BREAKING Anisie: Ghidurile Ministerului Educației sunt orientative, sunt niște propuneri făcute de cadre didactice și nu sunt aprobate prin ordin de ministru

28.990 de vizualizări
Foto: Monica Anisie/Facebook.com
“Ghidurile sunt orientative, deci nu sunt aprobate printr-un ordin de ministru acestea”, a explicat ministrul Educației, Monica Anisie, la TVR, legat de ghidurile lansate și promovate de instituția pe care o conduce în conferință publică pe 1 septembrie. Anisie spune că sunt “sugestii”, “niște propuneri în așa fel încât să ajutăm unitățile de învățământ în luarea unor decizii”, anunțând că nu sunt obligatorii pentru școli sau pentru profesori.

Este vorba despre ghidurile lansate pe platforma educatiacontinua.edu.ro.

“Ghidurile sunt orientative deci nu sunt aprobate printr-un ordin de ministru acestea. Sunt ghiduri elaborate tot de cadre didactice și acolo sunt niște propuneri în așa fel încât să ajutăm unitățile de învățământ în luarea unor decizii. În același timp am elaborat și repere metodologice pentru fiecare disciplină pentru profesori și pe fiecare nivel”, a spus Anisie.

Ghidurile pentru fiecare nivel de învățământ propun o serie de măsuri controversate, cum ar fi o pauză de doar 5 minute pentru toți profesorii, ca să schimbe clasele și să meargă la toaletă, pauze în interiorul orelor, decalate pentru clasele de fiecare palier, astfel încât elevii să nu se întâlnească între ei. Profesorii contactați de Edupedu.ro susțin că o asemenea pauză în interiorul orelor pentru câte o clasă, pe rând, ar face imposibilă realizarea cursurilor în clasele care nu au pauză, din cauza gălăgiei și forfotei provocate. Un reportaj TVR despre aceste reguli arată de asemenea probleme similare.

“Avem sugestii de aceea v-am spus că aceste ghiduri sunt orientative și realizate de către profesori, aceștia au venit în sprijinul colegilor lor”, a mai spus Monica Ansiei.

“Aceste ghiduri sunt orientative dau anumite soluții sunt realizate de către profesori acestea au venit mai multe idei în sprijinul colegilor lor, de aceea unitatea de învățământ este cea care știe cel mai bine cum anume poate să-și organizeze programul.

Dacă este unitate de învățământ cu copii mai puțini, care pot desfășura cursurile numai în program de dimineață, atunci la școala decide acest scenariu. Dacă însă nu au spațiul necesar, sunt copii foarte mulți în unitatea de învățământ, desfășoară cursurile și după-amiază”, a mai spus Anisie, întrebată dacă potrivit ghidurilor cursurile se vor desfășura numai dimineața.

Câteva dintre prevederile Ghidurilor:

Foto: Monica Anisie/Facebook.com


5 comments
  1. Eu nu vreau sa-mi trimit copilul la scoala!Cine ma poate obliga, dacă eu sunt reprezentantul legal al minorului si nu cred ca scolile prezinta siguranta?Sa se faca online!

  2. Acest ficus nu se uita in oglinda,si sa vada sensul propunerilor ,cat mai inghitem enunturi facute de asa zise (ministre ),rusine celor acceapta sa lucreze cu asemenea specimene inferioare care directioneaza educatia spre anihilare ,domnuler profesor de fizica aveti o idee…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ce ținte are guvernul Cîțu la capitolul Digitalizare, în planul de guvernare: competențe digitale pentru populație în ansamblul ei, “autostrăzi informaționale” între instituții, hub-uri regionale de inovare. Accent pe “eficiență”

“Educația digitală” este una dintre cele patru axe strategice pentru un proces de “digitalizare accelerată”, alături de administrația digitală, economia digitală și societatea digitală, potrivit capitolului referitor la acest domeniu…
Vezi articolul

Salvați Copiii cere într-o scrisoare deschisă Guvernului să respecte distanța minimă de 1,5 m între elevi sau învățarea prin rotație și să asigure asistenți sociali și accesul real la educație pentru copiii vulnerabili

Salvați Copiii România a transmis, marți o scrisoare deschisă Viceprim-ministrului, Ministerului Educației și Cercetării și Ministerului Sănătății, prin care le cere să respecte și să asigure toate condițiile necesare pentru…
Vezi articolul

Monica Anisie, despre măști: Orice școală este în administrarea autorităților locale, care au bani și posibilitatea să cumpere măști pentru elevi și profesori / Ministrul reia propunerea de schimare a declarației pentru părinte: să semneze “după câte cunoaște”

Ministrul Educației, Monica Anisie, aflată în vizită în Teleorman, a răspuns luni întrebărilor repetate ale presei cu privire la disponibilitatea măștilor pentru toți copiii arătând că guvernul a alocat 175…
Vezi articolul