Admitere 2024 la Universitatea Româno-Americană: înscrieri deschise până pe 13 septembrie pentru programele de licență și masterat / NOU: SkillQuest – primul escape room virtual educațional pentru cei care vor să afle ce facultate li se potrivește (P)

1.935 de vizualizări
Universitatea Româno-Americană anunță deschiderea înscrierilor pentru sesiunea de admitere din toamnă la programele de licență și masterat pentru anul universitar 2024-2025. Înscrierile se pot face online sau fizic, la sediul Universității din București, Bd. Expoziției, Nr.1B, până pe 13 septembrie 2024. Concursul de admitere, atât pentru licență, cât și pentru masterat se va desfășura pe data de 14 septembrie 2024. Rezultatele admiterii vor fi afișate în termen de 2 zile calendaristice de la susținerea concursului la sediul Universității și online, în secțiunea dedicată a paginii web www.rau.ro.

Universitatea Româno-Americană pune accent deosebit pe educație și performanță, fiind singura instituție de învățământ superior privată din România care acordă locuri fără taxă tinerilor cu rezultate academice excepționale. Anual, 20% din studenții înscriși în programele de licență și 10% din cei din programele de masterat, cu predare în limba română, beneficiază de studii fără taxă în cadrul celor șapte facultăți disponibile: Facultatea de Afaceri Internaționale, Facultatea de Drept, Facultatea de Educație Fizică, Sport și Kinetoterapie, Facultatea de Finanțe și Contabilitate, Facultatea de Informatică Managerială, Facultatea de Management–Marketing, Facultatea de Turism și Managementul Ospitalității.

Admitere licență și masterat 2024-2025 – sesiunea de toamnă

Admiterea la programele de licență în limba română la Universitatea Româno-Americană se bazează pe media obținută la bacalaureat (50%) și pe un certificat sau atestat (50%) emis de instituțiile de învățământ preuniversitar și recunoscut de Ministerul Educației, sau pe atestate recunoscute instituțional în domeniile economie, informatică, limba română sau limbi străine.

Candidații care nu dețin atestate vor susține o Probă de Concurs, care poate fi un eseu sau un interviu online (la alegerea lor), în care să-și explice motivația pentru alegerea Universității Româno-Americane și a domeniului de studiu (facultate/specializare). Liceenii care au obținut diploma de bacalaureat și au câștigat premii I, II, III, mențiuni sau premii speciale la olimpiadele școlare naționale și/sau internaționale (recunoscute de Ministerul Educației) pot fi admiși direct, fără a susține concursul de admitere, nota pentru proba de concurs fiind echivalată cu 10 (zece).

Pentru admiterea la programele de licență cu predare în limba engleză, candidații sunt evaluați printr-un interviu online în limba engleză și pe baza unui document care confirmă nivelul lor de competență în limba engleză.

În ceea ce privește programele de masterat, admiterea se realizează pe baza unui eseu sau proiect conform tematicii specificate, având în vedere media de la licență. Selecția se face în ordinea descrescătoare a mediilor finale, în funcție de numărul de locuri disponibile.

Inovație în orientarea vocațională: SkillQuest

Universitatea Româno-Americană continuă să sprijine viitorii studenți prin ineditul SkillQuest, primul escape room virtual educațional. SkillQuest oferă tinerilor o experiență interactivă unică, plasându-i direct în campusul universității. În cadrul acestui joc, participanții trebuie să găsească indicii ascunse și să rezolve diverse enigme pentru a obține o parolă unică. Aceasta le permite accesul la un chestionar interactiv care îi ajută să își descopere potențialul și vocația, pregătindu-i pentru succesul academic și profesional.

Oportunități de dezvoltare academică și profesională la nivel național și internațional

Oportunitățile de studiu fără taxă și programele de dublă diplomă în colaborare cu instituții prestigioase din Statele Unite ale Americii, Marea Britanie sau Italia, fac din Universitatea Româno-Americană alegerea ideală pentru tinerii care își doresc o educație de înaltă calitate, susținută de o tradiție de excelență de peste 33 de ani. 

Studenții pot participa la programe de studii și stagii de practică internaționale prin programul ERASMUS+, precum și de o varietate de activități extra-curriculare, inclusiv evenimente sociale, profesionale și culturale, conferințe și workshop-uri.

Mai multe detalii despre programele de studii oferite de Universitatea Româno-Americană sunt disponibile pe www.rau.ro.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Critici dure într-un raport al Parlamentului European la adresa regulilor din Legea Deca-Iohannis privind verificarea plagiatului și mandatele rectorilor / Monitorizarea dă exemplu cazurile Cîmpeanu, Ciucă, Bode și invocă „influența și abuzul de putere politică” ca principale amenințări pentru libertatea academică

Influența politicului și abuzul de putere politică, precum și problema conducerii instituționale sunt principalele probleme cu care se confruntă România, când vine vorba despre mediul său academic, potrivit unui raport…
Vezi articolul
Afacerea Universitatea

Tudorel Toader candidează pentru al doilea mandat de rector al Universității din Iași și anunță că vrea să-și păstreze toată echipa de conducere: Să nu confundăm funcția de ministru al Justiției, cu funcția de rector

Tudorel Toader și-a anunțat candidatura pentru al doilea mandat de rector al Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași. Fostul ministru al Justiției din Guvernul Dăncilă a declarat pentru Radio HIT…
Vezi articolul