Clasamentul Times Higher Education al reputației universităților: Harvard, MIT și Stanford conduc în ranking / O singură universitate din Europa Centrală și de Est a fost inclusă

2.307 vizualizări
Foto: Pexels.com
Universitatea Harvard, Massachusetts Institute of Technology și Universitatea Stanford conduc clasamentul internațional Times Higher Education al universităților în funcție de reputație – ediția 2022, ranking dat publicității miercuri. În clasament apare o singură universitate din Europa Centrală și de Est, iar în top 10, pe lângă instituțiile din SUA și Marea Britanie care domină de obicei această ierarhie, mai apar una din China și una din Japonia.

Clasamentul THE World Reputation Rankings 2022 se bazează pe răspunsurile oferite, în cadrul unui sondaj, de reprezentanți de vârf ai lumii academice, care sunt rugați să numească cel mult 15 universități pe care le consideră a fi cele mai bune pentru activitățile de predare și cercetare, în domeniul lor de activitate.

Top 10 THE World Reputation Rankings 2022:
 1. Harvard University (SUA)
 2. Massachusetts Institute of Technology (SUA)
 3. Stanford University (SUA)
 4. University of Oxford (Marea Britanie)
 5. University of Cambridge (Marea Britanie)
 6. University of California, Berkeley (SUA)
 7. Princeton University (SUA)
 8. Yale University (SUA)
 9. Tsinghua University (China)
 10. University of Tokyo (Japonia)

Din Europa Centrală și de Est apare o singură instituție de învățământ superior – Universitatea Carolină din Praga, în segmentul 176-200.

 • În clasament, potrivit sursei citate, SUA sunt reprezentate de 56 de universități, Marea Britanie – de 24, China – de 17, Germania – de 16, Olanda – de 10, Japonia – de 9.

Într-o analiză publicată miercuri pe site-ul World Economic Forum, Phil Baty, reprezentant al Times Higher Education, semnalează că primele șase universități, reprezentând SUA și Marea Britanie, ocupă mereu primele poziții în acest clasament, chiar dacă există unele permutări de la un an la altul. Specialiștii THE apreciază că acest lucru se datorează fenomenului prin care “succesul produce succes”, dar semnalează și apariția unor competitori noi la orizont – cum sunt, de exemplu, universitățile asiatice care urcă în clasament.


3 comments
 1. Tsinghua University(China) este o mare universitate de cercetare din Beijing și membră a Ligii C9 de universități chineze.
  Este Universitatea unde e educata elita politica a Chinei, in diverse domenii, precum STIINTA, inginerie, politică, afaceri, mediul academic și cultură.
  Universitatea este clasată ca a 15-a cea mai bună universitate din lume în QS World University Rankings și este considerată a fi cea mai bună universitate din Asia de către Times Higher Education Asia University Rankings și U.S. News.
  Asta face diferenta intre DEZVOLTAREA uluitoare a Chinei in ultimii 30 de ani si subdezvoltarea din Romania unde politrucii analfabeti “scoliti” la mare distanta la celebrele fabrici de diplome isi umplu CVurile cu diplomele de licenta, masterat, doctorat!!

  1. Clasament ul actual este realuzat pe baza a 5 CRITERII f bine stabilit. Clasament ul de la anul va fi bazat pe 13 CRITERII la fel de bine definite

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Cea mai mare inițiativă de robotică educațională școlară din România și chiar din Europa de Sud-Est, susținută și de Dacia. Roboții și cursurile oferite alături de BCR ar putea ajunge anul acesta la 50.000 de elevi / Cele 4 stadii pentru introducerea unui elev în robotică și la ce vârstă trebuie să înceapă

Nextlab.TECH este cea mai mare inițiativă de robotică educațională școlară din România și chiar din Europa de Sud-Est, susține coordonatorul acesteia, profesorul Răzvan Bologa, cadru didactic la Facultatea de Cibernetică…
Vezi articolul
Locuri speciale în licee

Ana Dragu, președintele Asociației Autism Europa Bistrița: Necunoașterea legislației din domeniul protecției drepturilor copiilor și adulților cu dizabilități – în combinație cu lipsa de experiență – sunt rețeta perfectă pentru dezastru

„Lipsa unor condiții specifice pentru ocuparea unei astfel de funcții riscă perpetuarea acestei stări de fapt și condamnarea actualei și următoarelor generații de elevi la lipsa de educație adecvată nevoilor…
Vezi articolul