BREAKING Anisie: Ghidurile Ministerului Educației sunt orientative, sunt niște propuneri făcute de cadre didactice și nu sunt aprobate prin ordin de ministru

Foto: Monica Anisie/Facebook.com

“Ghidurile sunt orientative, deci nu sunt aprobate printr-un ordin de ministru acestea”, a explicat ministrul Educației, Monica Anisie, la TVR, legat de ghidurile lansate și promovate de instituția pe care o conduce în conferință publică pe 1 septembrie. Anisie spune că sunt “sugestii”, “niște propuneri în așa fel încât să ajutăm unitățile de învățământ în luarea unor decizii”, anunțând că nu sunt obligatorii pentru școli sau pentru profesori.

Este vorba despre ghidurile lansate pe platforma educatiacontinua.edu.ro.

“Ghidurile sunt orientative deci nu sunt aprobate printr-un ordin de ministru acestea. Sunt ghiduri elaborate tot de cadre didactice și acolo sunt niște propuneri în așa fel încât să ajutăm unitățile de învățământ în luarea unor decizii. În același timp am elaborat și repere metodologice pentru fiecare disciplină pentru profesori și pe fiecare nivel”, a spus Anisie.

Ghidurile pentru fiecare nivel de învățământ propun o serie de măsuri controversate, cum ar fi o pauză de doar 5 minute pentru toți profesorii, ca să schimbe clasele și să meargă la toaletă, pauze în interiorul orelor, decalate pentru clasele de fiecare palier, astfel încât elevii să nu se întâlnească între ei. Profesorii contactați de Edupedu.ro susțin că o asemenea pauză în interiorul orelor pentru câte o clasă, pe rând, ar face imposibilă realizarea cursurilor în clasele care nu au pauză, din cauza gălăgiei și forfotei provocate. Un reportaj TVR despre aceste reguli arată de asemenea probleme similare.

“Avem sugestii de aceea v-am spus că aceste ghiduri sunt orientative și realizate de către profesori, aceștia au venit în sprijinul colegilor lor”, a mai spus Monica Ansiei.

“Aceste ghiduri sunt orientative dau anumite soluții sunt realizate de către profesori acestea au venit mai multe idei în sprijinul colegilor lor, de aceea unitatea de învățământ este cea care știe cel mai bine cum anume poate să-și organizeze programul.

Dacă este unitate de învățământ cu copii mai puțini, care pot desfășura cursurile numai în program de dimineață, atunci la școala decide acest scenariu. Dacă însă nu au spațiul necesar, sunt copii foarte mulți în unitatea de învățământ, desfășoară cursurile și după-amiază”, a mai spus Anisie, întrebată dacă potrivit ghidurilor cursurile se vor desfășura numai dimineața.

Câteva dintre prevederile Ghidurilor:

Foto: Monica Anisie/Facebook.com

Exit mobile version