Calendar: 25 septembrie, termen limită pentru depunerea cererilor în programul “Bani de liceu”. Primesc 250 de lei pe lună elevii din familii cu venituri de maximum 500 lei lunar pe membru. Criteriile și documentele necesare

10.350 de vizualizări
Foto: © Olha Romaniuk | Dreamstime.com
Calendarul de desfășurare a Programului național de protecție socială “Bani de liceu”, trimis de Ministerul Educației tuturor școlilor printr-o notă internă obținută de Edupedu.ro, arată că săptămâna următoare, 21-25 septembrie 2020, este ultima în care se pot depune cererile. Condițiile sunt similare cu cele din anul precedent, iar tinerii care aplică pot primi 250 de lei pe lună pe parcursul întregului an școlar.

Actiul normativ care stabilește criteriile de acordare este Hotărârea de Guvern 712/2018. Fiecare beneficiar va primi lunar, pe toata durata cursurilor, suma de 250 lei lunar. Valoarea plafonului maxim de acordare a bursei este de 500 lei/membru de familie în ultimele 3 luni înaintea depunerii cererii.

În aceste condiții, anul trecut școlar au aplicat și obținut acest ajutor 32.585 de elevi de liceu. Asta înseamnă că cel puțin 32.585 de familii care au copii la școală au un venit de maximum 500 de lei pe membru.

Calendarul de desfășurare a Programului național de protecție socială “Bani de liceu”

Depunerea cererilor: 15 septembrie-25 septembrie

Efectuarea anchetelor sociale și evaluarea eligibilității cererilor depuse de către comisii – 26 septembrie-15 octombrie

Centralizarea cererilor, prin intermediul portalului dedicat – 25 septembrie-16 octombrie

Afișarea pe internet a listei beneficiarilor – 17 octombrie

Depunerea contestațiilor – 18 octombrie-21 octombrie

Rezolvarea contestațiilor – 22 octombrie-25 octombrie

Criteriile de acordare și documentele necesare pentru dosar, publicate de Liceul Teoretic “Stephan Ludwig Roth” Mediaș:

Criteriul principal este ca venitul brut lunar pe membru de familie realizat în lunile iunie 2020, iulie 2020 și august 2020 să nu fie mai mare de 500 lei/lună.

Bani de liceu – Documentele care atestă venitul sunt următoarele:

 • Adeverinţe de venit de la locul de muncă al părinţilor sau
 • Declaraţie pe proprie răspundere că nu au niciun venit, însoţită de adeverinţă de la primărie din care să rezulte suprafaţa de pământ deţinută sau lipsa ei – formular tipizat obţinut de la primărie.

Alte documente:

 • Copie după certificatele de naştere sau C.I./B.I. ale părinţilor şi fraţilor.
 • Adeverinţe din care să rezulte că fraţii/surorile sunt elevi/studenţi, eliberate de instituţiile de învăţământ unde studiază aceştia.
 • Copie a certificatului de deces al părintelui, pentru elevii orfani.
 • Adeverinţă din care să rezulte media generală a clasei a VIII-aşi numărul de absenţe nemotivate, eliberată de şcoala de provenienţă – numai pentru elevii din clasa a IX-a.
 • Copie după Certificatul de revoluţionar al părintelui, dacă este cazul.
 • Adeverinţa medicală a elevului– dacă este cazul, pentru bolile prevăzute de lege (informaţii suplimentare la secretariat). 
 • Cerere tip (se poate descarca de aici).
 • Anchetă socială făcută de primărie.
 • Copie după C.I./B.I.al elevului care solicită bani de liceu.

Foto: © Olha Romaniuk | Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care site-ul Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil. Pentru școli, elevi și studenți Dreamstime.com oferă 50% reducere la toate planurile, până la sfârșitul lunii septembrie.

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI:RO76BTRLRONCRT0471641001

CONT EURO:RO26BTRLEURCRT0471641001

Deschis la BANCA TRANSILVANIA
Donează prin Patreon

Donează

2 comentarii
 1. Vreau sa întreb de ce se ia în considerare salariul brut și nu net? Oricum muncitorul nu ia în mîna acei bani. Nu e corect. Sa făcut în așa fel încât să nu se dea prea mulți bani. Eu pentru 9 lei nu ma încadrez. E corect asa?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Sindicatul FSLI anunță proteste, dacă nu se amână scăderea orelor de școală. Cere, în premieră, să fie redus numărul elevilor din clase și implementat programul Școală după școală pentru toți copiii

Sindicatele din educație conduse de Simion Hăncescu amenință cu proteste, dacă viitorul executiv nu dă Ordonanță de Urgență care să amâne aplicarea legii prin care se reduc orele de școală.…
Vezi articolul