Ciucă, reproșuri făcute sindicaliștilor din Educație: E cel mai prost moment pentru grevă, când se schimbă un guvern cu altul, pentru că ar conduce la instabilitate – surse G4Media.ro

4.270 de vizualizări
Ligia Deca, Marcel CIolacu, Nicolae Ciucă, Marius Budăi / Foto: Gov.ro
Premierul Nicolae Ciucă le-a reproșat duminică liderilor sindicatelor din educație că au ales cel mai prost moment pentru a declanșa greva generală, au declarat surse liberale pentru G4Media.

Primul-ministru le-a spus sindicaliștilor că momentul ales de ei pentru a face grevă este cel mai prost din ultimii zece ani pentru că afectează perioada de examene – Admiterea la liceu și Bacalaureatul.

Ciucă a mai spus că sindicaliștii trebuie să fie ”raționali și așezați si mai ales sa se gândească la familiile din România, să fie corecți față de copiii care trec printr-o perioada de examene”, potrivit surselor citate.

De asemenea, premierul le-a mai spus sindicaliștilor că nu se poate organiza o grevă când se schimbă un guvern cu altul pentru că acest lucru ar conduce la instabilitate.

Citește aici discursul lui Nicolae Ciucă, făcut public de Guvern, în care a fost incoerent în exprimări și construcția mesajului.

Luni, 22 mai, de la ora 8:00, va fi grevă generală în școli, conform anunțului făcut la ieșirea de la negocieri de liderii sindicali. „Pe această ofertă, mâine va fi grevă generală”, a spus Marius Nistor, FSE „Spiru Haret”, după negocierile de la Guvern. Întrebat de jurnaliștii de la Palatul Victoria ce se întâmplă cu încheierea anului școlar, și examenele, Simion Hăncescu, liderul FSLI, a declarat că „Guvernul trebuie să răspundă la această întrebare, nu noi”.

Declarațiile integrale de la ieșirea de la negocieri

Oferta guvernului pentru protestatari a fost acordarea unor bonusuri pentru profesorii debutanți, bonusuri pentru profesorii din zone defavorizate și creșteri de salarii pentru personalul nedidactic, conform unui comunicat al Guvernului.


22 comments
 1. Ciuca este un analfabet functional, este un impostor iesit la pensie la 50 de ani. Nu stiu cum a ajuns acest oltean, gangait sa ajunga general al armatei noastre. Acest individ este culmea prostiei. De altfel nu ma mir de acesti sicofanti care ne parazitează. Au fost facuti generali la apelul de seară si acum sunt niște specimene care hotarasc destinele tării.

 2. Pe când “narativul” că greva e comandată de ruși, iar cadrele didactice sunt putiniste? Haideți Digi24 și compania, ce mai așteptați?

