Cîmpeanu: Cred că este corect din partea autorităților să pună condiția ca cei care intră în sală să supravegheze elevii la Bacalaureat și Evaluarea Națională să fie doar cei vaccinați / Tariful plătit, comparabil cu cel pentru orele remediale

32.538 de vizualizări
Foto: gov.ro
Autoritățile ar trebui să impună condiția de vaccinare profesorilor care vor intra la supraveghere la examenele naționale, a anunțat ministrul Educației Sorin Cîmpeanu la Digi24. Aceasta a precizat că pentru Evaluarea Națională și pentru Bacalaureat tarifele oferite profesorilor participanți în comisii și la supraveghere vor crește.

“La examenele naționale vom avea nevoie de supraveghere, iar pentru a intra în sală să supravegheze elevii care dau examen de Evaluare Națională sau de Bacalaureat cred că este corect din partea autorităților să pună condiția de a intra doar acei profesori care sunt vaccinați. Am dat un exemplu de elemente pe care putem să le avansăm pentru a motiva, impulsiona, o decizie corectă de vaccinare”, a declarat Cîmpeanu care a anunțat și că sumele oferite până acum profesorilor participanți la supraveghere erau simbolice.

Sorin Cîmpeanu: “Până acum plata era simbolică, s-ar putea să fie un tarif comparabil cu cel plătit pentru orele mediale.”

Moderator: Adică 100 de lei ora.”

Sorin Cîmpeanu: “Da. S-ar putea să fie un tarif interesant. Va trebui să prioritizăm importanța vaccinării, care generează o intrare în normalitate a procesului de educație, chiar dacă acest lucru costă.”

Ministrul a anunțat că până acum 153.000 de profesori s-au vaccinat, asta însemnând 53% din totalul cadrelor didactice din sistemul de Educație.

Articolul este în curs de actualizare.

Foto: gov.ro


74 comments
 1. Nu voi intra într-o sală cu elevi nevaccinați și netestați, daca e până acolo Ministrule,Pricepi? Nu de aia neam vaccinat, ca să ne pui tu la bac pe gratis, auzitai matale?

 2. Buna. Se numeste discriminare ceea ce faceti si incalcati legea. Ori este obligatoriu sa facem vaccinul ori nu? Daca suntem obligati sa intram la ore vaccinati despre ce mai vorbim?

 3. Oare cand vreun ministru al educatiei va pune ca si conditie de intrare a unui profesor intr-o clasa sa nu fie spagar, sau sa nu fie agramat?…Mai avem pana atunci. Deocamdata nu conteaza nici coruptia colcaitoare, nici prostia fara margini a unor ,,profesori”, mai important e daca sunt vaccinati sau nu. Adevarul e ca un cretin vaccinat e superior oricarui om nevaccinat. Cretinul vaccinat e supus sistemului, asta-i da valoarea suprema….

 4. Cum vorbiți asemenea aberații,păi dl.ministru credeți că ne puteți mitui cu 100 de lei,nu vă e rușine.Plătiți ore remediale pt.clase goale,sunteți rupt de realitate.Sunt curios să să vedem câți profesori se vor înghesui la vaccinare pt.100 lei.Cred că aveți alte atribuții!

 5. Avem o boala asa de periculoasa ca nu o poti descoperi decat cu un test sofisticat si neverificabil, si remediul e un vaccin care e asa de bun, incat trebuie sa fie impins la populatie prin toate smecheriile si momelile posibile. Avem o gramada de stiinta bagata pe usa din dos in ultimul an care schimba total ce s-a facut acum, sub pretextul ca ne va salva. Desi niciodata in istoria umanitatii nu s-a oprit o boala virala cu masti, mastile sunt standardul normalitatii acum.
  Si avem niste ministri si politicieni total incompetenti si fara sira spinarii.
  Solutia perfecta pentru dezastre.

