Ciucă, reproșuri făcute sindicaliștilor din Educație: E cel mai prost moment pentru grevă, când se schimbă un guvern cu altul, pentru că ar conduce la instabilitate – surse G4Media.ro

Ligia Deca, Marcel CIolacu, Nicolae Ciucă, Marius Budăi / Foto: Gov.ro

Premierul Nicolae Ciucă le-a reproșat duminică liderilor sindicatelor din educație că au ales cel mai prost moment pentru a declanșa greva generală, au declarat surse liberale pentru G4Media.

Primul-ministru le-a spus sindicaliștilor că momentul ales de ei pentru a face grevă este cel mai prost din ultimii zece ani pentru că afectează perioada de examene – Admiterea la liceu și Bacalaureatul.

Ciucă a mai spus că sindicaliștii trebuie să fie ”raționali și așezați si mai ales sa se gândească la familiile din România, să fie corecți față de copiii care trec printr-o perioada de examene”, potrivit surselor citate.

De asemenea, premierul le-a mai spus sindicaliștilor că nu se poate organiza o grevă când se schimbă un guvern cu altul pentru că acest lucru ar conduce la instabilitate.

Citește aici discursul lui Nicolae Ciucă, făcut public de Guvern, în care a fost incoerent în exprimări și construcția mesajului.

Luni, 22 mai, de la ora 8:00, va fi grevă generală în școli, conform anunțului făcut la ieșirea de la negocieri de liderii sindicali. „Pe această ofertă, mâine va fi grevă generală”, a spus Marius Nistor, FSE „Spiru Haret”, după negocierile de la Guvern. Întrebat de jurnaliștii de la Palatul Victoria ce se întâmplă cu încheierea anului școlar, și examenele, Simion Hăncescu, liderul FSLI, a declarat că „Guvernul trebuie să răspundă la această întrebare, nu noi”.

Declarațiile integrale de la ieșirea de la negocieri

Oferta guvernului pentru protestatari a fost acordarea unor bonusuri pentru profesorii debutanți, bonusuri pentru profesorii din zone defavorizate și creșteri de salarii pentru personalul nedidactic, conform unui comunicat al Guvernului.

Exit mobile version