BREAKING Tăiere de 80 milioane de lei de la Ministerul Educației la rectificarea bugetară – proiect / Cea mai mare sumă retrasă, de 300 de milioane de lei, este de la proiectele PNRR, adică „reforma România educată”

17.135 de vizualizări
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Ministerul Educației pierde 80 de milioane de lei la rectificarea bugetară din această lună, potrivit proiectului publicat de Ministerul Finanțelor. O reducere de 300 de milioane de lei are loc la capitolul „proiecte cu finanțare din sumele reprezentând asistență financiară nerambursabilă aferentă PNRR”, adică de la ceea ce autoritățile numesc „România educată”.

Este prima rectificare bugetară în timpul mandatului ministrului Ligia Deca. Menționăm că proiectul lansat în dezbatere publică poate suporta modificări până la aprobarea în Guvern și publicarea în Monitorul Oficial.

Banii pentru salariile profesorilor și restanțele pentru salarizarea acestora nu erau prevăzuți în buget pentru întreg anul, conform acestui proiect de rectificare bugetară, astfel că acum sunt alocați 400 de milioane de lei pentru ultima lună din an. Reamintim că, într-o notă recentă, secretarul de stat Sorin Ion dădea un ultimatum inspectoratelor școlare, ca să ceară banii pentru profesori, câștigați prin hotărâri judecătorești: „Dacă până pe 25 noiembrie, la ora 12, nu ați comunicat cuantumul sumelor, considerăm că acestea nu există”. Atunci scria în acea adresă că banii ar urma să fie primiți în decembrie.

Cheltuielile cu asistența socială sunt tăiate și ele cu 50 de milioane lei, iar 80 de milioane sunt luate de la proiectele cu finanțare din fonduri externe nerambursabile aferente cadrului financiar 2014-2020.

Fișa bugetară a Ministerului Educației din Anexa 2 a proiectului de rectificare bugetară noiembrie 2022:

Articol în curs de actualizare


3 comments
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Mai avem nevoie de teste de salivă pentru încă 9 săptămâni în afară de aceasta, spune Sorin Cîmpeanu: Am transmis IGSU graficul – se ia vacanță pe 23 decembrie, se revine la școală, unii pe 3 ianuarie, alții pe 10 ianuarie

Mai avem nevoie de teste de salivă pentru elevi încă nouă săptămâni în afară de aceasta, a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, marți la prânz, în fața Ministerului Educației unde…
Vezi articolul

Deputatul Marilen Pirtea, rector al Universității de Vest din Timișoara, îi cere ministrului Sănătății să se exprime categoric în favoarea depolitizării deciziei introducerii Certificatului StopCovid: “Ministrul Rafila este înconjurat de o puternică facțiune din PSD care se opune introducerii Certificatului StopCovid pentru exercitarea activităților profesionale. Din această cauză, la scurt timp după ce a ajuns ministru, domnul Rafila a schimbat tonul”

Deputatul liberal Marilen Gabriel Pirtea, rector al Universității de Vest din Timișoara, a solicitat public ministrului Sănătății, Alexandru Rafila, să se exprime categoric în favoarea depolitizării complete a subiectului Certificatului StopCovid,…
Vezi articolul