VIDEO Ce crede Ludovic Orban despre sistemul de Educație din România într-o frază de 148 de cuvinte. Mesajul transmis olimpicilor – o frază de 163 de cuvinte

1.752 de vizualizări
SURSA: gov.ro
„Este un sistem care trebuie să evolueze, să se modernizeze”, spune premierul Ludovic Orban despre sistemul românesc de Educație. Acesta a declarat, folosind 148 de cuvinte într-o singură frază, că „sistemul de educație ar trebui să încurajeze mai mult inițiativa”. Declarațiile au avut loc după ceremonia de premiere a elevilor olimpici internaționali, organizată de Ministerul Educației la Palatul Copiilor din București. În alocuţiunea către elevii olimpici premierul Orban a folosit o frază de 163 de cuvinte.

Răspunsul premierului Ludovic Orban la întrebarea jurnaliştilor despre ce crede despre sistemul de Educaţie – 148 de cuvinte: ”După părerea mea, sistemul de educație ar trebui să încurajeze mai mult inițiativa, să încurajeze mai mult asumarea de responsabilitate, să îi determine pe elevi să pășească pe drumuri noi, să aibă abordări creative, să aibă capacitatea nu numai de a asigura memorarea și reproducerea cunoștințelor care le sunt servite, ci trebuie să încurajeze puterea de analiză și sinteză, să încurajeze asociativitatea, să încurajeze capacitatea de a găsi soluții inovative, şi aici, românii se știe că sunt extrem de ingenioși, românii au foarte multă creativitate și trebuie să ne fructificăm această trăsătură prin cultivarea ei, încurajare ei, pentru că, la urma urmei, o Românie puternică, o Românie educată se bazează pe oameni bine pregătiți, pe oameni care stau pe propriile picioare, pe oameni care au capacitatea de a face față competiției pe piața muncii, competiției în economie și cred că o Românie competitivă se bazează pe oameni competitivi.”

(Nota Redacţiei: transcrierea textului aparţine Guvernului României)

Înainte de acest moment, Ludovic Orban a fost pe scena Palatului Copiilor, unde a avut o alocuţiune în faţa olimpicilor internaţionali chemaţi acolo pentru o festivitate de premiere, după care a participat la înmânarea premiilor şi diplomelor.

Mesajul lui Ludovic Orban către olimpici a fost cosntruit tot pe o frază foarte lungă, în care premierului a folosit 163 de cuvinte: ”Poți să reușești în viață, poți să câștigi, poți să fii pe primul loc, poți să reușești o negociere, poți să câștigi un concurs pentru o poziție, poți să reușești să pui pe picioare o afacere, poți să reușești în competiția între compania ta și celelalte companii din domeniu doar fiind bun, încercând întotdeauna să te autodepășești, încercând nu numai să-i depășești pe ceilalți, încercând să-ți dai seama de potențialul pe care îl ai, de utilizarea resurselor și, în mod evident, întreaga viață este o continuă învățare, o continuă adaptare, o continuă încercare de a reuși să îți atingi visul, obiectivele, iar lucrul ăsta trebuie să se întemeieze, în primul rând, pe această atitudine; această victorie, acest succes pe care l-ați obținut să fie doar o bază pentru succesele viitoare pe care le veți obține”.

(Nota Redacţiei: Alocuţiunea a fost transcrisă de Guvernul României)

Ministerul Educației a anunțat că au fost premiați cei 163 de elevi care au obținut 61 de medalii, premii și mențiuni la 14 olimpiade internaționale, respectiv 139 de medalii, premii și mențiunila 26 de concursuri regionale pe discipline (juniori şi seniori). În total, palmaresul olimpicilor români în acest an a fost de 200 de distincții.

De asemenea, vor fi premiate cadrele didactice care i-au pregătit (aproximativ 200), precum şi şcolile din care provin laureaţii (85).

Premiile au fost următoarele:

  • 12.550 lei – premiul I absolut (obținut cu punctaj maxim),
  • 9.720 lei – premiul I/medalie de aur,
  • 8.330 lei – premiul al II-lea/medalie de argint,
  • 5.950 lei – premiul al III-lea/medalie de bronz şi
  • 4.065 lei – menţiune (sau diplome echivalente).

Sumele în bani acordate elevilor care s-au impus în competiţiile regionale:

  • 4.440 lei – premiul I/medalie de aur,
  • 3.785 lei – premiul al II-lea/medalie de argint,
  • 2.945 lei – premiul al III-lea/medalie de bronz şi
  • 2.550 lei – menţiune (sau diplome echivalente).

Profesorii care au pregătit elevul/elevii primesc un singur premiu, în cuantumul cel mai mare prevăzut pentru unul din elevi. Pentru şcoala pe care elevul/elevii o frecventează sau a/au frecventat-o se acordă câte un premiu, în cuantumul prevăzut pentru fiecare elev premiat. În acest ultim caz, sumele primite vor fi utilizate pentru dotări destinate sprijinirii eficienţei procesului de învăţământ.

Fondul total de premiere alocat de MEC a fost de peste 2.900.000 lei.

FOTO: Gov.ro/Ludovic Orban felicitând-o pe eleva Daria Hărăbor, de la Colegiul Național Vasile Alecsandri din Galați care a obținut premiul I la faza internaţională a Olimpiadei de Astronomie şi Astrofizică.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
Programa școlară

Elevii ar putea primi calificative de tip „admis” sau „respins” la disciplina modulară Educație pentru viață, la care vor studia peste 10 module, potrivit proiectului Legii învățământului preuniversitar / Nu apare în document ce se întâmplă cu cei respinși

Elevii din clasele primare, gimnaziale și liceale ar putea primi calificative de tip „admis” sau „respins” la disciplina Educație pentru viață, care va fi predată modular, după cum apare în…
Vezi articolul