Admitere facultate 2022. Start pentru pentru viitor la Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș. Peste 4.200 de locuri disponibile pentru studii de licență, masterat și doctorat / Înscrieri exclusiv online (P)

14.304 vizualizări
Sîmbătă, 16 iulie 2022, încep înscrierile la programele de licență din cadrul Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu-Mureș. UMFST lansează oferta educațională pentru sesiunea de admitere iulie 2022 și vine în întâmpinarea candidaților cu opțiuni diversificate incluzând programe de studii de licență, masterat și doctorat.

Pentru admiterea 2022, UMFST are o capacitate de școlarizare aprobată de ARACIS pentru:

  • studii licență de 2990 de locuri, dintre care 1070 locuri finanțate de la bugetul de stat;
  • studii de masterat de 1095 de locuri, dintre care 320 locuri finanțate de la bugetul de stat;
  • studii de doctorat de 133 locuri, dintre care 39 finanțate de la bugetul de stat.
Înscrierea candidaților se face exclusiv on-line pe platforma dedicată concursului de admitere.

Dacă dorești să devii studentul Universității UMFST „George Emil Palade”, următoarele date îți vor fi de folos:

  • 16 iulie – 21 iulie 2022 (ora 12:00) – înscrierea candidaților;
  • 22 iulie – proba practică la programul Educație fizică și sportivă;
  • 22 iulie – proba eliminatorie la programul Pedagogia învățământului primar și preșcolar;
  • 22  iulie- proba de competență lingvistică la programul Arhitectură în limba engleză;
  • 24 iulie – examen de admitere la programele: Medicină, Medicină Militară, Medicină Dentară, Farmacie;
  • 25 iulie  – examen de admitere la programul Arhitectură în limba engleză.

Calendarul detaliat al examenelor de admitere poate fi consultat pe platforma dedicată concursului de admitere.

Foto: UMFST
Două noi programe de studii de licență

UMFST „George Emil Palade” vine cu o bogată oferta educațională. Ca noutate pentru Admiterea 2022, UMFST a primit avizul de autorizare provizorie pentru două noi programe de studii de licență:

  • Asistență medicală generală-extensia Bistrița: 50 locuri la buget și 50 locuri la taxă
  • Chimie tehnologică: 10 locuri la buget și 20 locuri la taxă

Admiterea la programele de studii de licență de 5 sau 6 ani de la facultățile de Medicină, Medicină Dentară și Farmacie se face în ordinea descrescătoare a mediilor obținute la examenul de admitere. Notă finală de admitere se calculează ca medie ponderată din nota obținută la proba scrisă (90%) și media generală de la examenul de bacalaureat (10%). Concursul de admitere se va desfășura pe baza unor teste conținând 100 de întrebări cu răspunsuri multiple.

Studenții străini și români au posibilitatea de a alege să învețe Medicina în limba engleză în cadrul campusului din Târgu Mureș sau în cadrul filialei universității de la Hamburg. Informații privind admiterea la Medicină în Limba Engleză sunt postate pe pagina: https://www.umfst.ro/en/admission/admission-2022/regular-admission.html

Admiterea la programul Arhitectură se face în ordinea descrescătoare a mediilor obținute la examenul de admitere. Notă finală de admitere se calculează ca medie ponderată din nota obținută la proba practică de reprezentare grafică (70%) și media generală de la examenul de bacalaureat (30%).

Foto: UMFST

Admiterea la programele de studii de licență de 3 și 4 ani (excepție programul Educație fizică și sportivă) se realizează pe baza concursului de dosare (fără probă scrisă). Formulele de calcul a mediei finale de admitere, precum și disciplinele relevante pentru domeniul ales, pot fi consultate aici.

Proba de competențe psihopedagogice este eliminatorie pentru admiterea la programul Pedagogia învățământului primar și preșcolar și se desfășoară pe baza unei discuții și pe baza citirii unui text în limba română. Se urmăresc în principal capacitățile cognitive și vocaționale ale candidaților. Pentru aceasta probă nu se impune tematică respectiv bibliografie.

Candidații de la programul Educație fizică și sportivă sunt admiși în ordinea descrescătoare a mediilor obținute la examenul de admitere. Notă finală de admitere se calculează ca medie ponderată din media probelor practice specifice de concurs (90%) și media generală de la examenul de bacalaureat (10%).

UMFST oferă oportunități speciale de înscriere și admitere la studii de licență pentru românii de pretutindeni, candidații aparținând etniei romilor și pentru cei proveniți din licee situate în mediul rural: 10 locuri pentru candidații romi, 30 locuri fără plata taxelor de școlarizare (cu bursă) și 10 locuri fără plata taxelor de școlarizare (fără bursă) pentru români de pretutindeni, 46 locuri pentru candidații proveniți din licee situate în mediul rural, 10 locuri pentru absolvenții cu diplomă de bacalaureat proveniți din sistemul de protecție socială.

Pentru informații suplimentare privind Admiterea 2022 la Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș accesați https://adminfo.umfst.ro/, iar pentru înscriere accesați https://admitere.umfst.ro/.

Foto: UMFST

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Guvernul a aprobat cifrele de școlarizare pentru anul universitar 2019-2020: peste 62.000 de locuri în facultăți, 158 de specializări modificate la stat și privat

Guvernul a aprobat Nomenclatorul domeniilor și al specializărilor/programelor de studii universitare și a structurii instituțiilor de învățământ superior pentru anul universitar 2019 – 2020, potrivit gov.ro. Potrivit documentului care a…
Vezi articolul

Nicolae Ciucă, la deschiderea conferinței cercetătorilor Smart Diaspora 2023: Guvernul României a decis să deschidă linii de finanțare specifice pentru colaborarea cu Moldova, ca pas importat pentru integrarea europeană a Moldovei

Premierul Ciucă a vorbit în discursul susținut în fața cercetătorilor români din străinătate, reveniți în luni seară la deschiderea conferinței cercetătorilor „Smart Diaspora 2023”, la Timișoara despre importanța deschiderii unor…
Vezi articolul