 6. Abia astept sa nu ma duc la supravegheat. Oricum am luat decizia mult mai devreme. M_am dus asa …cu plata simbolica. Insa de anul trecut, de cand au inceput cu declaratii in care sa mentionez eu greselile elevilor de pe teze in momentul predarii: cuvinte accentuate, taieturi oblice etc, am decis sa nu mai particip. Eu le spuneam…elevii mazgaleau…comisia spunea sa nu ii stresam…f bine.Sa se duca vaccinatii sau cei care veneau doar pentru evaluare…

 7. Lăsați profesorii in pace,nu mai puneți presiune pe ei cu acest vaccin nenorocit și experimental.Scoala românească are foarte multe probleme de rezolvat( nu vaccinarea profesorilor).Mai bine Dl.Campeanu vedeți ce faceți cu analfabetismul funcțional care este in creștere,cu depresia care apare la cât mai mulți copii din lipsa de socializare,cu lipsa infrastructurii din foarte multe sate unde copii nu au acces la internet,lipsa manualelor la începutul fiecărui an școlar,etc
  Nu sunt profesor,sunt un părinte care se lovește zilnic de problemele din scoala românească și care observa ca totuși,ffff mulți profesori își dau silință sa scoată ceva din aceste generații de sacrificiu.

  1. Greșelile funcționale vin din clasele primare și de la părinți care nu își fac timp să vorbească cu proprii copiii și să le explice ce nu înțeleg. În clasele primare învățătorii și educatorii decât să îi streseze pe elevi cu tot felul de concursuri , pentru că ei să aibă acces la gradații de merit,ai bine i-ar învață pe elevi ce este logic și ce se poate înțelege dintr-un text. Cum se face că acum 20-30 de ani nu erau așa mulți analfabeți funcționali? Simplu. Nu era fuga după puncte pe spinarea elevilor și părinților , a învățătorilor. Acum ii trimit pe elevi la tot felul de concursuri rezolvând ei subiectele și punând elevii să le învețe in loc sa îi pună sa judece enunțul și să îl înțeleagă. Să facă mai puțin dar mai bine. Și părinții au o mare parte de vina pentru că nu își fac deloc timp pentru copiii lor sa le explice ce nu înțeleg sau sa discute cu ei . Lasă totul pe școală. Ei cu unul doi nu pot dar un cadru didactic cu 30 poate?

 8. Corect ar fi ca toți elevii care intra în sălile de examen sa prezinte obligatoriu un test covid negativ făcut cu cel mult 48 ore în urma.
  Elevii infectati asimptomatici infectează tot în cale… colegi, profesori.
  Și ca să nu fie discutii, profesorii nevaccinati sa prezinte același lucru.

  1. Sunt perfect de acord. Dacă toți suntem egali atunci inclusiv copiii sa fie testați înainte (nu sa li se ia temperatura, că asta e egal cu zero pentru asimptomatici) și profesorii nevaccinați sa prezinte un test , inclusiv când vin la școală cu prezenta efectivă. Daca s_ar face asta cu test sau vaccin atât pentru elevi sau profesori ar putea fi școală , școală nu surogatul de on-line. Nu înțeleg ce e atâta teama de acest baccin

  2. propun sa fii portar si sa triezi profesorii si elevii in functie de teste, ca sa nu mai fie riscul de ,,a infecta tot in cale”. Mai grava decat covidul si mult mai veche e prostia…

   1. “So” și “fost elev”, nu are nici un elev, nici un “fost elev” și nici un parinte și nici chiar un ministru, sa ii oblige pe profesori sa între în săli de clasa cu elevi netestati. Nu le convine, sa își dea examenele după un an, când speram sa nu mai fie pandemie.
    Au deci doua alternative. Ei aleg.

 9. PNL a ejaculat numai oameni cu probleme la cap. Sindicatele alta mizerie. In loc sa boicoteze examenele nationale fac jocul rahatilor de la guvernare. Voi nu vedeti ca toate lucrurile se reduc la vaccinare. Cresterea salariala din septembrie unde este? Si asa nu sunt oameni pentru examenele nationale. Lumea se duce la corectura unde se dau 11 lei de teza. Ai 100 de teze, le-ai corectat in 2 zile ai luat 1100 impozabili. Cine naiba se duce pe 65 de lei? Ma bucur ca nu m-am vaccinat, asa voi avea ocazia sa ma scuz. Sa poti sa iti bati joc de sute de mii de oameni si de alte sute de mii de elevi, asta inseamna PNL.

