Aplicația de salarizare a personalului din Învățământ a fost actualizată. A fost activată planificarea concediului de odihnă pentru profesori în anul școlar 2024-2025

29.925 de vizualizări
Aplicația de salarizare a personalului din Învățământ
Foto: captura Edusal
Aplicația de salarizare pentru profesorii și angajații din Învățământ a fost actualizată, potrivit unui document ajuns în școli și consultat de Edupedu.ro. O noutate se referă la faptul că a fost activată planificarea concediului de odihnă pentru profesori în anul școlar 2024-2025. Au fost actualizate și funcțiile didactice pentru creșă și grădiniță, conform Legii învățământului preuniversitar nr. 198/2023: profesor pentru educație timpurie.

Conform ordinului nr. 86 din 2005 al Ministerului de Finanțe, care stă la baza reglementării datelor din lună la care se primesc salariile pentru bugetari, angajații din Educație primesc regulat salariile pe data de 14 a lunii.

Modificările aduse la versiunea 2.44 constau în:

  • Actualizare grile începând cu data de 01.09.2024 (pentru personalul menționat în alin (1) al art I din OUG nr. 53/2024)

Atenție! Dacă ați inițializat statul de personal pentru luna septembrie 2024 cu versiunea 2.43.3, pentru actualizarea grilei de salarizare este necesară reselectarea funcțiiilor cu versiunea 2.44.

Pentru a vizualiza funcțiile care au schimbări de grilă începând cu 01.09.2024 recomand să accesați secțiunea Setări generale / Nomenclator grila OUG57, bifați ”Funcții de execuție” și completați în câmpul ”Valabil de la” valoarea ”01.09.2024”.

  • Activare Planificare CO pentru personalul didactic pentru anul școlar 2024 – 2025, cu introducerea Structurii anului școlar – număr zile vacanță.

Vă reamintim necesitatea apăsării butonului Actualizează în forma de Pontaj/Evidență CO pentru personalul didactic. Planificarea CO va fi editabilă inclusiv la salarizarea lunii octombrie 2024.

  • Actualizarea funcțiilor didactice în conformitate cu art 165 din Legea nr. 198/2023”, se arată în documentul ajuns în școli.

Iată ce prevede OUG nr. 53 din 23 mai 2024:

Articolul I – „(1) Prin derogare de la prevederile art. 12 alin. (2) din Legea-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, cu modificările și completările ulterioare, salariile de bază stabilite pentru personalul prevăzut în anexele nr. IIIIVVIIVIII, în cap. II al anexei nr. I, precum și în cap. VI al anexei nr. V la Legea-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, cu modificările și completările ulterioare, aflate în plată, se majorează cu 10%, față de nivelul acordat pentru luna decembrie 2023, în două tranșe, respectiv cu 5% față de nivelul acordat pentru luna decembrie 2023 începând cu luna iunie 2024 și cu 5% față de nivelul acordat pentru luna decembrie 2023 începând cu luna septembrie 2024.”


1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Comisia de Etică a Universității Babeș-Bolyai se va autosesiza și va analiza cazul lui Adrian Ivan, profesor UBB și rector al Academiei SRI, acuzat de autoplagiat – președintele comisiei, Dacian Dragoș

Cazul lui Adrian Ivan, rectorul Academiei SRI și totodată profesor și coordonator de doctorate la Universitatea Babeș-Bolyai (UBB), acuzat de autoplagiat într-o anchetă publicată de ziarul Libertatea, va fi analizat…
Vezi articolul

Sesizările anonime vor fi permise în cazuri de hărțuire sexuală, cazuri ce vor fi semnalate organelor de urmărire penală – primele măsuri de schimbare a Legii, inițiate de Guvern / Ce spune proiectul de modificare a regimului petițiilor, care să permită reclamațiile anonime

Guvernul a adoptat, miercuri, în primă lectură un proiect de hotărâre de guvern ce extinde la nivelul universităților și școlilor Metodologia de combatere și prevenire a Hărțuirii sexuale, intrată în…
Vezi articolul

Legea pentru organizarea Rezidenţiatului, promulgată de Preşedinte. Metodologia poate fi semnată doar de ministrul sănătăţii, după apariţia legii în Monitorul Oficial

Administraţia Prezidenţială a publicat anunţul că Preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea şi completarea Ordonanței Guvernului nr. 18/2009 privind organizarea şi finanțarea rezidențiatului. Legea fusese…
Vezi articolul

Supravegherea permanentă cu aparatură audio-video, în școli, a elevilor și angajaților este o îngrădire a drepturilor persoanelor vizate cu multiple consecințe de ordin juridic, care poate afecta și psihicul acestora, spune Daniela Cireașă, președintele Asociației Specialiștilor în Confidențialitate și Protecția Datelor

Montarea obligatorie în școli a camerelor de supraveghere audio-video și monitorizarea permanentă a elevilor și cadrelor didactice, plus a celorlalți angajați, fără consimțământul acestora, este o îngrădire a drepturilor acestora,…
Vezi articolul