Dacă Ministerul Educației și Consiliul Județean vor refuza în continuare să asigure gratuitatea elevilor la transport, vom acționa în instanță, avertizează Asociația Elevilor din Constanța

3.831 de vizualizări
Foto: © Photovs | Dreamstime.com
Asociația Elevilor din Constanța (AEC) avertizează că va acționa în instanță Hotărârea de Guvern pentru ca “toți elevii navetiști să poată beneficia de transport gratuit, în cazul în care Ministerul Educației și Consiliul Județean Constanța vor refuza în continuare să asigure gratuitatea”, scrie într-un comunicat de presă al AEC. Amintim, Edupedu.ro a scris luni despre situația transportului gratuit al elevilor navetiști, doar pe hârtie, din Constanța. Școlile nu găsesc transportatorii din lista trimisă de Consiliul județean, dar au trimis tabelele cu numele elevilor pe o adresă de e-mail”, spune șeful ISJ Constanța.

Asociația Elevilor din Constanța trage un semnal de alarmă cu privire la faptul că după aproape o lună de școală, elevii nu au transport gratuit, potrivit unui comunicat de presă.

Ieri, 1 octombrie, Sorin Mihai, inspectorul școlar general Constanța, a declarat pentru Edupedu că începând de luni, elevii vor avea gratuitate. „Peste 90 la sută dintre școlile din județul Constanța au trimis tabelele cu numele elevilor către transportatori”, mai scrie în comunicatul de presă al Asociației.

Elevii semnalează că luni, 2 octombrie, în ciuda faptului că au intrat în vigoare contractele de serviciu public la nivelul județului, “elevii navetiști au fost nevoiți să plătească din buzunarul propriu costul transportului. La nivelul contractelor este specificat clar dreptul elevilor la transport gratuit, precum și obligația contractuală a operatorilor de transport și a Consiliului Județean de a-l asigura. Punem în atenția publică faptul că deși atât legea, hotărârile instanțelor, cât și contractele și hotărârile Consiliului Județean spun că elevii trebuie să primească gratuitate, aceasta încă nu se acordă.

Dacă Ministerul Educației și Consiliul Județean Constanța vor refuza în continuare să asigure gratuitatea, nu vom ezita să luăm toate măsurile legale împotriva persoanelor care încalcă drepturile elevilor. Vom acționa în instanță Hotărârea de Guvern pentru ca toți elevii navetiști să poată beneficia de transport gratuit!”, mai scrie în comunicatul elevilor.

Comunicatul de presă integral

Foto: © Photovs | Dreamstime.com /  Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.

Citește și:
“Transportul gratuit” al elevilor navetiști, în aer. Cazul Constanța: Școlile nu găsesc transportatorii din lista trimisă de Consiliul județean, dar au trimis tabelele cu numele elevilor pe o adresă de e-mail, spune șeful ISJ care anunța că de azi aproape toți elevii vor merge gratuit la școală

De luni, 2 octombrie, majoritatea elevilor navetiști din Constanța vor putea beneficia de transportul gratuit, susține șeful ISJ. Acesta spune că peste 90 % dintre școlile și liceele din județ au transmis listele cu numele elevilor și stațiile unde urcă și coboară

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
conducătorii de doctorate

Aproape 70 de profesori universitari cer ca termenul de dezbatere publică asupra proiectelor de legi ale educației să se prelungească până cel puțin pe 31 octombrie: intervalul 12 iulie – 24 august, în vacanță, e “inadmisibil”/ Abordarea problemelor etice e “dezechilibrată” și include prevederi “inadmisibile”

“Este inadmisibil și ridică serioase îndoieli privind buna intenție a demersului ca unor texte normative de asemenea anvergură și importanță să le fie rezervat pentru dezbatere un interval foarte scurt,…
Vezi articolul