ANALIZĂ Ce facem cu copiii în vacanța mare? Taberele de aventură la munte, la mare sau chiar cu cortul în mijlocul orașului, școlile de vară pe diverse teme sau vacanța la muzeu – idei pentru timpul liber al copiilor

387 de vizualizări
Tabere scolare, elevi in excursie in vacanta / Foto: dreamstime.com
Foto © Sergey Novikov | Dreamstime.com
Vineri e ultima zi de școală și începe vacanța mare. 12 săptămâni de vacanță vor avea copiii în acest an, prima vară fără nicio restricție de la începutul pandemiei. În sfârșit, copiii pot merge în tabere și pot participa la tot felul de activități offline care să le aducă noi experiențe și să le ocupe timpul liber, scrie G4Media.ro.

Pentru cei mai mici, de la grădiniță, sunt organizate rareori tabere. Mulți dintre ei își petrec mare parte din vacanță tot la grădiniță, dar cu multă joacă, fără activitățile clasice din timpul anului școlar.

În fiecare oraș există doar câteva grădinițe de stat care rămân deschise și în perioada verii și unde vin și copii care sunt înscriși la alte unități. De obicei, în București rămân deschise în jur de 30 de grădinițe. Lista acestora urmează să fie publicată de Inspectoratul Școlar al Municipiului București. În toate județele vor fi grădinițe deschise în lunile de vară. În județul Alba, de exemplu, sunt 22 astfel de unități, dintre care 10 în municipiul Alba Iulia.

Citește articolul complet pe G4Media.ro

Foto © Sergey Novikov | Dreamstime.comDreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Csaba Asztalos, președintele Consiliului pentru Combaterea Discriminării: Valorile creștine nu permit xenofobia, nu acceptă intoleranța. Cultele au obligația să oprească și să prevină manipularea prin aceste argumente religioase

Președintele Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, Csaba Asztalos, a declarat că valorile creștine „nu permit xenofobia și nu acceptă intoleranța”. „Cultele au obligația să oprească și să prevină manipularea prin…
Vezi articolul

De ce și-a păstrat Bistrița școlile deschise, când infectările au trecut de 3 la mia de locuitori? Stelian Dolha, prefect aflat în izolare: A fost o doleanță din partea lor. Fiecare școală era acoperită de lege

În premieră, școlile și grădinițele dintr-un municipiu au rămas deschise, deși numărul total de cazuri noi de COVID-19 din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori a depășit limita…
Vezi articolul

Gradația de merit 2024. Ce promiteau Klaus Iohannis și Ligia Deca în raportul România Educată și ce a pus, de fapt, în practică ministra Educației în prima „reformă” a gradației de merit, sporul de 25% pentru profesori

Pentru prima dată, în anul școlar 2024-2025 gradația de merit va fi acordată conform Legii 198/2023, adică a legii făcute pe baza proiectului România educată. Asta înseamnă că sporul de…
Vezi articolul
Vasile Dincu / Foto: INQUAM Photos George Calin

Vasile Dîncu, vicepreședinte PSD, despre Legile educației Deca: Admiterea în liceu și probele de BAC trebuie să respecte principiul echității / Sunt multe instituții care se reînființează și trebuie să analizăm să nu fie doar furnizoare de sinecuri / Este nevoie și de obligații ale autorităților pentru a rezolva problema aglomerării din școli

Vicepreședintele PSD, Vasile Dîncu, atrage atenția într-o analiză atentă asupra proiectelor de Legi ale educației că acestea “au nevoie de o serioasă revizie”. “Sunt multe instituții centrale care se înființează…
Vezi articolul