ANALIZĂ Numărul elevilor care încep școala în scenariul roșu, adică 100% online, a crescut de 10 ori în ultimele 7 zile

3.926 de vizualizări
Foto: © Iuliia Mikhalitskaia | Dreamstime.com
Aproape 100.000 de elevi încep astăzi școala fără să meargă la școală, potrivit declarației ministrului Educației, Monica Anisie. În urmă cu 7 zile Edupedu.ro arăta într-o analiză că în cele 43 de localități marcate în scenariul roșu de Institutul Național de Sănătate Publică erau 11.800 de elevi. Creșterea este de aproape 10 ori, fără să existe explicații clare pentru această situație și fără să existe o decizie transparentă, lista centralizată a școlilor care intră în scenariul roșu nefiind publicată de nicio autoritate din România.

“Sunt aproximativ 100.000 de elevi care vor fi în scenariul roșu la acest moment”, a declarat duminică seara ministrul Educației într-o conferință de presă organizată la sediul Ministerului Educației.

Numărul elevilor care vor face școală online a crescut de aproape 10 ori din data de 7 septembrie până pe 13 septembrie, potrivit datelor oficiale. Mai exact, pe 7 septembrie când Ministerul Sănătății, prin Institutul Național de Sănătate Publică, a anunțat scenariul epidemiologic aferent fiecărei localități din România, o analiză Edupedu.ro arăta că în cele 43 de localități în care se aplica scenariul 3, sau scenariul roșu – 100% online, erau înscriși în 52 de școli 11.873 de elevi.

Pe 10 septembrie, 3 zile mai târziu, Ministerul Educației anunța ferm într-un comunicat că numărul școlilor care intră de fapt în scenariul roșu ar fi de 238 la începutul anului școlar.

Pe 13 septembrie, ministrul Educației a anunțat în conferința de presă că situația “este dinamică” și că de fapt numărul școlilor aflate în scenariul roșu la 14 septembrie este de 262 de unități.

O creștere a numărului de școli cu 24 de unități în doar 3 zile. De menționat ar fi că în acest interval criteriile sau situația epidemiologică nu s-a modificat.

În plus, s-au modificat în ultimele 3 zile inclusiv cifrele celelalte legate de scenariile galben și verde. Astfel că au scăzut cu 187 numărul școlilor care inițial primiseră decizie de scenariu verde de la Comitetul pentru Situații de Urgență. A crescut cu 23 numărul unităților care au primit acordul să funcționeze în scenariiul galben.

Scenariile10 septembrie13 septembriediferență 13.09/12.09
Verde 12.61012.423-187
Galben4.8924.91523
Roșu23826224
mixte77
Total unități 17.747 17.600-147
Sursa: calcule pe baza datelor edu.ro/ministrului Educației

Tragând linie, dacă în prima numărătoare (10 septembrie) erau 17.747 de unități, în cea din 13 septembrie mai erau doar 17.600.

Foto: © Iuliia Mikhalitskaia | Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care site-ul Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil. Pentru școli, elevi și studenți Dreamstime.com oferă 50% reducere la toate planurile, până la sfârșitul lunii septembrie.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

De ce este esențial să meargă copiii la școală și ce trebuie să facă petru a evita un nou val de infectări? Medic pediatru: Socializarea şi comunicarea sunt esenţiale, fapt dovedit de creşterea depresiei, a atacurilor de panică

Şefa Clinicii de Pediatrie din Târgu Mureş, profesor universitar doctor Cristina Oana Mărginean, susţine că este foarte important pentru elevi să meargă la şcoală, întrucât socializarea şi comunicarea sunt esenţiale,…
Vezi articolul

Marius Andruh, profesorul care a dat primul verdict de plagiat în cazul lui Ponta, despre verdictul ICCJ: Este un pas făcut târziu, dar important pentru însănătoșirea sistemului universitar. Titlul de doctor a fost văzut de către unii ca o zorzoană

“Este plagiatul de tip copy-paste”, anunța pe 29 iunie 2012 Marius Andruh, președintele primului for care a constatat plagiatul premierului în funcție la acea vreme, Victor Ponta. Abia 8 ani…
Vezi articolul

Fără impozit pe venit pentru profesori, CASS la jumătate și un salariu minim brut de 5000 de lei – soluții propuse de Asociația Școlilor Particulare pentru o apropiată “criză de personal puternică” în educație / Organizația publică și salariile profesorilor pe grade didactice

Scutirea de impozit pe venit pentru profesori este propusă de Asociația Școlilor Private ca soluție pentru “criza de personal puternică în sectorul educației”, o criză prezentată drept iminentă într-un studiu…
Vezi articolul

O asociație fantomă, patronată de Cumpănașu, a participat la Ministerul Educației la consultările pentru modificarea structurii anului școlar / Cîmpeanu: A fost invitată ca toate asociațiile de elevi înregistrate legal / Ministerul Justiției: Nu există înregistrarea unei asociaţii cu denumirea Asociația Elevilor Discipulus

„Asociația Elevilor Discipulus”, o așa-zisă asociație patronată de controversatul personaj Alexandru Cumpănașu, conform postărilor publice ale acestuia pe rețelele de socializare, asociație care nu este legal înființată și care nu…
Vezi articolul