții i-au dus la cele peste 200 de centre de vaccinare din țară care pot administra vaccinul copiilor.

Peste 3.000 de programări erau făcute până marți în platforma de vaccinare. Programarea se va efectua doar în centrele de vaccinare regăsite în platformă cu denumirea P_Ped, prin intermediul conturilor părinților sau ale reprezentanților legali, potrivit CNCAV.

Miercuri, în prima zi de vaccinare a copiilor de 5-11 ani, s-au imunizat cu prima doză 390 de copii.

Vaccinarea se poate realiza și fără programare, prin prezentare directă în cabinetele centrelor de vaccinare dedicate copiilor sau în cabinetele medicilor de familie dacă au cerut doze pediatrice. De asemenea, Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV) este optimizat și permite procesarea datelor pentru această categorie eligibilă la vaccinare.

  • Sunt obligatorii acordarea consimțământului informat de către părinți sau de către reprezentantul legal al minorului și efectuarea triajului medical prin completarea chestionarului de triaj dedicat copiilor; modelele sunt disponibile și pe platforma națională de vaccinare, aici: https://vaccinare-covid.gov.ro/formulare-si-chestionare/
  • Schema de vaccinare a copiilor cu vaccinul Comirnaty este de 10 micrograme/doză (10 µg), la interval de 21 de zile; administrarea fiecărei doze se efectuează intramuscular, similar celorlalte grupe de vârstă eligibile.
  • Dacă se inițiază vaccinarea la copiii care împlinesc 12 ani între administrarea celor două doze, aceștia continuă schema de vaccinare cu doza pediatrică de 10 µg.

Vaccinul pediatric Comirnaty este produs de compania farmaceutică Pfizer/ BioNTech și era deja aprobat pentru administrarea la populaţia de peste 12 ani.

Ce trebuie să știe părinții despre vaccinarea anti-Covid19. Ministerul Sănătății a răspuns mai multor întrebări cu ajutor unor medici specialiști – citește aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

VIDEO Gérard Mourou, părintele științific al laserului de la Măgurele, în ziua atingerii puterii maxime de întreg sistemul de laseri: „România este la vârful cercetării. Este un moment istoric”

„În momentul de față, România este la vârful cercetării. Este un moment istoric”, a declarat astăzi Gerard Mourou, laureatul premiului Nobel pentru Fizică 2018. Supranumit „părintele științific al laserului de…
Vezi articolul

Peste 56% dintre elevii participanți la un chestionar online cred e nevoie ca tezele să fie înlocuite cu mijloace de evaluare sumativă, axate pe feedback / Aproape 94% dintre ei au afirmat că s-au simțit presați de sistemul de evaluare – raport Consiliul Național al Elevilor

Peste 56% dintre elevii care au participat la un chestionar online consideră că este nevoie ca tezele să fie înlocuite cu instrumente de evaluare care să permită profesorului să ofere…
Vezi articolul