Citiți cu atenție subiectele, fără emoție, gândiți-vă că sunteți cu profesorul vostru și dați teza – sfatul ministrului Educației pentru elevii care dau Evaluarea Națională

7.156 de vizualizări
Foto: Freepik.com
„Citiți cu atenție subiectele, fără emoție, gândiți-vă că sunteți cu profesorul vostru și dați teza” – așa îi sfătuiește ministrul Educației, Monica Anisie, pe elevii care dau Evaluarea Națională anul acesta. Printre ei sunt și absolvenții clasei a VIII-a de la Colegiul Național „Tudor Vianu”, clasă la care Monica Anisie a fost dirigintă până în noiembrie 2019, când a fost numită ministru.

„Aș dori să adresez tuturor elevilor mult succes, să fie calmi, să nu se sperie, că acest examen, chiar dacă este primul din viața lor, nu va fi un examen care să le pună vreo problemă din punct de vedere a organizării din partea Ministerului Educației.

Am luat măsurile de siguranță, s-au realizat dezinfectările în toate sălile. Există cadre medicale în fiecare centru de examen, iar atunci când, dragi elevi, vă așezați în bancă, primiți subiectele, citiți cu atenție, fără emoție și gândiți-vă că sunteți cu profesorul vostru în clasă și dați teza pe care o dădeați semestrial.

Pentru că și acest examen nu reprezintă decât o etapă. Așa cum tezele voastre din anii trecuți reprezentau o etapă, așa și Evaluarea Națională reprezintă un moment prin care voi finalizați clasa a VIII-a.

Sunt și foștii mei elevi acolo unde am fost dirigintă aproape 4 ani implicați în această Evaluare Națională. Le urez și lor mult succes si atenție maximă,” a declarat ministrul Monica Anisie la finalul conferinței de presă de la minister.

Citiți declarațiile integrale ale ministrului Educației depre Evaluarea Națională 2020 aici

Luni, pe 15 iunie, la ora 9:00 începe proba la Limba și Literatura Română de la Evaluarea Națională 2020.

Subiectele au timp de rezolvare 2 ore, nu conțin elemente din semestrul al II-lea al clasei a VIII-a, iar gradul de dificultate al acestora trebui să fie mediu, potrivit prevederilor din metodologia de organizare.

Foto: Freepik.com


1 comentariu
  1. Anulați examenele chiar și în ultima clipa!
    Nu vedeți cum creste gradul de transmitere intracomunitara?
    Sunt în pericol elevii, familiile elevilor, profesorii supraveghetori și familiile acestora. Riscați sănătatea și viata altora, doamna Anisie! Nu aveți acest drept!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Programa pentru examenele de Bacalaureat și Evaluarea Națională se va modifica, spune Sorin Cîmpeanu: „Va fi adaptată modului în care elevii au asimiliat și nu modului în care profesorii au predat”

Ministrul Educației a anunțat că programa de examen va fi „corelată cu realitățile acestui an” și „adaptată modului în care elevii au asimilat și nu modului în care profesorii au…
Vezi articolul

Schimbarea subiectelor la BAC și Evaluarea Națională 2019 – Federația Părinților: Este o decizie bună, având în vedere diferențele din contestații

Schimbarea subiectelor pentru Bacalaureatul și Evaluarea Națională de anul acesta “este o decizie bună”, spune Iulian Cristache, președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți. Acesta argumentează că introducerea testelor grilă…
Vezi articolul