Comisia de Muncă din Camera Deputaților: Elevii pot participa la ore de educaţie sanitară cu acordul părinţilor

678 de vizualizări
Sursa: Facebook – Camera Deputatilor

Comisia pentru muncă a Camerei Deputaţilor s-a pronunţat, marţi, pentru introducerea în legea privind drepturile copilului a posibilităţii participării elevilor la ore de educaţie sanitară cu acordul părinţilor, potrivit Agerpres. Comisia a respins cererea de reexaminare a proiectului de lege transmisă de preşedintele Klaus Iohannis.

Potrivit președintelui Comisiei de muncă, Adrian Solomon, “respingerea cererii de reexaminare înseamnă că rămâne textul votat de Parlament în 2020, cu acel acord preliminar al părinţilor pentru a participa elevii la educaţia sanitară. Educaţia sanitară, de regulă, nu este o materie care să se desfăşoare pe tot parcursul anului, sunt minim două ore pe semestru, probabil că diriginţii vor avea grijă să ia acordul părinţilor înainte de fiecare oră”.

El a adăugat că orele de educaţie sanitară vor avea loc indiferent câţi elevi vor participa la acestea.

“Ora se desfăşoară cu cei care doresc, indiferent de numărul lor. Se face cursul respectiv, pentru că acei copii au dreptul la educaţie. Nu trebuie ca o majoritate să fie de acord pentru ca ora să se ţină, există majoritate doar la Parlament”, a menţionat Solomon.

Potrivit acestuia, astfel de ore vor fi cuprinse în programa şcolară pentru toate clasele.

“Noi am pledat să fie la orele de dirigenţie. Evident că ele sunt în programă şi pentru clasele I-IV, dar acolo învăţătoarea ştie ea mai bine ce are de făcut şi ce anume trebuie să transmită copiilor. Nu este o limită de clasă, se poate face la orice clasă. Rămâne la latitudinea Ministerului Educaţiei să facă aceste programe în aşa fel încât să fie aplicabile pentru toate categoriile de vârstă. Aceste cursuri vor fi predate, unde e cazul, de către diriginte, unde nu este cazul trebuie să vină un specialist ori din afară ori din şcoală”, a explicat Adrian Solomon.

Proiectul de lege urmează să intre la vot în plenul Camerei Deputaţilor, care este for decizional. 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

Ministerul Educației: Nu a fost înregistrată nicio cerere de detașare pe numele Karina Bode, soția ministrului de Interne. “Doar anul acesta peste 20.000 de detașări în interesul învățământului”

Ministerul Educației susține că “nu a fost înregistrată nicio cerere de detașare în interesul învățământului pe numele doamnei Karina Bode”. Reacția vine după ce Edupedu.ro a scris în exclusivitate că…
Vezi articolul

Klaus Iohannis: Genocidul împotriva romilor este, adesea, ignorat și puțin studiat. Este important să fie studiat în școli, dezbătut public. Asumându-ne Holocaustul și atrocitățile petrecute în acea perioadă, putem preveni repetarea greșelilor

În contextul comemorării Holocaustului Romilor, președintele României, Klaus Iohannis a transmis un mesaj de omagiu, apreciind că e necesar să păstrăm memoria victimelor și să consolidăm eforturile de combatere a…
Vezi articolul