 3. Hai sa va vedem la vot. Ca in rest sunt vorbe. Orice alternative e mai buna ca asta reorezentata de astia doi

 4. O tot dati cu falsa ingrijorare pentru elevi si examene ca sa santajati emotional pe toata lumea si sa creati ura intre diferitele categorii socio-profesionale. Bun, profii sunt rai toti, fara exceptie, dusmanii nr 1 ai societatii si nenorocesc elevii… Am inteles opinia dvs si a semenilor. Dar voi stiti cati elevi in plasament avem si care e traiul lor in centre, profii lor stiu, stiti cati elevi lucreaza ca sa se intretina sau sa contribuie la venitul familiei, profii lor stiu, stiti ca lipsesc de la ore ca merg la munca si, cand vin la scoala, sunt epuizati si chiar adorm cu capul pe banca, profii lor stiu si fac ce pot sa ii tina pe linia de plutire?! Stiti ca la 18 ani sunt dati afara din centrele de plasament si lasati pe drumuri, mai grav e pentru cei din invatamantul special care, pe langa problemele de sanatate, nu au nici parinti iar profii cei rai le cauta acoperis sa aiba deasupra capului si si locuri de munca. Stiti cate eleve mamici avem si incercam sa le tinem in scoala intre 2 alaptari? Sa nu mai zic de profii care le duc copiilor din ceea ce mananca si ei acasa, ii imbraca si ii incalta pe cei care nu au. Si multe alte dureri ale copiilor pe care le stim doar noi si parintii lor (cei care au). Nu predam toti in scoli de top si cu copii veniti din lux si opulenta. In liceele tehnologice, de exemplu, vezi adevarata fata a Romaniei sarace si lipsite de educatie din cauza neajunsurilor si a ignorantei celor cu stare. Dar va mirati de analfabetismul functional si de rezultatele la examen, dand vina doar pe profesori. Haideti in scoli si vorbiti cu elevii, nu mergeti doar la evenimente de PR in colegiile nationale de elita. Stiti cat de jalnice sunt conditiile din unele scoli, saracie lucie, noroc cu pandemia ca am avut apa calda, sapun si hartie igienica?! Cu totii vedeti doar notele mici la examene sau credeti ca muncim doar 18 h si avem “3, 4 sau 5 luni de vacanta” (cum se comenteaza aici) desi nu ne facem niciodata integral concediul multi dintre noi. Va invit pe toti cei care ne condamna sa fiti profesor in locul meu vreo 2 saptamani si sa faceti exact ceea ce fac eu, apoi vorbim pe baza de realitati si poate atunci chiar va e mila de copii si faceti ceva si poate nu mai huliti toata dascalimea. Sunt si printre noi ‘loaze” dar sunt si multi profesori buni si empatici care chiar se zbat pentru elevi, nu pentru ore suplimentare, gradatii sau meditatii. Din contra, multi ducem de-acasa ca sa ne facem conditii la scoala, hartie, toner, servetele, echipamente, material didactic etc, zugravim sali de clasa, reconditionam mobilier pe banii nostri, ne ducem la cursuri pe banii nostri ca sa fim in trend cu noile metode atractive pt elevi. Respectati acesti oameni, acordati un procent mai consistent din PIB pentru invatamant. Va rog nu mai generalizati si nu vorbiti in necunostinta de cauza!

 5. Ciucă dixit:
  Parafraze la cele a spuse de Ciucă „a mai spus că sindicaliștii trebuie să fie ”raționali și așezați si mai ales sa se gândească la familiile din România, să fie corecți față de copiii…”
  Sindicalistul spune: Premierul trebuie să fie rațional și corect, să se gândească la soarta dascălilor, la soarte debutanților și la copii cadrelor didactice. Guvernanții să fie corecți în privința pensiilor, salariilor și atunci să aibă pretenția să fim noi cetățenii corecți.
  De asemenea, premierul le-a mai spus sindicaliștilor că nu se poate organiza o grevă când se schimbă un guvern cu altul pentru că acest lucru ar conduce la instabilitate.
  Sindicalistul: Greva nu este niciodată binevenită pentru patronat (guvernanți). Instabilitatea ați creat voi cu rotativele și ciolaniadele voastre.
  Aceste reproșuri sunt imorale din PARTEA UNUI PLAGIATOR (Ciucă) și unul care cumulează pensie de serviciu anual de peste 215.000 lei cu un salar de peste 166.000. (total: peste 381.000 lei, adică peste 61000 de euro)

 6. :))) Ciucă ăsta este exact cum îl bănuiam: un nătâng. Vă dați seama, ăsta vrea să fie viitorul președinte al României…

 7. https://youtu.be/SFyyp7R9FbI

  Hoții își schimbă locurile între ei. Urmăriți clipurile domnului Valeriu Nicolae ca să vedeți de ce ni se tot spune că nu sunt bani și că o dublare a salariului ar nenoroci economia. În realitate bani există, dar sunt dedicați furăciunilor in caracatițele de partid. Profesorii sunt umiliți cu salarii mizerabile pentru că se știe că sunt vulnerabili. Toată societatea civilă ne sare în cap când facem grevă. Ni se spune imediat că suntem insensibili la viitorul copiilor, dar cum altfel ne-am putea cere drepturile?!
  Îl rog pe moderator să lase acest comentariu cu link-ul clipului cu tot. E foarte important. Să-l urmăriți, cu răbdare și atenție, pe tot. Veți înțege că bani există, dar nu pentru cetățenii cinstiți.
  E clar că peste 100.000 de profesori, împreună cu familiile și rudele lor, vor vota altceva la următoarele alegeri. Asta ar însemna ca cel puțin 1.000.000 de voturi să meargă către alte grupări politice. Din nefericire, nu există prea multe opțiuni.

