Curs gratuit, acreditat, de Educație economico-financiară pentru profesori – durata 40 de ore, 10 credite transferabile – organizat de Institutul Bancar Român. Înscrierile au început, primul modul e pe 7 Mai

8.737 de vizualizări
Foto: © Kantver - Dreamstime.com
Foto: © Dreamstime.com
Profesorii care predau disciplina Educație socială, la clasa a VIII-a, se pot înscrie la cursul „Educaţie economico-financiară pentru profesori”, organizat de institutul Bancar Român, IBR, potrivit unui comunicat primit de Edupedu.ro. Fișa de înscriere poate fi descărcată din articol.

Programul se va desfăşura pe parcursul a 40 ore, dintre care curs online sincron, în datele de 7, 8, 14, 15 Mai, conform programului prezentat de iBR. Cursul se va finaliza cu examen
online în data de 28 mai 2021.

Programul se va organiza online, pe platforma Microsoft Teams (o platformă gratuită), organizatorii asigurând lectori specializaţi și suport de curs. Cursanţii vor avea nevoie
de un PC/laptop sau tabletă și conexiune la internet.

Accesul la examen este condiţionat de participarea pe toată durata de desfășurare a cursului. După finalizarea cursului, participanții vor susţine un examen final online. Certificatul de absolvire este emis de către Ministerul Educației și Cercetării, cu 10 Credite Profesionale Transferabile – CPT-uri.

Înscrierea la curs se face prin completarea fişei de înscriere și transmiterea unei Adeverințe eliberate de școală, în care să se menționeze că predați disciplina Educație socială, la clasa a VIII-a.

Descărcați fișa de înscriere Program-Educatie-economico-financiara-pentru-profesori-mai-2021

Important: Numărul de locuri la acest curs este limitat la 35, în ordinea primirii înscrierilor.

Fișele de înscriere și adeverințele se trimit, completate, la adresa anca.strachinescu@ibr-rbi.ro.

Programul de formare continuă „Educaţie economico-financiară pentru profesori” este dezvoltat de Banca Națională a României (BNR), Asociația Română a Băncilor (ARB), Institutul Bancar Român (IBR), Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) și Institutul de Studii Financiare (ISF) și acreditat de Ministerul Educației și Cercetării (MEC), în scopul formării cadrelor didactice pentru promovarea educaţiei economico-financiare în rândul elevilor de clasa a VIII-a.

Prin organizarea programului, ARB, BNR, IBR, ASF și ISF pregătesc grupe de formatori specializaţi, cadre didactice care, prin parcurgerea şi absolvirea programului „Educaţie economico-financiară pentru profesori”, vor dispune de cunoştinţele şi abilităţile specifice domeniului economico-financiar, pe care le vor prezenta, la rândul lor, în instituţiile de învăţământ, în cadrul orelor de Educație socială.

Astfel, cresc şansele tinerei generaţii privind incluziunea financiară.

Institutul Bancar Român (IBR), fondat de Banca Națională a României și Asociația Română a Băncilor, este furnizorul cursului gratuit acreditat de Ministerul Educației și Cercetării, pe o perioadă de 4 ani, prin Ordinul 3559/ 2021 privind acreditarea programelor de formare continuă.

Foto: © KantverDreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Material susținut de BCR

Conferință pentru profesori și învățători la Iași – Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, Aula Magna – pe 16 noiembrie: Școala de Bani începe școala – discutăm despre educație financiară într-un context transdisciplinar / Înscrieri deschise pentru cadrele didactice

Seria de conferințe regionale din seria „Școala de bani începe școala: resurse educaționale transdisciplinare de educație financiară“, se încheie luna aceasta la Iași. Evenimentul este organizat pe 16 noiembrie 2023,…
Vezi articolul

Campanie susținută de BCR, prin proiectul Școala de Bani

Noi, profesorii, trebuie să ne schimbăm puțin mai mult maniera de a aborda povestea asta frumoasă numită Educație, spune Maria Rados, unul dintre creatorii fișelor gratuite de Educație financiară: Sunt moderne, aerisite și adaptate pentru predare digitală

Fișele gratuite de Educație financiară sunt în primul rând un concept didactic pe înțelesul nostru, al profesorilor, spune profesoara de istorie Maria Rados, de la Liceul de Informatică „Grigore Moisil”…
Vezi articolul

Material susținut de BCR

VIDEO Caracteristica omului inteligent este adaptabilitatea, spune profesorul Ciprian Ittu, director la Școala Gimnazială Poiana Mărului: Prin cunoștințele pe care le acumulăm noi, profesorii, ne ajutăm copiii din comunitate să cunoască noțiuni financiare

Aproape toți profesorii Școlii Gimnaziale Nr. 1 din Poiana Mărului, județul Brașov, s-au implicat în programul-pilot LifeLab by BCR în momentul în care acesta le-a fost prezentat. Directorul instituției, profesorul…
Vezi articolul

Material susținut de NextLab.tech

UPDATE Termen nou finalizare proiecte faza I, Nextlab.tech – cel mai mare concurs de robotică: 10 iunie 2023 / 600 de elevi vor primi kit-uri gratuite din partea sponsorului concursului – BCR

Organizatorii au decis să prelungească termenul de finalizare a proiectelor aferente Fazei I a ediției 2023 a concursului de robotica Nexlab.tech. Noul termen este 10 Iunie 2023 orele 23:59. Decizia…
Vezi articolul