VIDEO Aproape 177 de mii de angajați vaccinați în învățământul preuniversitar. Procentul este de 66,5% – anunță ministrul Educației: Am solicitat tuturor școlilor să afișeze pe site-urile proprii proporția profesorilor vaccinați

2.267 de vizualizări
Foto: captură video live
Rata de vaccinare în rândul personalului din învățământ este de 66,5% în învățământul preuniversitar, a anunțat ministrul Educației, într-un interviu pentru HotNews.ro. Sorin Cîmpeanu a spus că datele sunt obținute în urma unei interogări în sistem, la nivelul școlilor și al inspectoratelor școlare.

„Am solicitat tuturor școlilor din România, tuturor inspectoratelor școlare să afișeze pe site-urile proprii proporția celor vaccinați, raportat la total angajați, cu respectarea deplină a reglementărilor GDPR, fără niciun fel de nume și date personale, raportări numerice și procentuale.

Să știm – și cred că fiecare părinte este îndreptățit să știe în școala în care își trimite copilul – care este ponderea angajaților și nu vorbesc doar de care didactice, a tuturor angajaților, care intră în contact cu elevii.

La 40 de zile am finalizat o centralizare prin raportare la nivelul fiecărei școli, fiecărui inspectorat și apoi la nivel național și pot să vă spun că, dacă în sistemul de învățământ preuniversitar aveam puțin peste 155.000 de angajați vaccinați, 155.153, dacă nu mă înșală memoria, astăzi avem aproape 177.000. Deci în ultimele 40 de zile, în sistemul de învățământ preuniversitar, 22.000 de angajați din învățământ s-au vaccinat. Altfel spus o medie de 500 de persoane pe zi, angajați în sistemul de învățământ. Raportat la sistemul de învățământ preuniversitar, personal didactic, titular, inclusiv nedidactic și didactic auxiliar – 66,5%”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

„Coroborat cu învățământul universitar, dar dacă mergem pe 76,5%, pot să vă spun că astăzi procentul de persoane vaccinate în rândul angajaților din învățământ este de aproape 70%”, a mai spus ministrul.

Vaccinarea în rândul elevilor

„Raportat la numărul elevilor eligibili pentru vaccinare, este vorba de elevi în vârstă de peste 12 ani, care sunt în număr de 1.210.000, rata de vaccinare astăzi a depășit 25%. Este vorba despre un număr de aproape 80.000 de elevi din categoria de vârstă 12-15 ani. În urmă cu 15 zile avem puțin peste 51.000 și acum avem 80.000 elevi cu vârsta 12-15 ani. Iar în rândul elevilor din categoria de vârstă 12-19 ani numărul celor vaccinați este de 223.000, în total avem 303.000 elevi vaccinați”.

Articolul este în curs de actualizare


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Școlile din București ar putea intra în online de săptămâna viitoare, susține cercetătorul Octavian Jurma, care reclamă lipsa din „alocări” a peste 7 mii de cazuri la nivel național / Fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu dă și el trecerea pragului de 6 la mie „nu mai departe de marți”/ DSP București: Toate calculele incidenței stabilite în ultimele zile respectă întru totul legislația

Cercetătorul Octavian Jurma și fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, scriu pe paginile personale de pe Facebook despre „nealocări” de rezultate pozitive ale testelor făcute săptămâna trecută de autorități, în…
Vezi articolul