Curs de înțelegere și analiză a textului, pentru elevii care intră în toamnă în clasele a VII-a și a VIII-a (P)

4.380 de vizualizări
Foto: Freepik.com
Vrei să îți susții copilul să descopere tainele lecturii și înțelegerii în profunzime a unui text? Elevii de gimnaziu sunt invitați să „întâlnească“ autori celebri, să descopere diferite genuri literare și să se lase purtați de imaginația lor, într-un curs online de lectură unde o vor avea ca ghid pe tânăra profesoară Cornelia Pascu, în comunitatea profesorilor Teach4u.

Cu experiență de zece ani în predarea limbii și literaturii române, mai ales copiilor de gimnaziu, aceasta le va oferi cursanților cadrul de a pune întrebări, de a iscodi în cărți după răspunsuri, de a explora adâncimile gândirii umane prin prisma cuvintelor scrise și le va fi un real sprijin pentru susținerea examenului de Evaluare Națională.

Acest curs a fost conceput pentru a-i ghida pe elevi prin tainele lecturii, ajutându-i să descopere plăcerea de a citi, să-și dezvolte abilitățile de înțelegere și analiză a textelor.

Cursul este format din trei module individuale, fiecare modul conține trei ședințe interactive de câte o oră și jumătate fiecare, fără legătură între ele și fără teme pentru acasă.

Modulul I – Textul Epic cuprinde exerciții de înțelegere și rezumare a textului, de identificare a trăsăturilor specifice, prezentarea modalităților de caracterizare a personajelor, evidențierea valorilor culturale sau morale, asocierea cu alte cărți citite din perspectiva unor teme comune.

  • În sesiunea din 16 iulie discutăm despre Școală și educație
  • În sesiunea din 17 iulie discutăm despre Familie și valorile morale
  • În sesiunea din 18 iulie discutăm despre Prietenia și iubirea față de animale

Modulul II – Textul Liric – cuprinde exerciții de notare a unor impresii personale de după lectură, identificarea elementelor de versificație, a sentimentelor transmise, interpretarea figurilor de stil, formularea ideilor poetice, evidențierea mesajului textului.

  • În sesiunea din 5 august discutăm despre Natura în textele poetice
  • În sesiunea din 6 august discutăm despre Tema iubirii
  • În sesiunea din 7 august discutăm despre Interpretări ale textului liric

Modulul III – Textul dramatic – cuprinde citirea pe roluri, realizarea de predicții, identificarea trăsăturilor textului dramatic, prezentarea modalităților de caracterizare a personajelor, comentarea rolului didascaliilor, evidențierea valorilor umane, reprezentări scenice.

  • În sesiunea din 26 august discutăm despre Trăsături ale textului dramatic
  • În sesiunea din 27 august discutăm despre Valori culturale și morale
  • În sesiunea din 28 august discutăm despre Dramaturgi celebri

Absolventă a Facultății de Limbi și Literaturi Străine, specializarea Engleză-Română, din cadrul Universității din București, Cornelia Pascu are o experiență de zece ani în predarea limbii și literaturii române, lucrând mai ales cu copii de gimnaziu. Deschisă față de nevoile de înțelegere și comunicare ale tinerei generații, Cornelia Pascu a introdus cu succes în relația din clasă elemente care să atragă elevii spre descoperirea cu plăcere a universului cunoașterii: metode din arta spectacolului, jocuri de improvizație, storytelling, precum și tehnologia digitală.


You May Also Like

Material susținut de Viva

A lucrat timp de 7 ani în două școli, apoi a creat platforma ce reduce povara birocratică pentru directori, personal auxiliar și profesori din peste 2.100 de școli / Narcis Alexandru, CEO și fondator Viva: Ne gândim zi de zi cum putem ajuta unitățile de învățământ

„Platforma de management organizațional Viva a fost creată cu scopul de a simplifica și eficientiza procesul de organizare a tuturor documentelor din unitățile de învățământ”, spune într-un interviu pentru Edupedu.ro…
Vezi articolul