  1. Eu m-am vaccinat dar nu vreau la corectare sau supraveghere. Prea mare riscul și responsabilitatea pt 100 lei impozabil. Cum fac?

 10. Din contră, să fii vaccinat e un dezavantaj,ești trimis să supraveghezi la EN, BAC-ul de vară, BAC-ul de toamnă, titularizare, definitivat. De ce nu sunt obligați și elevii și părinții să se vaccineze?
  Câmpeanu își imaginează ca profesorii se vaccinează pt a putea preda/supraveghea/evalua? Nu, ci din grijă pt sănătatea lor de care oricum nu-i pasă nimănui,s-a văzut de atâtea ori.
  Așa că, lăsați-o mai baltă cu campania voastră de doi bani!

 11. Cel mai incompetent ministru din ultimii ani !! Doar promisiuni ,minciuni si balbaieli pentru profesori si pentru saracii elevi .Nu le e rusine sa vina in fata tarii doar cu aberatii .

 12. Sper ca nu sunteți cadru didactic…. Un asemenea limbaj este inacceptabil din partea unei persoane instruite care ar trebui sa fie exemplu pentru ceilalți….mai ales pentru elevii sai. Nu vreți sa va vaccinați alegerea d-voastră, dar autoritățile au dreptul și chiar datoria sa impună reguli care trebuie respectate mai ales într-o situație de criza. Tot vi se pare ca sunteți nedreptățiți, domnule draga, dacă nu s-ar fi inventat vaccinurile, era vai s-amar… Nu va vaccinați, bine dar nici la supraveghere nu puteți participa. Simplu.
  .

  1. …pai cine-a zis ca vrea sa mearga la supraveghere? A fi profesor inseamna a supraveghea elevii sa nu fie hoti? Oare ce profesor adevarat s-ar simti mandru plecand de la o astfel de premisa? Doar cei vaccinati, desigur, eu sunt superiori….

 13. Domnule ministru, eu plătesc asigurări de sănătate, nu vreau sa ma vaccinez. Dacă ma îmbolnăvesc vreau doar ca sa-mi dea medicul de familie rețetă cu medicamentele pe care trebuie sa le înghit și pe care le plătesc și niște concediu medical de care timp de 25 de ani nu am beneficiat.

  Părinții elevilor mei, care stau mai toți pe ajutor social, nu plătesc asigurări de sănătate si poate ca au și boli asociate dobandite în urma stării paupere. Aceștia, împreună cu bunicii pe pensii minime, dacă ajung la spital, ptr ca nici nu au cu ce sau nu concep sa dea banii de ajutor sauu pensii pe medicamente, consuma resursele financiare ale spitalelor.

  Dacă tot nu aveți ce face cu vaccinurile nu mai bine va apucați grupa mare sa-i vaccinati pe toți cei din zone defavorizate social și financiar? Asa va realizati și procentul de vaccinati și economie, pe viitor, la buget.

  1. Nu te vaccinezi tu e treabă ta dar cel mai rău că poți îmbolnăvii și pe alții care pot ajunge in stare grava la spital și nu mai apuca concediul medical. Poate și ăla plătește asigurări medicale și chiar mai mari că dvs. Din care se plătește. Concediul tau. Așa că lasă mai moale cu contravaccinarii.

   1. “…cel mai rău că poți îmbolnăvii și pe alții care pot ajunge in stare grava la spital și nu mai apuca concediul medical”.

    @inna, aici e o fractura în logica. De ce sa-i îmbolnăvesc? De ce sa moara? Fac forme ușoare. Aaaa… Cei care se “tem” de mine nu s-au vaccinat? Sa se vaccineze, zic.

    Pricepusi? 

