Cresc presiunile asupra universităților internaționale să-și reducă tarifele / Studenții cred că învățarea online nu merită cheltuielile actuale – Forbes

2.072 de vizualizări
Foto: © Dreamstime.com
Peste nouă din zece studenți participanți la un sondaj realizat pentru o platformă educațională spun că învățarea online nu merită costurile pe care le implică, 1 din 50 dintre ei apreciind că tarifele aplicate de universități sunt corecte, potrivit Forbes. Publicația scrie că, pe măsură ce studenții sunt tot mai nemulțumiți de felul cum se desfășoară școala în pandemie, universitățile occidentale sunt supuse unei presiuni crescânde pentru reducerea tarifelor pe care le aplică.

Potrivit sursei citate, deși predarea online este acum o procedură standard, 94% dintre studenții care au participat la sondajul realizat pentru OneClass – platformă ce adună materiale de curs și notițe ale studenților, spre a fi folosite de alții – apreciază că acest tip de învățare nu merită costul asociat. Doar 2% apreciază că taxele sunt potrivite ca valoare. La sondaj au participat pesto 10.000 de studenți din SUA.

În Marea Britanie, parlamentarii sunt așteptați să discute un proiect care ar obliga universitățile să returneze tarifele încasate în unele situații, pentru restul anului, arată Forbes. Publicația arată că este vorba despre o reacție la mai multe petiții care cer acest lucru:

  • O petiție ce a adunat aproape 220.000 de semnături, care care universităților să dea înapoi o parte din bani
  • O alta, semnată de 111.000 de persoane, care cer universităților să dea înapoi banii încasați din tarife pentru ultima parte a anului universitar anterior.
  • Un alt apel, de reducere a tarifelor până când predarea obligatorie online ia sfârșit, a strâns 164.000 de semnături.

Forbes notează, însă, că universitățile opun rezistență acestor apeluri, invocând investițiile făcute pentru a asigura predarea online, așa încât niciun student să nu sufere pierderi de învățare, iar calitatea predării să rămână la un nivel ridicat.

Photo 181436045 © Arne9001Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care site-ul Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Modificări la Rezidențiat. Din 2026, concursul se va da pe patru subdomenii și subiectele de la examenul de ieșire vor fi unice la nivel național – proiect de Ordonanță de urgență / Dispare interdicția pregătirii de specialitate în afara timpului de lucru

Concursul de intrare în rezidențiat din anul 2026 va fi susținut pe patru subdomenii, iar subiectele de la examenul de specialitate – de ieșire din rezidențiat – vor fi unice…
Vezi articolul
Codrut Olaru si Tudorel Toader / Foto: Inquam Photos - Octav Ganea

Titlul de doctor al procurorului Codruț Olaru, retras de CNATDCU pentru „plagiat grosier” – PressOne / Olaru: Ar fi descalificant pentru Consiliu ca, după o verificare de 28 luni în urma căreia mi-a fost emisă o decizie de neplagiat, să emită un verdict contrar

Procurorul Codruț Olaru, unul dintre membrii cei mai influenți ai CSM, rămâne fără titlul de doctor în drept, după ce Consiliul Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare…
Vezi articolul