Concurs pentru elevi și profesori, pe tema schimbărilor climatice. Premiile sunt laptopuri performante și trotinete electrice

3.045 de vizualizări
Foto: Asociatia Viitor Plus
Concursul Tinerii aleg, proiect de dezvoltare a conștiinței ecologice și lupta împotriva schimbărilor climatice, este organizat de Viitor Plusprin programul Eco Provocarea, cu sprijinul Ambasadei Franței la București și al Institutului Francez din România, și se adresează profesorilor și elevilor pasionați de mediu și interesați de tema schimbărilor climatice. 

Concursul se desfășoară în perioada 20 aprilie – 9 iunie 2022 și se adresează elevilor și profesorilor din liceele din întreaga țară, preocupați de tema schimbărilor climatice și pasionați de mediu.

Profesorii interesați să predea elevilor lor 5 sesiuni educaționale pe teme de mediu (schimbări climatice), create de Asociația Viitor Plus, în limba română, dar și să ofere elevilor lor ocazia de a dobândi abilități de comunicare responsabilă în online, pe teme de mediuse pot înscrie în formular, în perioada 20 aprilie – 5 mai 2022.

Profesorii și elevii din licee pot câștiga premii în valoare de 800 de euro dacă vorbesc despre schimbări climatice la clasă sau în comunitățile lor.

Cadrele didactice care vor reuși să predea sesiunile mai multor elevi, peste 50 de elevi, vor intra în cursa pentru premiul special „Tinerii aleg”, un laptop performant în valoare de 500 de euro. 

De asemenea, profesorii vor recomanda cel puțin 2 elevi (număr maxim nu există), din fiecare clasă unde discută despre schimbările climatice, pentru a participa lawebinarul de instruire în social media și a primi un ghid de comunicare și identificare a fake-news-ului în informările de mediu, realizat de specialiști în jurnalism și comunicare eficientă.

De asemenea, elevii care vor genera un impact de mediu remarcabil în cifre, prin 3 postări în comunitățile lor din Instagram, folosind aceste etichete: #ecoprovocarea, #tineriialeg, #EuropeanYearOfYouth, vor putea câștiga un premiu special, trotinetă electrică, în valoare de 300 de euro.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

Ministrul Cercetării, Florin Roman, despre lucrarea de disertație copiată: „Resping acuzația nefondată de plagiat a unui suport de curs care nu a fost publicat ca lucrare științifică”

Ministrului Cercetării, Inovării și Digitalizării, Florin Roman, a respins joi acuzațiile care i se aduc privind plagierea lucrării de masterat, susținând că „plagiat înseamnă să îţi asumi parţial sau integral…
Vezi articolul

Care este situația omologării testelor non-invazive și ce dotări au școlile cu astfel de materiale, precum și situația personalului medical din școli dispus să administreze și teste rapide antigen pentru elevii și angajații din unitățile de învățământ – solicitările comune ale consiliului elevilor, federației părinților și sindicatelor pentru autorități

Organizațiile care reprezintă elevii, părinții și angajații din învățământ iau poziție publică față de schimbarea regulilor după care funcționează școlile. Potrivit unui comunicat primit de Edupedu.ro, CNE, FNAP, FSLI și…
Vezi articolul