Campus dedicat învățământului dual, propus de primarul Sectorului 2 pentru zona Obor, în cadrul unui plan de regenerare urbană

272 de vizualizări
Proiect de regenerare urbană – zona Obor / Sursa: Facebook – USR-PLUS
Un plan de regenerare urbană a zonei Obor din Sectorul 2, propus de primarul acestui sector, Radu Mihaiu, prevede între altele crearea unui campus dedicat învățământului profesional, a anunțat partidul reprezentat de edil, USR. 

Campusul ar urma să facă parte dintr-un proiect ce mai cuprinde modernizarea Gării de Est, o nouă gară, un nou parc. Pentru aceasta, planul e bazat pe un studiu de regenerare urbană a zonei, cu focus pe Gara de Est, studiu realizat de Banca Mondială. 

Pentru finanțare, proiectul va fi propus spre finanțare prin PNRR și prin alte surse nerambursabile, potrivit sursei citate.

G4Media.ro, care a scris marți despre subiect, menționează că este vorba despre un plan în faze succesive, ultima menționată find cea a campusului dedicat învățământului profesional în sistem dual:

Fazele succesive ale proiectului:

  • crearea unui parc liniar în zona feroviară și conectarea acestuia cu amplasamentele limitrofe.
  • consolidarea și modernizarea clădirii Gării de Est.
  • construirea unei noi gări în cadrul unui complex multimodal.
  • dezvoltarea unor spații publice ample aferente traseului Metrou Obor și Gara de Est.
  • reconfigurarea urbană, pietonalizarea și amenajarea de spații verzi noi în arealul cuprins între șos. Ștefan cel Mare și zona feroviară adiacentă Gării de Est.
  • crearea unui campus dedicat învățământului profesional în sistem dual.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

Munca la negru în învățământ. Unul din trei întreprinzători individuali din Educație nu e înregistrat. România e a doua în UE la muncă nedeclarată

Aproape 30% din numărul total de salariați și patroni, considerați întreprinzători pe cont propriu din domeniul Învățământ, nu sunt înregistrați oficial pentru activitatea aceasta, arată calculele făcute de Ionuț Dumitru,…
Vezi articolul