   2. nu-i poti ,,imbolnavii”, ci ,,imbolnavi”. Cu vaccinul mai e cum mai e, dar cu prostia e mai greu. Pt asta nu ai vaccin.

 14. Sorine,
  Ai ajuns ministrul educatiei, dar nu stii sa-ti intocmesti CV-ul. Ai trecut doar functiile, scoala IOC. Conduci educatia la fel de defectuos cum ti-ai scris CV-ul.

 15. Habar nu aveți ce inseamna drepturile omului… Idioți puși sa faca educatie… Rezultatul este redundant… Din idioți, rezulta idioți…

 16. Jenant!! Cum sa cereti asa ceva??Este discriminare pe fata!!Daca tot sunteti
  stapani pe sanatatea noastra ,nu vreti sa ne platiti si ratele la banca??V-ati amintit,stimate domnule ministru,ca sumele sunt simbolice??Ei,bine noi din sumele astea simbolice traim!! Pareati mai cu scaun la cap…!

  1. Domnule Cimpeanu, profesor,ministru etc unde este libertatea omului de care face atâta caz U.E.? De ce sa fiu cobai pentru firmele producatoare de vaccinuri? De ce nu susțineți să se vaccineze și părinții copiilor și elevii? De ce doar cadrele didactice? Parcă spuneați sus și tare ca nu este obligatorie vaccinarea! !!!!!Să vă vedem ce faceți când nu veți avea cadre didactice să intre la supraveghere! !! O să luați necalificați sau părinții elevilor? Aveți grijă să fie vaccinați! !!!! Vaccinarea a rămas singura problemă a învățământului românesc! !!!!
   Bătaie de joc! !!!!Ce bine ca mai am puțin până la pensie, Doamne -ajută să scap!

   1. Fără reguli in societate ar fi anarhie. Libertatea incepe după respectarea lor. Sincer, mă bucur pentru pensionarea dvs. M-ai scăpăm de astfel de mentalitați.

 17. Domnule “ministru”,
  Sunt profesor de 10 ani. Am participat aproape pe fiecare an ca asistent la sesiunile de BAC, EN, titularizare si pentru lucru de nimic, dupa cum bine ati spus. Ce vreau eu sa va spun e ca nu se bate nimeni sa vina si ca de fiecare data ISJ a cerut insistent oameni. Cine credeti ca se va inghesui acum? hahahha! Atat de mult imi plac glumele dvs. cu si despre bani si vaccin!

 18. Alta prostie ! Acest ministru al educatiei mai are putin si o sa oblige toti profesorii sa se vaccineze…
  Recurge la tot felul de metode de santaj, numai sa oblige sa se vaccineze…

 19. Bine ca nu te am lăsat sa mi testeze copilul ca acum guvernul făcea 6000 de cazuri false pe zi din copii cu gripă obisnuita.si ocultii isi făceau planuri din copii testați.rusine campeanu

  1. Daca avea gripa nu îl trimiți la școală sa ii îmbolnăvească și pe alții. Dar îți e mai ușor să îl trimiți la școală decât să îl ții acasă să ai grije de el. Ce contează că se îmbolnăvește și asta copil.

 20. Un intelectual care în cunoștință de cauză și pe baza unor argumente a luat decizia să nu se vaccineze, n-o să se răzgândească pentru 300 de lei brut!

 21. NU,nu este corect, conform prevederilor legale sa condiționezi sau sa obligi pe cineva să se vaccineze ,sa să facă ceva împotriva voinței sale! Ori ești rău intenționat ori ai directive clare de la Citu, Johannis și cei de afară să va nenorociți propriu popor?! Trădătorilor de țară! Sub pretextul acestei așa zise Pandalii ați distrus acest popor,atât economia ,dar și sănătatea,credință , învățământul! Veți rămâne în cartea de istorie ,că cel mai negru, nemernic guvern care a existat vreodată! Rușine

