ANALIZĂ Numărul elevilor care încep școala în scenariul roșu, adică 100% online, a crescut de 10 ori în ultimele 7 zile

3.927 de vizualizări
Foto: © Iuliia Mikhalitskaia | Dreamstime.com
Aproape 100.000 de elevi încep astăzi școala fără să meargă la școală, potrivit declarației ministrului Educației, Monica Anisie. În urmă cu 7 zile Edupedu.ro arăta într-o analiză că în cele 43 de localități marcate în scenariul roșu de Institutul Național de Sănătate Publică erau 11.800 de elevi. Creșterea este de aproape 10 ori, fără să existe explicații clare pentru această situație și fără să existe o decizie transparentă, lista centralizată a școlilor care intră în scenariul roșu nefiind publicată de nicio autoritate din România.

“Sunt aproximativ 100.000 de elevi care vor fi în scenariul roșu la acest moment”, a declarat duminică seara ministrul Educației într-o conferință de presă organizată la sediul Ministerului Educației.

Numărul elevilor care vor face școală online a crescut de aproape 10 ori din data de 7 septembrie până pe 13 septembrie, potrivit datelor oficiale. Mai exact, pe 7 septembrie când Ministerul Sănătății, prin Institutul Național de Sănătate Publică, a anunțat scenariul epidemiologic aferent fiecărei localități din România, o analiză Edupedu.ro arăta că în cele 43 de localități în care se aplica scenariul 3, sau scenariul roșu – 100% online, erau înscriși în 52 de școli 11.873 de elevi.

Pe 10 septembrie, 3 zile mai târziu, Ministerul Educației anunța ferm într-un comunicat că numărul școlilor care intră de fapt în scenariul roșu ar fi de 238 la începutul anului școlar.

Pe 13 septembrie, ministrul Educației a anunțat în conferința de presă că situația “este dinamică” și că de fapt numărul școlilor aflate în scenariul roșu la 14 septembrie este de 262 de unități.

O creștere a numărului de școli cu 24 de unități în doar 3 zile. De menționat ar fi că în acest interval criteriile sau situația epidemiologică nu s-a modificat.

În plus, s-au modificat în ultimele 3 zile inclusiv cifrele celelalte legate de scenariile galben și verde. Astfel că au scăzut cu 187 numărul școlilor care inițial primiseră decizie de scenariu verde de la Comitetul pentru Situații de Urgență. A crescut cu 23 numărul unităților care au primit acordul să funcționeze în scenariiul galben.

Scenariile10 septembrie13 septembriediferență 13.09/12.09
Verde 12.61012.423-187
Galben4.8924.91523
Roșu23826224
mixte77
Total unități 17.747 17.600-147
Sursa: calcule pe baza datelor edu.ro/ministrului Educației

Tragând linie, dacă în prima numărătoare (10 septembrie) erau 17.747 de unități, în cea din 13 septembrie mai erau doar 17.600.

Foto: © Iuliia Mikhalitskaia | Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care site-ul Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil. Pentru școli, elevi și studenți Dreamstime.com oferă 50% reducere la toate planurile, până la sfârșitul lunii septembrie.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Copiii din România au înregistrat, în doi ani de pandemie, întârzieri de învățare de 4-6 luni, mai mari decât în cazul elevilor din Europa de Vest sau chiar din Republica Moldova – studiu McKinsey / România – întârzieri similare cu cele din Polonia, Ucraina sau mai multe țări africane

Elevii din România au înregistrat, în primii doi ani de la declanșarea pandemiei Covid-19, întârzieri de învățare de 4-6 luni, mai mult decât media pentru Europa și Asia Centrală, potrivit…
Vezi articolul

Universitatea Politehnica din București domină managementul învățământului superior din România: reprezentanții săi – prezenți la vârful tuturor organismelor centrale cu decizie administrativă sau financiară în domeniu

O instituție de învățământ superior din România, Universitatea Politehnica din București (UPB), a reușit performanța de a fi reprezentată prin foști sau actuali prorectori, decani sau profesori în conducerea tuturor…
Vezi articolul

Cine e responsabil pentru situația vaccinării? Dezinformarea, propune Prelipceanu. Autoritățile, susține Mircea Miclea / Cum împachetează Digi 24 ce spune fostul ministru despre credibilitatea liderilor și educarea copiilor și adulților – Exercițiu de lectură media

“Retorica este una, spunem că școlile se închid ultimele și, de fapt, ele se închid primele, înaintea păcănelelor, da? Citim lucrurile cu adevărat în faptele oamenilor, nu în retorica lor”,…
Vezi articolul

EXCLUSIV Sondaj IRES: Guvernul și Ministerul Sănătății sunt pe ultimul loc în topul încrederii părinților în instituții cu privire la deciziile de începere a cursurilor. 80% din părinți vor să fie implicați direct în discuțiile locale

Guvernul este pe ultimul loc în clasamentul încrederii cetățenilor în instituții, atunci când vine vorba despre deciziile cu privire la desfășurarea anului școlar 2020 – 2021. Concret, 48% dintre părinții…
Vezi articolul