Cursuri suspendate din cauza coronavirusului, la Universitatea de Vest ”Vasile Goldiş” din Arad

3.183 de vizualizări
Universitatea de Vest Vasile Goldis Arad – Foto: Youtube/ UVVG Arad
Universitatea de Vest “Vasile Goldiș” din Arad și-a suspendat pentru două săptămâni cursurile, ca măsură preventivă în urma înmulțirii cazurilor de coronavirus în Italia. Purtătorul de cuvânt al Universității din Arad a declarat pentru Edupedu.ro că studenții vor reîncepe cursurile pe 9 martie. Reprezentanții Ministerului Educației au precizat pentru Edupedu.ro că în afară de Universitatea Vasile Goldiș nu există altă universitate în situația de a suspenda cursurile.

Universitatea Vasile Goldiș din Arad a decis duminică să-și închidă porțile, în cadrul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Arad convocat seara de către prefectul Gheorghe Stoian.

Printre măsurile preventive hotărâte în cadrul ședinței de duminică, având în vedere cazurile de îmbolnăviri cu COVID 19 din Italia, s-a numărat şi suspendarea pentru 14 zile a cursurilor de către Universitatea de Vest “Vasile Goldiş” (UVVG), care a transmis anunțul și către Ministerul Educaţiei, scrie Agerpres.

Contactată de Edupedu.ro, purtătoarea de cuvânt a Universității din Arad, Erika Blidar, a declarat că suspendarea cursurilor se aplică deja începând de astăzi, urmând ca studenții să revină la Universitate pe 9 martie.

Potrivit unui comunicat transmis de către Instituţia Prefectului, măsurile preventive au fost hotărâte “ţinând cont de specificul Aradului ca judeţ de frontieră, de numărul însemnat de cetăţeni italieni care desfăşoară diferite activităţi în judeţul Arad şi luând în considerare câteva aspecte apărute în mass-media în cursul zilei de duminică”.

Pe de altă parte, potrivit sursei citate, “directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) a judeţului Arad a informat Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă că, până în prezent, nu au fost înregistrate cazuri care să necesite izolare într-un centru de carantină”.

CJSU a stabilit ca cetăţenii care se prezintă în toate punctele de trecere a frontierei de pe raza judeţului Arad din zonele afectate vor completa un chestionar pus la dispoziţie de către DSP, în care declară, pe propria lor răspundere, locaţia de îmbarcare precum şi pe cea de destinaţie.

De asemenea, se va asigura permanenţă în toate punctele de trecere a frontierei cu medici din cadrul DSP Arad, s-au identificat anumite spaţii pentru amenajarea eventualelor centre de carantină şi se va restricţiona accesul vizitatorilor în Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad.

“Conducerea Universităţii de Vest ‘Vasile Goldiş’ din Arad va solicita aprobarea Ministerului Educaţiei şi Cercetării pentru suspendarea cursurilor pe o perioadă de 14 zile, cu recuperarea activităţilor didactice şi modificarea structurii anului universitar. Pentru orice situaţie de urgenţă a studenţilor, universitatea pune la dispoziţie un număr de telefon Help Desk UVVG 0748988884”, se menţionează în comunicatul menţionat.


3 comments
  1. Închideți tot ! Ati băgat panică in oameni. Ceva lecții de buna purtare si e ok. De gripă s a murit si se va mai muri. Mutații genetice au fost demult incepand cu ceea ce mancam . Da. Eu ma mir de se se sperie OMS!
    Si hai să ne întrebăm. ….
    dacă e mai de intrebat….cine tot a vocifera că populația globului e foarte mare ?si că in viitor nu se va putea susține alimentar⁉
    DECI⁉

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Federația Părinților cere public ministrului Educației să prezinte școlile cu clase supra-aglomerate care încalcă legea numărului maxim de elevi, după ce nu a primit niciun răspuns timp de peste o lună: Tăcerea reprezintă un refuz tacit de a dispune măsurile

„Să ne comunicați dacă ați sesizat organele de cercetare penală, conform obligațiilor legale, precum și autoritățile implicate în activitate de evaluare și acreditare a acelor unități de învățământ care încalcă…
Vezi articolul

DOCUMENT Ministerul Educației decontează câte 60 de lei de participant pentru fiecare activitate extracurriculară organizată online de universități, de 6 ori mai mult față de cele organizate fizic. Rectorii trebuie să trimită lista pentru bani până pe 2 decembrie

Ministerul Educației aprobă decontarea unei sume de câte 60 de lei pentru fiecare participant la o activitate extracurriculară organizată online de universități, potrivit ordinului de ministru al educației publicat în…
Vezi articolul