 22. Domnule ministru se pare că ai o problema majora,sau o obsesie,vrei neapărat sa obligi sau sa condiționezi cadrele didactice sa se vaccineze ,că așa vrei tu,sa prea iubitul tău, terminat,prim ministru!?! Oamenii buni, ăștia nu știu cum să facă să oblige toată lumea să se vaccineze,asta au în mintea aia distrusă! Omule,nu ești zdravăn? Incalci grav drepturile omului ! Nu mai bine ai pleca ,ți ai da demisia,după aceste gafe majore? Ești un nemernic și incompetent că și actualul guvern! Ați venit să distrugeți acest popor, vreți să o transformați în stână de oi! Daca vrei sa te vaccinezi fa ți zece doze ,in cap ,in limbă unde vrei TU ,ție și altor tăi! Nu mă obliga tu pe mine sa îmi injectez asemenea prostie! Treaba ta daca vrei sa fii cobai,dar nu îți permit să faci așa ceva cu noi,nemernicilor! Ați primit ordin de afară??!! Rușine, trădătorilor de țară!

  1. Sper ca nu sunteți cadru didactic…. Un asemenea limbaj este inacceptabil din partea unei persoane instruite care ar trebui sa fie exemplu pentru ceilalți….mai ales pentru elevii sai. Nu vreți sa va vaccinați alegerea d-voastră, dar autoritățile au dreptul și chiar datoria sa impună reguli care trebuie respectate mai ales într-o situație de criza. Tot vi se pare ca sunteți nedreptățiți, domnule draga, dacă nu s-ar fi inventat vaccinurile, era vai s-amar… Nu va vaccinați, bine dar nici la supraveghere nu puteți participa. Simplu.
   .

 23. CNCD vede și trebuie să se autosesizeze! Atât timp cât în legislație nu este prevăzută limitare sau condiționare, nici formatorii de opinie și cu atât mai mult oficialii nu le pot impune, chiar voalat, sub forma de cerințe! Păcat că profesorii nu au sindicate care sa le apere drepturile legale. Se pare că mai mult conștientizează părinții de aberația unei asemenea impuneri! Hai sa facem și invers un exercițiu: cum ar fi că profesorii să refuze să intre la supravegheata la BAC dacă toți elevii din clasa nu sunt vaccinați? Vedeți aberația? Aici am avea limitarea dreptului la învățare… Dincolo nu avem nimic, profesorii sunt doar niște ființe ce trebuie sa se supună unor directive!

 24. Santaj ieftin, ca de obicei… a incercat cu Consiliul Parintilor si nu a mers, acum incearca cu supravegherea la examenele nationale… deja devii caraghios domnule ministru, daca nu ai o strategie da-ti demisia….

 25. Cu greu se gasesc doritori.Ca sa fii membru in comisii,asistent si corector la examenele nationale trebuie sa fii responsabil si faci activitati perfecte,profesorii marea majoritate nu sunt in stare sa presteze activitati cu rezultate clare ale muncii lor.Acolo trebuie munca si responsabilitate,la scoala ei primesc bani fara munca si responsabilitate.Asa profesori,asa elevi.

  1. Mare bataie de joc opinia dumneavoastra…. poate ca sunt si profesori care se poarta asa, dupa cum i-ati descris, dar generalizarea nu este sanatoasa. Ba mai mult, este descurajatoare, pentru ca profesorii seriosi si care isi vad de treaba si lucreaza, s-ar putea sa considere ce nu mai merita sa faca eforturi pentru ca oricum sunt vazuti de oameni asa cum ii descrieti dumneavoastra…

  2. Ar fi cazul samearga la supraveghere cei care au stat o lună de zile in vacanta fara sa își ia concediu. Că oricum nu au făcut nimic nici macar ore on-line nici la școală nu au fost și dacă au trecut pe acolo au stat o oră și gata. Nu cred că e corect că unii nu au vacanta decât o săptămână iar alții au o lună și. Cei ce au stat toată luna aprilie acasă fără concediu să facă bine să meargă la supraveghere.la EN și BAC. Și ce atâtea comentarii pe acest vaccin. Eu nu îi înțeleg pe cei care nu vor sa se vaccineze. Înseamnă că nu vor să aibă o minimă siguranță. Daca și mama care are 86ani s-au vaccinat și nu are nici o problema cei tineri sau de vârsta a doua nu le înțeleg teama. Vor mai bine sa se îmbolnăvească sau mai rău să îmbolnăvească pe alții care sunt rude decât să facă un amarat de vaccin.

