Câteva zeci de elevi au protestat în fața guvernului, în prima zi de școală: “Masă caldă în școli”, “Ore remediale pentru toți”, “Burse școlare diferențiate” / “Sunteți vinovați de eșecurile educației”

852 de vizualizări
Sursă foto: Captură Facebook.com – AEC
Între 20 și 30 de tineri au participat luni la prânz, în prima zi de școală, la un protest organizat în fața Guvernului de către mai multe asociații ale elevilor. Elevii spun că “au ieșit la protest pentru un sistem de învățământ mai bun”.

Protestatarii – reprezentând Asociația Elevilor din Constanța, Asociația de Elevi din Bacău și asociații de elevi din Bacău, București și Ilfov, Maramureș și Vâlcea – afișau mesaje precum “Vrem consiliere de calitate” și o serie de cereri precum “Finanțare complementară pentru reparații capitale în școli”, “Masă caldă în școlile din România”, “Ore remediale pentru toți elevii”, “Burse școlare diferențiate pe categorii și legate de salariul minim” sau “Transport gratuit județean pentru toți elevii”, după cum reiese din transmisiile făcute de organizatori pe Facebook.

Ei au scandat mesaje precum “Legea nu e opțională”, “Facem prima zi în stradă”, ”Facem orele în stradă”, Minciunile se plătesc”, “Vă bateți joc de educație”, “Sunteți vinovați de eșecurile educației”.

În anunțul protestului, ei afirmau că “învățământul se află într-o stare deplorabilă, dar asta strict pentru că autoritățile și-au bătut joc de el atâta timp. Nu putem determina decidenții să acționeze decât dacă ne mobilizăm cu toții. E momentul să luptăm pentru un învățământ mai bun!”.

Transmisie de la manifestație:


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

VIDEO Experiența “Școlii din valiză”: Conținutul este printre principalele provocări ale educației digitale / Trebuie să abordezi și problemele de bază ale comunităților – Angela Galeța, Fundația Vodafone România

Realizarea de conținut pentru educație digitală este una dintre cele mai mari provocări, iar orice proiect de digitalizare în învățământ trebuie să meargă dincolo de furnizarea de ajutor precum dispozitive,…
Vezi articolul