Conducerea Uniunii Geografice Internaționale suspendă organizația membră din Rusia, asociată simbolic cu regimul Putin

113 vizualizări
Foto: © Palinchak | Dreamstime.com
Conducerea Uniunii Geografice Internaționale (IGU), organizație ce promovează studiul geografiei și cooperarea internațională în domeniu, a decis să suspendă calitatea de membru pentru Comitetul Național Rus al IGU, măsură descrisă a fi “fără precedent” și care se aplică imediat. Măsura este explicată prin apropierea dintre acest for rus și regimul Putin. 

Mai precis, potrivit unui comunicat IGU:

  • “Comitetul Național Rus are o asociere simbolică, integrantă cu Societatea Geografică Rusă (RGS). Președintele RGS este ministrul Apărării al Federației Ruse, iar Vladimir Putin, președintele Federației Ruse, prezidează Boardul RGS”.

Organizația internațională amintește că și-a exprimat deja opoziția față de invazia din statului suveran independent Ucraina, susținută de cei doi înalți oficiali ruși, iar în acest context Comitetul Executiv al IGU nu se poate asocia oficial, în continuare, cu forul național rus.

 Organizația menționează că recunoaște, totuși, opoziția multor geografi ruși față de agresiunea din Ucraina și, drept urmare, ține deschisă colaborarea cu aceștia, la nivel individual.

Foto © Palinchak | Dreamstime.comDreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Galați, primul județ care anunță că inspectoratul școlar și școlile au semnat contracte pentru banii din programul de abandon școlar / Demararea activităților ar veni cu cel puțin 3 săptămâni întârziere

Școlile din județul Galați au semnat contractele cu inspectoratul școlar județean pentru a primi fondurile din Programul Național de Reducere a Abandonului Școlar (PNRAS), încât să înceapă activitățile pentru combaterea…
Vezi articolul

Anca Vasiliu, cercetătoare premiată de Academia Franceză pentru Filosofie în 2022: A face doctorat în Franța este un lux / În momentul în care îl începi, știi că ai în fața ta cel puțin 10 ani de muncă / Dacă plagiezi, ești exclus și nu te mai poți prezenta niciodată cu o lucrare

A face un doctorat în Franța “este un lux” și presupune înainte de toate “un concurs extrem de dificil” pentru accesul la o bursă sau un contract doctoral, spune în…
Vezi articolul

În prima zi a campaniei electorale Ministerul Educației repune în dezbatere proiectul burselor de minimum 150 de lei pentru elevi, pe care l-a pus în dezbatere și în februarie 2020, când guvernanții se pregăteau de anticipate

Cuantumul minim al burselor de performanţă, de merit, de studiu şi de ajutor social pentru elevii din învăţământul preuniversitar de stat, cu frecvenţă, care se acordă elevilor în anul şcolar…
Vezi articolul