7 mituri demontate privind conflictul actual dintre Rusia și Ucraina, arată EU vs Disinformation

213 vizualizări
EUvsDisinfo mituri Rusia
Foto: Facebook.com – Comisia Europeană în România
Campania rusă vizează în mod direct rolul Uniunii Europene și al altor actori, în special al NATO, prezentându-i în mod eronat ca presupuse amenințări agresive la adresa „preocupărilor legitime de securitate” ale Rusiei, avertizează reprezentanța Comisiei Europene în România, care citează EU vs Disinformation.

Rusia desfășoară o campanie de dezinformare susținută și coordonată, controlată de stat, care vizează populația rusă, țările vecine Rusiei, Uniunea Europeană și nu numai, conform EU vs Disinformation.

În postarea reprezentanței Comisiei Europene în România este detaliat unul dintre cele 7 mituri în conflictul actual Rusia – Ucraina combătute de EUvsDisinformation.

De exemplu: Mit: „Din cauza expansiunii agresive a NATO, Rusia este acum «încercuită de dușmani» și trebuie să se apere singură.” Fals.

“Nicio țară sau alianță nu plănuiește să invadeze Rusia. Nimeni nu amenință Rusia. De fapt, UE și Ucraina sunt susținători fermi ai ordinii de securitate europene stabilite. Amintiți-vă că Rusia este cea mai mare țară din lume din punct de vedere geografic, cu o populație de peste 140 de milioane de locuitori și una dintre cele mai mari forțe armate din lume, cu cel mai mare număr de arme nucleare. Este absurd să prezentăm Rusia ca pe o țară aflată sub o amenințare acută. Din punct de vedere geografic, mai puțin de o șaisprezecime din frontiera terestră a Rusiei se află în vecinătatea membrilor NATO”, arată EU vs Disinformation.

Toate cele 7 mituri demontate, despre conflictul actual dintre Rusia și Ucraina le puteți citi pe pagina reprezentanței Comisiei Europene în România.

Cine este EU Vs Disinformation

EUvsDisinformation este proiectul emblematic al grupului operativ East StratCom al Serviciului European de Acțiune Externă. Acesta a fost înființat în 2015 pentru a permite îmbunătățirea previziunilor, abordării și reacției la campaniile de dezinformare pe care le derulează Federația Rusă și care afectează Uniunea Europeană, statele sale membre și țările din vecinătatea comună.

Obiectivul principal al EUvsDisinfo este să sporească nivelul de conștientizare și de înțelegere de către public a operațiunilor de dezinformare ale Kremlinului și să ajute cetățenii din Europa și din afara acesteia să dezvolte rezistență față de manipularea informațiilor și a mass-mediei din mediul digital.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Petiție online „Elevii nu doresc dublă admitere!”, lansată de Asociația Elevilor din București și Ilfov: Este o povară pentru un copil de 14 ani, care ar trebui să își dubleze numărul de meditații

Într-o petiție online, lansată de Asociația Elevilor din București și Ilfov (AEBI), elevii critică măsura potrivit căreia orice liceu are posibilitatea de a organiza un examen de admitere, la nivel…
Vezi articolul

Trei cadre didactice de la un liceu din Satu Mare aflate în Turcia la un proiect Erasmus s-au întors în țară / Un grup de 9 studenți alături de însoțitor urmează să ajungă în România, transmite agenția care se ocupă cu implementarea programelor Erasmus în țară

Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale anunță că au revenit în țară trei profesori de la un liceu din Satu Mare, și urmează să sosească…
Vezi articolul