Apel de proiecte de peste 400 de milioane de euro, lansat de Comisia Europeană pentru companii, organizații și instituții publice / Securitatea cibernetică și centrele de inovare digitală, printre domeniile vizate

222 de vizualizări
Foto: Pexels.com
Comisia Europeană a lansat recent primele apeluri pentru propuneri de proiecte în cadrul programului Europa Digitală 2022, potrivit unui anunț al Ministerului Educației. Domeniile vizate sunt tehnologia digitală, securitatea cibernetică și centrele europene de inovare digitală și se adresează companiilor, organizațiilor și instituțiilor publice. Termenul limită pentru depunerea proiectelor este 22 februarie 2022.

Valoarea granturilor se ridică la 415 milioane euro și implică infrastructura cloud to edge, spații de date, inteligență artificială, infrastructură cuantică, promovarea proiectelor cu accent pe dezvoltarea de competențe digitale și crearea unor platforme mai sigure, combaterea abuzurilor asupra copiilor și dezinformarea, potrivit Ministerului Educației.

Iată ce își propune Comisia Europeană:

  • Programe specializate de masterat și educație: investițiile vor sprijini crearea de noi programe de master și stagii pentru viitorii profesioniști în domenii tehnologice cheie, precum: securitate cibernetică, calcul cuantic și de înaltă performanță. 
  • Analiza competențelor digitale avansate: în privința lansării inițiativelor care vizează dezvoltarea competențelor digitale avansate și furnizarea de oportunități de învățare relevante cu o metodologie solidă și de calitate.
  • Acțiuni pregătitoare pentru spațiul de date pentru competențe: crearea unui spațiu de date european comun și universal și asigurarea accesului în siguranță la seturi de date mari și stocării acestora prin structuri cloud eficiente din punct de vedere energetic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Două treimi dintre studenții Universității Politehnica din București sunt deja vaccinați anti-Covid – 19, anunță rectorul Mihnea Costoiu: Vom deschide un centru de vaccinare în Regie

65% dintre studenții Universității Politehnica din București sunt deja vaccinați anti-Covid-19, potrivit declarațiilor rectorul instituției de învățământ, Mihnea Costoiu, informează Agerpres. Rectorul a precizat că urmează să fie deschis un centru…
Vezi articolul