Asociația Studenților de la Universitatea din București cere măsuri sporite de siguranță în cămine, după un furt și multe probleme de igienă și securitate / Studenții reclamă gratii slăbite la ferestre, personal dezinteresat, garduri rupte, gândaci și mucegai

5.734 de vizualizări
Sursa: Facebook – Asociatia Studentilor din Universitatea Bucuresti
Un furt soldat cu pagube materiale în valoare de circa 10.000 de lei, petrecut într-un cămin al Universității din București, precum și situația de igienă și securitate din căminele acestei instituții a determinat Asociația Studenților din Universitatea din București (ASUB) să transmită conducerii instituției o adresă prin care fac o serie de revendicări privind situația din cămine. Organizația invocă o serie lungă de probleme, de la gratii slăbite la ferestrele camerelor, personal dezinteresat sau acces facil pentru persoane străine, inclusiv oameni ai străzii, la infestarea cu gândaci, mucegai sau podele rupte.

Organizația și-a făcut cunoscută poziția și prin mesaje pe Facebook și Instagram, în care publică o serie de fotografii din cămine. În aceleași mesaje, ea anunță că “în data de 30 iulie, în jurul orei 03:00 dimineața, studenții de la UniBuc au fost implicați într-un furt, care a cauzat pagube materiale în valoare de aproximativ 10.000 de lei”.

Elena Gușă, reprezentantă ASUB, a precizat pentru Edupedu.ro că furtul din data de 30 iulie a avut loc în căminul D din Grozăvești, unde s-au sustrase numeroase obiecte – aparatură electronică, haine etc. – deținute de doi studenți.

Referitor la celelalte situații semnalate în mesajele publice, ea a precizat că oamenii ai străzii au fost filmați în căminul D, dar au fost raportate astfel de cazuri și în căminul C, iar probleme de igienă și securitate au fost identificate în toate căminele din Complexul Grozăvești.

  • Imaginile publicate de Asociație sunt, preponderent, din căminul D, a spus ea, dar sunt și din celelalte cămine din Grozăvești. 

În adresa transmisă Consiliului de Administrație și Senatului Universității din București, consultată de Edupedu.ro, ASUB menționează, în cazul furtului, că “martorii de la fața locului povestesc despre o persoană ce a bruscat în mod constant gratiile camerei în cauză. Este de menționat faptul că furtul a fost facilitat de precarele condiții de securitate ale campusului Grozăvești”.

Problemele semnalate în adresă:

“- Gratiile camerelor de la parterul căminelor sunt slabe din punct de vedere calitativ, astfel fiind foarte ușor de înlăturat din exterior. 

– Personalul responsabil de paza căminelor nu acționează conform. Studenții acuză dezinteresul acestora precum și totala lor lipsă. 

– Gardurile de delimitare ale campusului prezintă defecțiuni și nu sunt un sistem real de siguranță a campusului. 

– Accesul persoanelor străine. Studenții acuză prezența constantă a oamenilor străzii ce au fost găsiți în dușurile și toaletele comune, masturbându-se în locuri exterioare publice, plimbându-se cu arme și improvizând adăposturi în interiorul campusului. 

– Camerele de supraveghere sunt nefuncționale sau amplasate la un unghi ce are vizibilitate 0. 

(…)

– Infestarea cu gândaci ce sunt prezenți atât în camere, precum și în băi; – Mucegai prezent constant pe pereți cât și pe saltele;

– Pereți și podele rupte/sparte;

– Mobilier sau obiecte tehnice defecte (semnalate în prealabil); 

– Lipsa de suport în ceea ce privește apariția problemelor.”

Drept urmare, ASUB înaintează o serie de cereri care să fie soluționate până la începutul anului universitar:

– Înlocuirea gratiilor;

– Înlocuirea gardurilor de delimitare;

– Înlocuirea personalului de securitate;

– Sporirea sistemelor de securitate;

– Amplasarea de camere de supraveghere funcționale; – Amplasarea unor butoane de panică;

– Înlocuirea mobilierului defectuos.”


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

UPDATE Ministrul Educației: Elevii care primesc cei 500 de lei pe tichetele educaționale pentru a-și cumpăra rechizite ar putea să primească banii “mai devreme”, în prima parte a lunii septembrie, dar după ce începe școala / Cei care au deja cardurile emise de anul trecut trebuie doar să confirme că îndeplinesc condițiile legale

Inițial, listele cu beneficiarii care primesc tichetele acordate prin proiectul „Sprijin educațional, pe baza de tichete sociale pe suport electronic, pentru elevii cei mai dezavantajați” ar fi trebuit trimise de…
Vezi articolul