Bareme simulare BAC 2025 pentru Logică, Geografie, Psihologie, Sociologie, Economie și Filosofie, publicate de Ministerul Educației și Cercetării

48.784 de vizualizări
Bareme simulare BAC 2025 Logică, Geografie, Sociologie, Psihologie, Economie și Filosofie / Foto: captură document
Subiectele și baremele de la simularea probei la alegere a profilului și specializării – Bacalaureat 2025 au fost publicate de Ministerul Educației și Cercetării. Descarcă mai jos subiectele și baremele de notare pentru următoarele discipline: Sociologie, Geografie, Logică, Psihologie, Economie și Filosofie.

Timpul de redactare a subiectelor pentru fiecare probă scrisă a fost de 180 de minute și s-a calculat imediat după distribuirea subiectelor către candidați.

Pe 27 martie este programată proba scrisă la limba și literatura maternă. Comunicarea rezultatelor se face pe 8 aprilie 2025, prin profesorii de la liceu.

DOCUMENT Subiect Logică și argumentare – simulare BAC 2025:

  • DOCUMENT Barem Logică și argumentare – simulare BAC 2025:

DOCUMENT Subiect Geografie – simulare BAC 2025:

  • DOCUMENT Barem Geografie – simulare BAC 2025:

DOCUMENT Subiect Psihologie – simulare BAC 2025:

  • DOCUMENT Barem Psihologie – simulare BAC 2025:

DOCUMENT Subiect Sociologie – simulare BAC 2025:

  • DOCUMENT Barem Sociologie – simulare BAC 2025:

DOCUMENT Subiect Economie – simulare BAC 2025:

  • DOCUMENT Barem Economie – simulare BAC 2025:

DOCUMENT Subiect Filosofie – simulare BAC 2025:

  • DOCUMENT Barem Filosofie – simulare BAC 2025:

Rezultatele de la simulare, pe 8 aprilie, nu vor fi făcute publice, dar vor fi comunicate prin profesorii elevilor. La simularea Evaluării Naționale 2025 pentru elevii de clasa a VIII-a, rezultatele urmează să fie comunicate pe 31 martie.

Calendar Simulare Bacalaureat 2025:
  • 24 martie 2025: ⁠Limba și literatura română – probă scrisă
  • 25 martie 2025: ⁠Proba obligatorie a profilului – probă scrisă
  • 26 martie 2025: Proba la alegere a profilului și specializării – probă scrisă
  • 27 martie 2025: Limba și literatura maternă – probă scrisă
  • 8 aprilie 2025: Comunicarea rezultatelor.

1 comment
  1. Oare le spune cineva celor care realizează subiectele la Psihologie, că au itemi și bareme greșite dpvd științific și că induc în eroare elevii? Freud nu a fost considerat în lumea științifică un extravert (la fel cum Napoleon nu era introvert, însă apar în felul acesta caracterizați în baremele de bac! Documentați-vă!
    Pentru Jung, colaborator de seama al lui Freud, a fost greu de rezolvat dilema și voi cereți copiilor, prin texte nefericit alese, să o rezolve: Jung- “[Freud was] an introverted feeling type with inferior thinking. … Freud, then as later, presented the picture of extraverted thinker and empiricist.” Deci, textul trebuia valorificat din perspectiva ”ambivertului”, în cel mai bun caz…
    Se aleg texte care portretizează greșit personalitățile (scoase din contextul larg al cărții sau prezentate întâmplări rare din viața lor) pe care le vor caracterizate sau se interpretează greșit textele: în subiectul de la simulare, anul acesta, S. Freud este descris a fi deschis si comunicativ CU APROPIAȚII, însă trăsăturile de personalitate trebuie luate global, ca manifestare, nu doar cu apropiații (deci nu poate fi cineva categorizat în Extravert doar pentru că … este ”jovial” și ”cu simțul umorului” când e ”înconjurat de apropiați”!)
    Lăsați psihologii să compună subiectele, nu puneți pe cei care au avut un curs de psihologie la … facultatea de Filosofie!
    În anii trecuți li se atrăgea atenția privind corectitudinea grilelor…
    Cine sunt acești ”specialiști”???

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Subiectele de rezervă la Limba română, de la examenul de Bacalaureat – toamnă 2024, publicate de Ministerul Educației. A fost extrasă varianta 3, cu rolul notațiilor autorului la subiectul II și eseu despre un personaj de basm

O variantă de rezervă pentru proba scrisă la Limba română de la examenul de Bac 2024 – sesiunea de toamnă a fost publicată de Ministerul Educației pe subiecte.edu.ro. Subiectele și…
Vezi articolul

Cristache, Federația părinților: Rezultatele de la Evaluarea Națională sunt un mare câștig / Și la Bacalaureat trebuie schimbată evaluarea cu itemi de tip obiectiv, chiar de anul următor / Trag un semnal de alarmă pentru copiii care acum intră clasa a VI-a

Rezultatele de la Evaluarea Națională sunt un mare câștig, a declarat pentru EduPedu.ro Iulian Cristache, președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți din Învățământul Preuniversitar. Acesta a spus că, după…
Vezi articolul

Ministrul Daniel David, despre probele orale de la BAC 2025: Înțeleg că profesorii sunt cumva speriați, sunt nemulțumiți, că sunt activități în plus pe parcursul anului. Hai să încercăm toți să ducem la bun sfârșit, de dragul copiilor, acest proces

Daniel David, ministrul Educației, a declarat, la Digi24, referitor la probele orale de la BAC 2025, că înțelege faptul că „profesorii sunt cumva speriați, sunt nemulțumiți, că sunt activități în…
Vezi articolul