Curriculumul pentru calificarea „electrician auto”, publicat în Monitorul Oficial

764 de vizualizări
Foto: Auto Electrician © MinervaStudio | Dreamstime.com
Planul de învățământ și programa școlară pentru calificarea „electrician auto”, pentru pregătirea practică a elevilor de clasa a XI-a din învățământul profesional, inclusiv dual, au fost publicate în Monitorul Oficial. Pregătirea practică poate fi organizată atât în unitatea de învăţământ, cât şi la operatorul economic/instituţia publică parteneră, conform documentului.

Potrivit sursei citate, pentru modulul „Conducerea automobilului”, pregătirea practică va fi realizată doar de persoane autorizate (ca profesor de legislație rutieră – pentru laboratorul tehnologic, respectiv ca instructor auto – pentru instruirea practică). Cele 60 de ore alocate instruirii practice pentru conducerea automobilului vor fi realizate prin programarea individuală a elevilor.

Captură foto: Monitorul Oficial

„Stagiul de pregătire practică se desfăşoară la operatorul economic/instituţia publică parteneră. Condiţiile în care stagiul de practică se desfăşoară în unitatea de învăţământ, sunt stabilite prin metodologia de organizare şi funcţionare a învăţământului profesional”, se arată în document.

Foto: Auto Electrician © MinervaStudio | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


1 comment
  1. Va rog sa-mi spuneti daca exista in Municipiul Bacau o locatie , institutie sau societate care are cursuri , scoala de electrician auto ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Studenții SNSPA învață în format online până la finalul semestrului II, adică până în 3 iunie, a decis Senatul Universității / Examenele se vor susține cu prezență fizică, iar SNSPA va veni în sprijinul studenților pentru a găsi soluții pentru cazarea acestora

Senatul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA) a adoptat, în ședința din 18 martie 2022, hotărârea privind modalitatea de desfășurare a cursurilor în semestrul al doilea, până la…
Vezi articolul