 8. Îl anunțăm pe dl premier și pe toți miniștrii din guvernul României că printre elevii aflați în pragul examenelor se află mulți copii de profesori. S-o lase mai ieftin cu înduioșatul și ruptul inimilor. Nu achit facturi cu promisiunea că ”educația va fi prioritate națională” Prețurile au crescut și pentru personalul din învățământ!

 9. La securiștii ăștia trebuie să le cerem voie și când protestăm. Nea Ciucă și nea Ciolacu, în august se poate? 😂😂😂

  1. No se puede. Es ocupado con Maldive, Tenerife Y Caribe. Vrutos sa sucombatos dragos Ciucos Y Iohannos de fricos ca nu mai pututos sa mergos in vacansos?

 10. Nu e momentul, zice Ciucă… În traducere, e momentul perfect. Dacă nici acum, atunci niciodată.

 11. Domnule Ciuca, la ce nivel aveți(intelectual, de exprimare etc) nu ați putea adresa reproșuri nici unui gândac de bucătărie.
  Ați fost general și acum va folosiți de copii pentru a va ascunde neputința și pentru a ne spune cât de preocupat sunteți?

 12. Ciuca sa vezi reprosuri la alegeri. Si Ciolacu. Echipa diverse Nicu si Marcel alegeri cum va dam cu votu peste ochi

 13. Da, cetățenii, în serviciul cărora ar trebui să fie aleșii noștri, le deranjează “programul” de învârteală în dansul ROCADA, bieții guvernanți.

 14. Bani pentru, submarine Scorpion, F35, mariri de salarii în alte ministere, pensii speciale, sunt iar pt. profesori e cel mai prost moment sa facă greva, deci, nu sunt.

 15. Aha, pentru greva trebuie sa tii seama de contextul socio-economic, de binele celorlalti, iar la final sa vezi daca nu ti-e, totusi, mai bine fara sa protestezi. Inghiti in sec si astepti sa treaca.

  1. Bagă miliardevde euro anual in sinecuriști si pensii speviale nesimtite. Alea nu submineaza economia? Cu banii din jumatate din sinecuri pot duce salariul unui profedor, lejer, la peste 3000 de euro lunar.

 16. Pe ăsta îl afectează politic, nu îi pasă de copii!
  Soluții au fost și sunt (de la ,,pensiile nesimțite” și de la salariile și sporurile lor pentru dormitul în parlament), dar nu vor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Universitatea Babeș-Bolyai reia cursurile față în față pe 28 martie / Instituția pune față în față “experiența foarte bună” a predării online și recomandările europene cu dorința autorităților naționale: “Nu recomandăm trecerea intempestivă” care poate bulversa semestrul

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) va începe activitățile ce presupun prezență fizică pe 28 martie, în urma ridicării stării de alertă, potrivit unei decizii a Consiliului de Administrație, ce urmează…
Vezi articolul

Petiție online cu peste 1.000 de semnături pentru menținerea bursei pentru performanța în activități artistice și sportive pentru elevii de ciclu primar. Autorii acuză o “potențială discriminare”

O petiție online care a strâns, într-o zi, peste 1.000 de semnături reclamă o posibilă “discriminare în acordarea burselor conform Metodologiei-cadru de acordare a burselor pentru elevii din învățământul preuniversitar…
Vezi articolul

Cercetătorii în neuroștiințe cognitive Andrei Miu și Simina Pițur au lansat primul podcast realizat de oameni de știință români despre modul în care funcționează creierul uman – “Podcastul de Neuroștiințe” / Primul episod poate fi ascultat pe Spotify sau YouTube

Cercetătorii Andrei Miu și Simina Pițur au lansat primul podcast de neuroștiințe realizat de oameni de știință români din acest domeniu, după cum anunță Laboratorul de neuroștiințe cognitive al UBB…
Vezi articolul