Concurs de Informatică pentru liceenii din București, înscrierile au început online. Premiul – dotarea completă a laboratorului de informatică pentru echipa câștigătoare

418 vizualizări
ASUS Challenge 2022
Concursul de Informatică ASUS Challenge 2022 pentru liceenii din București, a demarat înscrierile online, potrivit unui comunicat de presă primit de Edupedu.ro. Competiția este derulată în parteneriat cu Inspectoratul Școlar al Municipiului București. Compania organizatoare va dota laboratorul de informatică al liceului echipei câștigătoare cu 30 de sisteme desktop all-in-one și un laptop performant.

Competiția se va desfășura online pe platformele Kahoot! și Zoom în perioada 15 martie – 5 mai 2022. La concurs pot participa elevii din clasele IX-XII din Municipiul București. Fiecare unitate de învățământ participantă va fi reprezentată de o echipă de maxim 5 liceeni sub conducerea unui profesor îndrumător. Fiecare echipă trebuie să aibă la dispoziție un PC desktop, cel puțin un smartphone și o conexiune Internet.

Cadrul didactic îndrumător va putea efectua înscrierea în mod gratuit până pe data de 31 martie 2022.

Concursul de informatică va cuprinde o etapă de simulare (4 aprilie), două de departajare (7 și 12 aprilie) și finala (4 mai) care va decide echipa câștigătoare dintre cele 20 de finaliste.

“Apreciem inițiativa organizării unui concurs care să pună în valoare pe de o parte căi de valorificare  a unor aplicații, pe de altă parte, aptitudinile elevilor noștri în a le exploata constructiv.”, a declarat Mihaela Ștefan, Inspector Școlar General, Inspectoratul Școlar al Municipiului București, la evenimentul de lansare a concursului.

„Prin acest proiect încurajăm dezvoltarea competențelor de programare în rândul liceenilor, pe care vrem să îi determinăm să utilizeze cât mai eficient tehnica de calcul și noile mijloace de comunicare”, a declarat Bogdan Ivașcu, Country Manager ASUS România.

„Informatica, robotica și științele reprezintă domenii prioritare pentru elevii care doresc să se pregătească pentru profesiile viitorului. Elevii de azi au șansa să dobândească aptitudini și conținuturi cât se poate de utile prin participarea la acest concurs. Echipa NEXTLAB.TECH susține cu bucurie liceele bucureștene în procesul lor de creștere a calității și relevanței actului educațional.”, a declarat și profesorul Răzvan Bologa, de la Facultatea de Cibernetică a ASE București, fondator NEXTLAB.TECH – partener ASUS Challenge.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

Sorin Cîmpeanu anunță posibila amânare a noilor planuri cadru pentru liceu: „Am depășit 10 mii de propuneri de modificare, practic nimănui nu-i convin / Poate ar fi cazul să luăm o mică pauză și să ne mai gândim un pic”

„Poate ar fi cazul să luăm o mică pauză și să ne mai gândim un pic”, a declarat la Realitatea PLUS ministrul Educației, Sorin Câmpeanu, referitor la noile planuri-cadru pentru…
Vezi articolul