  3. As zice sa nu generalizați. Cred că suferiți de narcisism. Majoritatea profesorilor sunt competenți și fac munca neplătită.

 26. Din cate imi amintesc trebuia să te trezești pe la 6 dimineața, ca pe ora ~7 să fii în centrul de examen pentru instruire, la ora 8 în sala de examen să instruiesti elevii, dupa examen, in jur de ora ~12 să pregatesti si sa predai hartiile comisiei iar pe la 13.30, intr.un caz fericit …in sfârșit esti liber! Totul, intr.o căldură cumplită, pentru 65 de lei NET pe ZI.

 27. Nu ati avut bani sa mariti cu 200 lei salariile acum aveti bani sa dati 100 de lei pe ora la remediale si supraveghere.
  Ne-ati mintit ca deobicei!

 28. Ti-a scapat porumbelul: “pana acum era plata simbolica”!!!
  Suntem acuzati ca ne imbogatim din
  supravegheri dar ce sa vezi incasam 2 lei.
  Mai eram si obligati sa participam!
  Macar acum unii din noi putem sta linistiti!

 29. Iar spuneti ca nu stiti daca predam in toamna!!!
  Nu au declarat parintii ca nu au facut ei presiune sa nu intre la clasa profesori nevacinati!
  Mai bine erati ministrul sanatatii ca nu aveam voie sa iesim din casa nevacinati!

 30. Sunt 100 lei brut, deci net tot nimic inseamna, doar sa mai agate profesori care sa se vacineze.

  Dispret si dezgust total, tineti profesorii in saracie de 30 de ani iar acum vreti sa mai aruncati un os. Poate nu il ridicam de jos si facem noi greva si nu intram la examene cum ar fi trebuit sa facem pana acum dar nu a avut nimeni curaj.

 31. Cred că este corect din partea domnului Câmpeanu să recunoască public că este un nesimțit. Sindicatele chiar nu au nimic de spus față de aceste presiuni și șantaje ordinare??

 32. Eurostat: România are circa 172.600 de cadre didactice, dintre care mai mult de 15.400 au peste 60 de ani. În 2018, peste 12.000 de cadre didactice aveau vârsta cuprinsă între 60 şi 64 de ani, iar mai mult de 3.400 aveau peste 65 de ani, vârste considerate a fi în categoria vulnerabilă la COVID-19

  de: Ramona Cornea, marţi 06 octombrie 2020,

  1. Wow! O veste bună. Nu mai trebuie sa ma fofilez in fața conducerii.La cate presiuni suntem expusi din partea “Pistruiatului” si a guvernului demagog , vom trece si peste plandemie .Puțintică răbdare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ierarhia de admitere la liceu 2023 va fi publicată la ora 18, transmite Ministerul Educației după eroarea de ieri cu ierarhiile greșite. Instituția nu cere scuze părinților și elevilor pentru situația creată

Ierarhia de admitere la liceu 2023 va fi publicată din nou miercuri, 5 iulie, la ora 18, de Ministerul Educației, după cum anunță instituția. Inițial, Ministerul Educației a publicat aseară…
Vezi articolul
Ionuț Moșteanu, purtătorul de cuvânt al USR / Foto: Agerpres - Alex Tudor

USR şi Forţa Dreptei anunţă moţiune simplă împotriva ministrului Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, în urma acuzaţiilor de plagiat: „România educată să fure. Sorin Cîmpeanu face şcoala de ruşine”

Purtătorul de cuvânt al USR, deputatul Ionuţ Moşteanu, a anunţat, marţi, în plen, că USR şi Forţa Dreptei depun moţiune simplă împotriva ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, cu titlul „România educată…
Vezi articolul