ANALIZĂ Numărul școlilor din România diferă de la o zi la alta. Cifrele prezentate de Ministerul Educației în ultima săptămână arată că instituția nu prezintă date coerente despre situația scenariilor din unitățile de învățământ

5.236 de vizualizări
Numărul școlilor din România - Admiterea în clasa a V-a
FOTO: Freepik.com
Numărul școlilor din România este diferit de la o raportare la alta, potrivit cifrelor prezentate de Ministerul Educației. Analiza datelor publicate în ultima săptămână scoate în evidență fluctuații de zeci sau chiar sute de unități de învățământ.

Pe 10 septembrie 2020 Ministerul Educației prezenta pe site-ul instituției și într-un comunicat de presă preluat de toate instituțiile mass-media, cifrele cu scenariile aprobate de comitetele pentru situații de urgență în școli. Erau numărate în total 17.747 de unități de învățământ.

De ce diferă numărul școlilor de la o zi la alta?

Pe 13 septembrie, ministrul Educației a anunțat în conferință de presă că sunt în total 17.600 de școli în România, în care erau aplicate diverse scenarii pentru începerea cursurilor. Se poate constata o diferență de 147 de unități de învățământ fațâ de prima raportare.

Joi, 17 septembrie, la 3 zile de la debutul cursurilor, ministerul Educației publică date care arată că sunt de fapt 17.656 de unități de învățământ. Față de începutul săptămânii au mai apărut 56 de școli, dar tot mai sunt 91 care lipsesc, față de raportarea din 10 septembrie.

Scenariile10 sep13 septdiferență 13.09/10.0917 septdiferență 17.09/13.09
Verde 12.61012.423-18712.981558
Galben4.8924.915234.375-540
Roșu2382622430038
mixt77
Total unități 17.747 17.600-1471765656
Sursa: calcule pe baza datelor edu.ro/ministrului Educației

În plus, față de raportul din 10 septembrie, 62 de școli au intrat în scenariul roșu, fără să existe o schimbare a situației epidemiologice din localitățile respective, potrivit comunicării de la INSP.

Potrivit datelor publicate pe site-ul Ministerului Educației, numărul unităților de învățământ din sistemul preuniversitar este de 17.796. În nicio raportare de până acum instituția nu a prezentat scenariile pentru toate școlile din România.

FOTO: Freepik.com


2 comments
  1. Chiar nu știu de ce vă mirați. Au fost zone (cartiere , orașe, școli) cu propuneri concrete pentru începerea școlii și nu au fost băgate in seamă

  2. In Iasi, cam toate scolile sunt pe scenariul galben dar nu se respecta nimic. Sunt scoli cu clase ce merg cu prezenta integrala, si sunt foarte multe scoli, licee mari care merg pe hibrid inclusiv la clasele a8-a si a 12-a. Ordinul in care se spune ca cei din clasele a8-a si a 12-a merg fizic la scoala si in scenariul galben este cu caracter informativ sau obligatoriu?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

INTERVIU Definiția partidului extremist și comportamentul acestuia, explicate de profesorul Florin Muller: Partidul extremist își mobilizează toate resursele pentru a stigmatiza presa critică la adresa sa prin atribute precum „antinațională”, „antiromânească”, „vândută străinilor”

Care este definiția unui partid extremist și cum îl putem recunoaște? Cum se raportează acesta la instituțiile statului și cum se raportează la presă? Sunt întrebări pe care EduPedu.ro le-a…
Vezi articolul

„Moștenirea” lui Cîmpeanu: Proiecte de legi cu dedicație pentru plagiatori / Legile servesc interesele ilegitime ale rechinilor imobiliari, fabricilor de meditații și rectorilor / Degringoladă totală pentru Evaluarea Națională

Moștenirea pe care ministrul Educației demisionar Sorin Cîmpeanu o lasă educației și viitorului ministru este un an școlar care se va desfășura fără teze și fără medii semestriale – fără…
Vezi articolul

Eroare ştiinţifică grosolană în manualul de Ştiinţe ale Naturii pentru clasa a IV-a: Anotimpurile ar fi formate din cauza depărtării Pământului de Soare şi a mişcării de revoluţie. Ce spune Observatorul Astronomic din Bucureşti

În două manuale de Ştiinţele Naturii pentru clasa a IV-a, ambele ale aceleiaşi edituri, dar scrise de autori diferiţi, apare o eroare ştiinţifică importantă, semnalată de cititorii Edupedu.ro. În manuale…
Vezi articolul

Ministerul Educației renunță la proiectul european Catalog electronic (SIMS), cu o finanțare nerambursabilă aprobată încă din 2019, de peste 40 de milioane de euro – document / Între timp peste 740 de școli au cumpărat cataloage electronice de la companii private

Proiectul cu finanțare europeană Sistemul Informatic de Management al Școlarității – SIMS, cu funcții de catalog electronic și platformă de management performantă, nu va mai fi derulat de Ministerul Educației, potrivit fișei…
Vezi articolul