UPDATE BAC 2021 Peste 60 de elevi au fost eliminați din examenul de Limba română, luni, la prima probă de la Bacalaureat 2021

7.089 de vizualizări
Foto: © Arrowsmith2 | Dreamstime.com
UPDATE 63 de liceeni au fost eliminați astăzi din primul examen al Bacalaureatului 2021: proba scrisă la Limba și literatura română. Prezența la examen a fost de 97% din totalul înscrierilor.
(Știrea inițială) În urma raportărilor până la ora 14, 54 de elevi au fost eliminați din examenul de Limba română, luni, la prima probă de la Bacalaureat 2021, a anunțat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu la B1TV. În București au fost 6 eliminați din examen, potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar.

Sorin Cîmpeanu: „Incidente majore nu au fost, în toate cele 802 centre de examinare numărul total de eliminați din examen, după raportările parțiale până la acest moment, este de 52. Putem spune că este mai mic decât numărul eliminaților din examenul de Bacalaureat anul trecut, care a fost în total de 250, dar este totuși foarte mare, ministerul insistând în cadrul unui ghid pentru fiecare elev, în cadrul unor recomandări pe care le-a publicat pe site, pe care am încercat să le promovăm pe canalele media și vă mulțumim pentru lucrul ăsta, cu privire la riscurile pe care și le asumă atunci când intră în examen cu obiecte nepermise. Iată că, din păcate, 52 de elevi au făcut abstracție de aceste recomandări insistente și a fost necesară eliminarea din examen, cu consecințele pe care le-am făcut cunoscute: două sesiuni nu se vor mai putea prezenta. E păcat, cu atât mai mult cu cât numărul celor înscriși la Bacalaureat anul acesta este cu 22.000 mai mic decât numărul celor înscriși anul trecut la Bacalaureat, în prima sesiune”.

Ministrul a spus că a fost prezent la extragerea variantei de subiecte și că elevii au avut în față un test cu un grad de dificultate mediu.

„Subiectele au avut grad de dificultate mediu, adecvat cerințelor pentru un examen național”, a spus Cîmpeanu.

Foto: © Arrowsmith2 | Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care site-ul Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like